به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد غفاری قرهباغی عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به مناسبت سال جهش تولید در بیان چند نکته درباره تبیین «جهش تولید» گفت: «جهش تولید» به مثابه مفهومی کیفیتمحور است. سال ۹۸، سال رونق تولید بود، ولی امسال، سال جهش در تولید است؛ «جهش» لزوماً به معنای رونق و ازدیاد در تولید نیست؛ بلکه مدیریت و تعیین خطمشیها و ترسیم الگوها در جهش، متفاوت با حالت متعارف و عادی است. پس تصمیمگیران کلان، در تصمیمگیریهای اساسی، باید متناسب با شرایط جهش، تدبیر کنند. چندمحصولی نمودن اقتصاد در سطح کلان، مدیریت حکیمانهی واردات و زمینهسازی برای بهرهوری اقتصادی صادرات، و تأمین بازار داخلی از محل تولیدات داخلی و نهایتاً تأمین تضمین اقتصادی برای محصولات استراتژیک کشور، گامهای محوری در این ریلگذاری بنیادین محسوب میشوند.
وی در مورد ضرورت جهش در تولید افزود: جهش در تولید، امری کاملاً ممکن، بلکه بسیار ضروری در شرایط کنونی کشورمان است. همه میدانیم که فروش نفت خام، مورد تحریم قلدرانه آمریکا و کشورهای یاغی دنیا است؛ پس منطقیترین تصمیم در شرایط کنونی، تغییر الگوی کلان در مدیریت اقتصادی، و عبور از اقتصاد نفتی است. همچنین، بهترین فرصت برای کارخانههای تولیدکننده مایحتاج مردم است تا بتوانند با کمک به تحقق استقلال در اقتصاد، بازار داخلی را از سیطرهی اجناس خارجی رها ساخته، سبب مقاومسازی اقتصاد شوند.
این پژوهشگر در مورد جهش در تولید، مفهومی فرهنگی یا اقتصادی هم اظهار کرد: مفهوم جهش در تولید، برخلاف آنچه که از عنوانش تداعی میشود، بیشتر یک مفهوم فرهنگی است تا اقتصادی؛ با فرهنگ وادادگی در حوزه اقتصاد، که حاکم بر برخی سیاستگذاران و برخی مردم است، نمیتوان به این افق ممتاز دست یافت. به این مثال توجه کنید: در تاریخ کشور ژاپن آمده است زمانی که امپراطور ژاپن، بعد از جنگ جهانی، تصمیم گرفت تا قصر خود را بازسازی کند، مادامی که صنعت ساخت شیشه در ژاپن بومی نشد، اجازه نصب شیشه بر پنجرههای عمارت خود را نداد و بجای شیشه، از نایلون استفاده نمود. حال، به خوبی درک میکنیم که جهش در تولید، همسو با رویکرد اقتصاد مقاومتی و از گامهای اصلی آن است.