به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی رئیس اسبق انستیتو پاستور ایران و منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی در جلسه آنلاین پرسش و پاسخ اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا با موضوع مروری بر مدیریت بحران کرونا در ایران گفت: تیم پاسخ سریع بیماریها که از سالها قبل در انستیتو پاستور راه اندازی شده بود، از همان ابتدای ورود ویروس به ووهان چین پیگیر اتفاقات این شهر بود و آمادگی علمی کاملی در تشخیص بیماری در هنگام ورود این ویروس به کشور وجود داشت.
وی ادامه داد: این آمادگیهای علمی به دست آمده توانایی تبدیل شدن به آمادگی لجستیکی را دار بود.
نماینده منتخب تهران در مجلس اظهار داشت: متأسفانه روزهای اول در بحث ماسک و ژل ضد عفونی و نیازهای کادر درمان کمبودهایی داشتیم که به مرور زمان با همت ملت و دولت وضعیت بهتر شد و در حال حاضر آرامش نسبی در بازار حاکم هست.
روح الامینی افزود: روز ششم اسفند ماه سال گذشته (سال ۹۸) مجموعه کاملی از نظرات اپیدمی لوژیست ها و کارشناسان مطرح کشور را جمع بندی کرده و به اطلاع بسیاری از بزرگان کشور و مسئولان مرتبط رساندیم که در آن حساسیت لازم را در سازماندهی، جدیت، مراقبت و اهتمام به موضوع شیوع کرونا را گوشزد کردیم.
وی عنوان کرد: تقریباً تمام اتفاقاتی که ما در سناریوهای ۶ اسفند پیشبینی کرده بودیم، با توجه به سطح مداخلات دولت اتفاق افتاد.
رئیس خانه احزاب اضافه کرد: همان روز اول پیش بینی کردیم که رشد ویروس خطی نخواهد بود و احتمالاً این رشد به صورت لگاریتمی میشود.
روح الامینی با اشاره به روند انجام تست کرونا در کشور تصریح کرد: در حال حاضر که من در حال صحبت با شما هستم، از لحاظ تست هیچ مشکلی در کشور نداریم؛ اما باید این نکته را نیز اضافه کنم که روزهای اول ورود ویروس به کشور این تواناییها را در انجام تست نداشتیم.
وی خاطرنشان کرد: همان طوری که حضرت آقا فرمودند «اگر تصمیمی قاطعانه به مردم گفته شده و از مردم قاطعانه خواسته و تقاضا شود که به تصمیم پایبند باشند»، تصمیم از جانب مردم اجرایی میشود.
رئیس اسبق انستیتو پاستور ایران با اشاره به توجه مردم به خواست عدم خروج از خانه در روز سیزدهم فروردین بیان کرد: در بحث سیزدهم فروردین ما از نظر همراهی و همدلی مردم و مسئولان برای دنیا نمونه بودیم.
روح الامینی گفت: در بازه زمانی بیستم اسفند تا بیستم فروردین میشد بهتر عمل شود و از فرصت طبیعی کاهش فعالیتها و تعطیلات کشور باید بهتر استفاده میشد.
وی با اشاره به آغاز به کار فعالیتها از هفته آینده افزود: در هفتههای آینده باید منتظر مشاهده آثار و عوارضی باشیم که حاصل بازگشت مردم از سفر و یا بازگشت آنها به سر کار است.
نماینده منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم اظهار داشت: مشکلات و ناهماهنگیهایی که در روزهای اول در کشور وجود داشت امروز دیگر وجود ندارد و شاید از لحاظ خودترمیمی و بازنگری در بحرانها کشورمان در دنیا نمونه باشیم.
روح الامینی ادامه داد: امروز تمامی ارکان حاکمیت هفته هاست که بر اولویت این بیماری تاکید میکنند و همه آمادگیهای کشور برای مبارزه با این بیماری به میدان آمده است.
وی با اشاره به وضعیت کرونا در برخی کشورهای همسایه ایران عنوان کرد: در همان هفته اول شروع بحران، انستیتوپاستور در مورد وضعیت کشورهای همسایه ما مثل ترکیه، عراق و افغانستان اخطار داد که رشد این روزهای بیماری در ترکیه نشان دهنده صحت آن پیش بینیها است.
رئیس خانه احزاب با اشاره به تبعات اقتصادی کرونا در کشورمان بیان کرد: در مورد تبعات اقتصادی کرونا بسته به نگاه ما به موضوع دارد و اگر با نگاه مثبت و سازنده وارد موضوع شویم، میتوان از این تهدید فرصتهایی ساخت و میشود که تمام این مشکلات را برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی حل کرد.
روح الامینی در پاسخ به سوالی در مورد عملکرد مجلس تاکید کرد: از نظر من مجلس ما عملکرد خوبی در مورد کرونا نداشت و حتی اگر مجبور به تعطیلی مجلس بودیم، دوستان میتوانستند به گونهای برنامه ریزی کنند که وظایف مجلس تعطیل نشود.
وی با اشاره به پرهیز از بازیهای سیاسی و اختلافات جناحی در این شرایط گفت: در شرایط فعلی جایی برای دخالت بحثهای مرسوم سیاسی و جناحی در موضوع کرونا نیست و مانند یک جبهه و جهاد گسترده در سطح ملی، همه باید به دست اندرکاران کمک کنند.
عضو هیئت مدیره دوره ۲۶ اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا در مورد عملکرد آلمان در مبارزه با کرونا افزود: آن چیزی که از نظر من باعث شده است که آلمان کشور نمونهای در بحث مبارزه با کرونا تا بدین جای کار باشد، نظم و انضباط آهنین آن کشور در اجرای تصمیمات بوده است و البته داشتن تجهیزات و امکانات بیشتر نیز به این کشور کمک کرده است.
روح الامینی با اشاره به وجود برخی نگرانیها درباره آغاز به کار فعالیتها و تأثیر آن بر افزایش استفاده از حمل و نقل عمومی خاطرنشان کرد: برای روزهای آینده به شدت نگران حمل و نقل عمومی در تهران و بازگشایی دوباره مشاغل هستیم.
وی تاکید کرد: هر کشوری مدل خودش را برای مقابله با کرونا در نظر دارد و هر مدلی زیانها و سودهایی دارد؛ اما به نظر من برخورد سینوسی با کرونا بدترین اتفاق است و شل کن سفت کن درآوردن در برخورد با کرونا و عدم قطعیت اثرات زیانباری خواهد داشت.
نماینده منتخب تهران در مجلس یازدهم در خاتمه اظهار داشت: مراقبت جدی و یاری رساندن به اقشار ضعیف و حاشیه شهر هم اهتمام ویژه ای میطلبد و نباید از آن غفلت کرد و مشارکت همه نخبگان و احزاب و اقشار کشور را مطالبه میکند.