خبرگزاری مهر؛ گروه مجله- فاطمه میرزاجعفری: سال جدید جای خود را میان ما بازکرده است اما این روزها که برای حفظ سلامت خود و عزیزانمان باید در خانه بمانیم و از هرگونه تجمعاتی که سلامت خود و دیگر اعضای خانواده و یا دوستانمان را به خطر میاندازد خود داری کنیم تا بتوانیم همگی با هم کرونا را شکست دهیم و روزهای خوب و روشن را باز گردانیم.
یکی از دغدغههای مهم بعد از خانه نشینی گذراندن ساعتهای زیادی است که تقریباً بدون هیچ فعالیت خاصی سپری میشود طبیعی است که هیچکدام از ما برای سپری کردن این اوقات برنامه ریزی نکرده بودیم.
سپری کردن اوقات ساعات و روزهای قرنطینههای خانگی کاری بود که خیلی زود همگی ما یاد گرفتیم و سعی کردیم لیست از کارهای عقب افتاده خود و یا کارهایی که انجام آنها را دوست داریم تهیه کنیم و هر روز به هر کدام از آنها رنگ تحقق بخشیم از آشپزیهای خانوادگی گرفته تا خانه تکانی، تماشای فیلم و سریال، بازیهای گروهی و البته کتاب خواندن.
کتاب خواندن فعالیتی است که تقریباً همه ما با آن آشنایی داریم، بعضیها خیلی بیشتر و شاید این روزها فرصت بسیار خوبی باشد تا سرانه مطالعه کشورمان را که کمی پایین است بالا آوریم؛ خواندن یک داستان و همراه شدن با یک کتاب میتواند اطلاعات بسیار زیادی در هر زمینه که به آن علاقه دارید در اختیارتان قرار دهد و اگر کتابهای داستانی را انتخاب کنید میتوانید سفری دلچسب به زندگی افراد مختلف در شهرها و کشورهای گوناگون داشته باشید که پس از آن تجارب بسیاری را کسب خواهید کرد.
حال اگر میخواهید ویروس کرونا و تعطیلی کتاب فروشیها را بهانهای برای در دسترس نبودن کتاب کنید ما برای شما پیشنهادهایی داریم که از کتاب خواندن و کسب تجربههای فراوان در هر زمینه که به آن علاقمند هستید در روزهای قرنطینه دور نمانید.
پادکست چیست؟
پادکست یا پادبخش به انتشار فایلهای صوتی میگویند که به فراخور نیاز مخاطبان بر روی سرورهای مشخصی آپلود میشوند و شما میتوانید به کمک برنامههایی به گوش دادن آنها بپردازید عموماً پادکستها به موضوعات مختلفی میپردازند و به نوعی به آنها رادیوهای صوتی نیز گفته میشود موضوعاتی از قبیل داستانهای کوتاه جذاب، سفرنامهها، ادبیات، سینما و.... را در بر میگیرند.
حال تصور کنید در حال انجام کارهای متفاوت هستید و تنها گوشی شما برایتان یک داستان جالب و شنیدنی را تعریف میکند خواهید دید که پس از گذشت چند دقیقه یا حتی چند ساعت آن هم بدون توجه به گذر زمان هم به کارهای عقب افتاده تان رسیدهاید و هم یک داستان جالب را شنیدهاید؛ پادکستها به شما فرصت این را خواهد داد که در هر زمان و یا در هر مکان که دوست دارید داستانی را بشنوید و از آن لذت ببرید.
در این گزارش نیز ما برای شما فهرستی از پادکستهای مورد استقبال و جالب را جمع آوری کردهایم تا در این روزهای قرنطینه خانگی از شنیدن آنها لذت ببرید و تجربه گوش کردن به یک داستان صوتی را به شما بچشانیم.
چنل بی
پادکست چنل بی را تقریباً همه میشناسند در این پادکست شما میتوانید گزارش بلند یک ماجرای واقعی را که در یک رسانه معتبر انگلیسی زبان منتشر شده را به فارسی بشنوید. در این پادکست بسیاری از داستانها جنایی هستند وتا مدتها ذهن شما را به خود مشغول خواهند کرد البته فراموش نکنید که گوش سپردن به این پادکستها نیازمند تمرکز بسیار زیادی است و البته نوع روایت علی بندری صاحب صدایی که پادکستهای چنل بی را روایت میکند بسیار جذاب است.
