رئیس جمهور آمریکا محدودیت‌ها و مقررات ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشورش را تا آخر ماه آوریل، یعنی یک ماه دیگر تمدید کرد.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل؛ «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده محدودیت‌ها و مقررات ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشورش را تا آخر ماه آوریل، یعنی یک ماه دیگر تمدید کرد؛ با این حساب دونالد ترامپ از موضع پیشین خود برای ازسرگیری فعالیت‌ها در میانه آوریل صرف‌نظر کرده‌است.

دونالد ترامپ روز دهم فروردین در جریان کنفرانس خبری در پیوند با شیوع ویروس کرونای جدید، در واشنگتن به خبرنگاران گفت «انتظار می‌رود اوج شیوع بیماری و شمار جان‌باختگان دو هفته دیگر باشد».

او افزود: «هیچ چیزی بدتر از اعلام پیروزی، پیش از آنکه پیروز واقعاً به دست بیاید، نیست».

رئیس‌جمهوری آمریکا خطاب به هم‌وطنان خود گفت: «هرچه اقدامات شما بهتر باشد، این کابوس زودتر به پایان می‌رسد».

این سخنان و تمدید مقررات در روزی مطرح شده که شمار موارد ابتلاء در آمریکا به ۱۴۱ هزار و شمار جان باختگان به ۲۴۶۰ نفر رسیده‌است.

ترامپ در هفته اول فروردین گفته بود مایل است فعالیت‌های اقتصادی در کشورش در عید پاک که امسال ۱۲ آوریل (یعنی دو هفته دیگر) است، از سر گرفته شود.

ترامپ گفته بود: «واقعا آرزو دارم که تا عید پاک فعالیت‌های اقتصادی از سر گرفته شود.»

او در آن زمان در حساب کاربری خود در توئیتر نیز نوشته بود «نمی‌توانیم اجازه دهیم که درمان از خود مشکل بدتر باشد. در پایان دوره ۱۵ روزه تصمیم خواهیم گرفت به کدام سو می‌خواهیم برویم».

واکنش‌ها به اظهارات ترامپ

اما این اظهارات با واکنش‌هایی همراه شد. شماری از سیاستمداران جمهوری‌خواه از بازگشت به فعالیت‌های اقتصادی حمایت کردند. اما هشدارهای مختلفی هم در مورد خطرات ناشی از افزایش موارد ابتلاء و موج دوم بیماری و حتی پیامدهای سو بر وضعیت اقتصادی، شکل گرفت.

نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، نیز از ترامپ خواسته بود برای بازگشایی مدارس و کسب‌وکارها عجله نکند.

پلوسی افزود: «به خاطر وقت تلف کردن رئیس‌جمهوری، مردم دارند می‌میرند و ما باید بیش از پیش احتیاط کنیم».

شیوع ویروس کرونا تمام زندگی روزمره در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار داده و منجر به تعطیلی شرکت‌ها، مغازه‌ها و مدارس شده است برای اینکه سرعت گسترش آن کاهش پیدا کند.

در این میان، ابرشهر نیویورک روزهای دشواری را تجربه می‌کند به طوری که تاکنون حدود هزار نفر در این ایالت بر اثر ابتلاء به ویروس کرونا جان باخته‌اند.

روز شنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، از احتمال قرنطینه دو هفته‌ای نیویورک همراه ایالت نیوجرسی و مناطقی از ایالت کنتیکت خبر داد، اما ساعاتی بعد اعلام کرد که این امر فعلاً منتفی است.

در این شرایط مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا یک توصیه‌نامه درباره رفت و آمد منتشر کرد که از مردم این سه ایالت یادشده می‌خواهد از رفت و آمدهای غیرحیاتی برای دو هفته خودداری کنند.

احتمال مرگ ۲۰۰ هزار آمریکایی

در عین حال «آنتونی فاوچی» مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا، هشدار داد که کووید -۱۹، بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید، ممکن است جان ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر را در این کشور بگیرد.

مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا روز یک‌شنبه به شبکه سی‌ان‌ان گفته است «این خود ویروس است که تعیین می‌کند جدول زمانی‌اش چطور باشد. کاری که می‌توانیم بکنیم این است که تأثیر آن را کمتر کنیم، اما در نهایت بستگی به خود ویروس دارد».

فاوچی به شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت که قطعاً ایالات متحده با «میلیون‌ها مورد» ابتلاء به کووید- ۱۹ یا کرونای جدید روبرو خواهد شد

وی سپس اضافه کرد، بر اساس آن‌چه مشاهده می‌کند، شمار قربانیان این ویروس در آمریکا می‌تواند ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر باشد.

آمریکا در حال حاضر با ۱۳۵ هزار مورد ابتلاء به ویروس کرونا، بیشترین موارد را در جهان گزارش کرده که تاکنون به مرگ دو هزار و ۳۸۵ نفر منجر شده است.

اوچی بارها خواستار اجرای اصل فاصله‌گیری فیزیکی مردم از یکدیگر در برهه کنونی شده است.

او در گفتگوی خود تاکید کرد که ویروس کرونا برای هفته‌های متمادی در آمریکا مسئله‌ساز خواهد بود و چیزی نیست که فردا یا هفته آینده حل‌وفصل شود.

او عنوان کرد: «همان‌طور که بارها گفته‌ام، این خود ویروس است که تعیین می‌کند جدول زمانی‌اش چطور باشد. کاری که می‌توانیم بکنیم این است که تأثیر آن را کمتر کنیم، اما در نهایت بستگی به خود ویروس دارد».