به گزارش خبرگزاری مهر، زوراب پولولیکاشویلی دبیر کل سازمان جهانی گردشگری در نامهای به دولتهای عضو سازمان عنوان کرد که در این وضعیت دشوار نباید فراموش کرد که گردشگری دموکرات ترین و منعطفترین بخش اقتصاد در هر کشوری است.
او با اشاره به اینکه صنعت گردشگری توانسته است پس از بحرانهایی مانند سارس در سال ۲۰۰۳ و بحران اقتصادی سال ۲۰۰۹ بلافاصله روی پای خودش بایستد، نقش گردشگری را در بازگرداندن مردم به زندگی عادی پررنگ دانست.
در همین راستا، سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) فراخوانی برای چالش راهحلهای شفابخش راهاندازی کرده است که از طرف سازمان بهداشت جهانی (WHO) هم حمایت میشود و در اصل فراخوانی برای دستیابی به مبتکرانهترین استارت آپ ها، کارآفرینان و فناوریهای موجود از سرتاسر دنیاست تا راهحلهایی برای کمتر کردن اثرات کووید ۱۹ بر روی گردشگری فراهم کنند و از عاشقان سفر، کسبوکارها و مقامهای فعال در این بخش حمایت شود تا این بحران با کمترین آسیبها به پایان برسد.
این چالش شامل سه بخش مجزا خواهد بود:
الف) شفابخشی برای مردم: راهحلهایی متمرکز بر اقدامات ایمنی، روشهای ضدعفونی، شناسایی فوری ویروس و… برای سهامداران بخش گردشگری (ازجمله گردشگرها، کارکنان بخش گردشگری و شرکتها.)
ب) شفابخشی برای شرکتها: راهحلهایی متمرکز بر برنامههای دیجیتال برای گردشگری، اقتصاد مشترک و مدور، مدیریت درآمد، بهبود تقاضا و سرمایهگذاریها و … که باید برای کل بخش گردشگری به شکل کوتاهمدت و بلندمدت اجرا شود.
ج) شفابخشی برای مقاصد: راهحلهایی متمرکز بر تکنیکهای بازیابی مقاصد شامل اعلام بحران، مدیریت بحران، فعالسازی، برند سازی مجدد، بازیابی اعتمادبهنفس برای سفر و...
فرآیند چالش نیز سه مرحله خواهد داشت:
بازبینی و بررسی اپلیکیشن
ارزیابی توسط کمیته کارشناسان بر اساس آمادگی بهمنظور ارائه خدمات و سازگاری با کشورهای مختلف
معرفی و انتشار استارت آپ های برتر
سپس راهحلهای برتر در یک فضای دیجیتالی منتشر میشود تا بهترین راهکارها برای بهبود گردشگری در اختیار دولتها قرار گیرد. نتایج چالش در یک نشست مجازی توسط دبیر کل سازمان جهانی گردشگری ارائه میشود و درنهایت استارت آپ های برتر از طریق شبکه خلاقیت سازمان جهانی گردشگری Network Innovation UNWTO به بیش از ۶۵۰۰ نقطه کانونی از کارآفرینان، شرکتها، مؤسسات دولتی، مؤسسات آموزشی، انکوباتورها و سرمایهگذاران متصل خواهند شد.
تاریخ شروع چالش راهحلهای شفابخش از ۲۵ مارس ۲۰۲۰ (۶ فروردین ۱۳۹۹) است و متقاضیان میتوانند تا سه هفته، یعنی ۱۵ آپریل ۲۰۲۰ (۲۷ بهمن ۱۳۹۹) آثار خود را از طریق کانالهای رسمی سازمان جهانی گردشگری و با پر کردن فرم مخصوص در این نشانی https://www.unwto.org/healing-solutions-tourism-challenge ارسال کنند.
اسامی استارت آپ های برتر در ۲۵ آپریل (۱ اردیبهشت ۱۳۹۹) اعلام و گامهای بعدی چالش متعاقباً از ۲۵ آپریل به بعد اعلام خواهد شد.