بی پلاس
یک پادکست فارسی که در هر ایپزودش شما خلاصه یک کتاب غیر داستانی را به فارسی میشنوید آن هم به شکلی که شما علاقمند به خواندن آن کتاب خواهید شد در تعریفی که پادکست بی پلاس برای خود دارد چنین آمده است که «اپیزودهای بی پلاس جایگزین کتاب خواندن نیستند. هدف ما این است که طوری خلاصه کتاب را تعریف کنیم که شما علاقمند به خواندنش شوید.»
رادیو دیو
پادکستی فرهنگی- هنری که هر اپیزود آن با پرداختن به فرهنگ یا موضوعی خاص از دریچه فرهنگ یا موضوعی خاص از دریچه موسیقی، ادبیات و سینما شما را تشویق میکند تا به دنیای نو سرک بکشید.
این پادکست مجله شنیداری است که در هر اپیزود از موضوعاتی مانند ادبیات و موسیقی سعی میکند شما را به سفری خیال پردازانه و جستجوگرانه ببرد.
ناو کست
اگر شما هم در خواندن کتابهای قطور کمی کند هستید سری به ناو کست بزنید چرا که کتاب انسان خردمند را از روی نسخه انگلیسی اش به فارسی روایت میکند؛ این کتاب تاریخ مختصر وجود بشر را روایت میکند که بسیار کتاب جذابی است.
رادیو جولون
محلی است برای گفتن و شنیدن از سفر؛ شاید این پادکست طرفداران بیشتری داشته باشد چراکه میتوانید تجربه سفر کردن آن هم با استفاده تخیل را داشته باشید پس اگر اطلاعات تان راجع به سفر کم است این پادکست میتواند اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهد.
رادیو نیست
رادیو نیست؛ روایت مکانهای خاموش است که در زمان خود به دلیلی مؤثر بودهاند واکنون یا نیستند و یا تغییر کاربری دادهاند به بیان دیگر اپیزودهای این پادکست خاطره و تاریخچه مکانهایی را روایت میکند که زمانی جز مکانهای مهم محسوب میشدند و در حال حاضر دیگر وجود ندارند.
پیله
پادکست پیله راجع انسانها، مکانها و اشیای جالب همین دور و بر است؛ اپیزودهای این پادکست راجع به افرادی است که راه و روش متفاوتی را برای زندگی انتخاب کردن و یا افرادی که علاقه بسیار زیادی به موضوع خاصی دارند که تبدیل به دغدغهای برای کل زندگیشان شده است.
این پادکستها مواردی از مورد استقبال ترین ها هستند ودر میان اینها پادکستهای دیگری نیز هستند که موضوعات متفاوتی را در بر میگیرند برای مثال پادکست بندر تهران در هر قسمت داستانی را با موضوعات مختلف میخواند؛ فردوسی خوانی نیز پادکستی است که داستانهای شاهنامه را به صورت ساده و روان برای شما بیان میکند.
پادکستها موضوعات خاص مورد علاقه شما را هم در بر میگیرند برای مثال پادکست هیستوگرام راجع به عکاسی و فیلمبرداری است؛ پادکست مترونوم نیز راجع به قطعات معروف موسیقی ایرانی صحبت میکند و یا پادکست سیاپدیا در خصوص مثال روانشناسی است و در آخر پادکست تاریکخانه تاریخ داستان شخصیتهای مهم ملی در برههایی از تاریخ معاصر و کهن ایران را معرفی میکند.
نحوه شنیدن پادکستها
اگر در خصوص نحوه شنیدن پادکستها بپرسید باید بگوییم که پادکستها بر روی اپلیکیشنهایی مانند «ساند کلود»، «castbox» و یا اپلیکیشن «پادکست» که بر روی سیستم عامل نرم افزار IOS قرار دارد میتوانید گوش دهید البته سایتهایی مانند ناملیک، شنوتو و باقی اپلیکیشنهای مخصوص شنیدن گوش دهید و فقط کافی است که اسم پادکست مورد نظر خود را به فارسی و یا انگلیسی با املای درست در اپلیکیشن سرچ کنید.