تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۶ - ۱۱:۴۸

شورای اروپای فتوا و تحقیق پایان جلسه هفدهم خود تصمیم گرفته امحاسبات نجومی را به عنوان ابزاری علمی قابل اعتماد در تعیین آغاز و پایان ماه های قمری به ویژه رمضان تقویت کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، شورای اروپایی فتوا و تحقیق طی بیانیه ای در پایان جلسه خود اعلام کرد: کشورهای اروپایی باید این رویکرد را در تعیین ماههای قمری در پیش گیرند.

این بیانه تأکید کرده است که تاریخ این دو ماه رمضان و شعبان باید پیش از آغاز آن اعلام شود تا مسلمانان بتوانند اعمال دینی خود را که مربوط به این ماه ها و برنامه های خود را تنظیم و اجرایی کنند .

این شورای دینی مسلمانان در غرب از ائمه مساجد و علما در جوامع اسلامی خواسته اند به این حکم احترام گذاشته تا شهادتی را درباره رؤیت ماه مورد پذیرش قرار ندهند.

رؤیت ماه همواره از مسائل جنجال برانگیز میان کشورهای اسلامی بوده و حتی علما نیز بر سر این مورد اختلاف نظر دارند.

شورای اروپایی فتوا و تحقیق به ریاست شیخ یوسف القرضاوی تصمیم گرفته کمیته ای تشکیل دهد تا موضوعات بحرانی مربوط به مسلمانان اروپا و مقامات رسمی و نهادهای جامعه مدنی تشکیل دهد.

این بیانیه می افزاید: الزامات تحقق فرآیند ادغام مسلمانان در جوامع اروپایی مسئولیت مشترک میان مسلمانان به عنوان افراد و نهادهای جدا از یکدیگر و جامعه اروپایی همراه افراد و نهادهای خود است.

شورای اروپایی مستقر در دوبلین با هدف خدمت به مسلمانانی که در غرب زندگی می کنند و ادغام مثبت آنها با حفظ هویت اسلامی تأکید کرده است که اخلاق اسلامی باید در تمام این فرآیند مورد استناد قرار گیرد. این شورا همچنین بر اهمیت احترام گذاشتن و ارائه توصیه مثبت و سازنده ای که برای رفاه جامعه میسر بوده تأکید کرده است.

همایش یک هفته ای این شورا با حضور جمعی از علمای برجسته کشورهای اروپایی برگزار شد. در این نشست 18 مقاله درباره الگوهای شهروندی و ادغام براساس شرع اسلام، حقیقت اروپایی به عنوان محلی برای شهروندی و اهداف آینده شهروندی و ادغام مورد بررسی قرار گرفت.

در تمام این مقالات توصیه شده بود که مسلمانان در اروپا باید با در راستای ادغام در جوامع اروپایی خود با حفظ هویت تلاش کنند.

شورای اروپایی فتوا و تحقق همچنین تأکید کرد که مسلمانان باید رویکرد میانه رویی در پیش گرفته و خود را نسبت به جوامع منزوی نکنند.

این نهاد اسلامی به عنوان مرجع مسلمانان اروپا نقش جوامع اروپایی را نادیده نگرفته و از آنها خواسته راه های برقراری ارتباط با نهادهای اسلامی را باز کرده تا ادغام مسلمانان تسهیل شود که این امر به نفع جامعه و افزایش توانایی و رفاه آن منتهی شده و از سوی دیگر هویت اسلامی اروپایی مسلمانان و دیگران را حفظ می کند.