به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلامیک نیوز، علمای دینی چین به منظور معرفی اسلام در چین بر ترجمه معانی قرآن، کتابهای اسلامی و شرح شفاهی شریعت اسلام متمرکز شده اند. آنها به تحقیق و توسعه علم تجوید و تلاوت قرآن اقدام کرده اند.
با توجه به اینکه طی سالهای گذشته مشکلات و خطاهایی در تلاوت قرآن میان چینیها وجود داشت و آنها نسبت به قرآن جهل داشتند، مسلمانان چین به منظور تلاوت قرآن تنها برخی از آیات را انتخاب می کنند، امری که بیشتر مسلمانان را از قرائت کامل قرآن، عدم شناخت ترتیب سوره ها و اجزایش محروم کرده و این مسئله تا حد زیادی در چین اشاعه یافته است.
با تعمیق آموزش اجتماعی و گسترش تعلیمات دینی در چین اهتمام مسلمانان به تلاوت قرآن کریم افزایش بسیاری یافته و اینگونه برخی مدارس و آموزشگاههای علوم اسلامی مختص تلاوت قرآن شدند . در گذشته این مدارس و آموزشگاهها به تلاوت قرآن کریم اهتمام چندانی نداشتند و مواد علم تلاوت قرآن در مدارس و آموزشگاههای اسلامی اختیاری بود. از این رو فارغ التحصیلان مدارس و این آموزشگاهها پس از 4 یا 5 سال نمی توانستند خوب قرآن بخوانند یا اصلا قرآن بخوانند .
از این رو علمای دینی و ائمه از میان تعالیم اسلامی به آموزش و فراگیری قرآن تأکید می کردند. شناخت فرهنگ قرآنی همزمان با مسلمانان از کشورهای دیگر یا حتی شوراهای چینی و بین المللی غیر اسلامی زمینه ای برای تحقیق و بررسی قرآن فراهم کرد.
در سال 1949 که حکومت چین سیاست آزادی عقیده را بنا کرد، ارتقاء سطح تلاوت قرآن بخش مهمی در توسعه آموزش اسلامی بود و مسلمانان دریافتند که علم تجوید و تلاوت قرآن هنری منحصر به فرد و دارای مفهوم عمیقی است که حد و مرزی ندارد و استحکام آن به شکل جدید راهی پسندیده و سازنده برای اشاعه اسلام، تشویق و وحدت مسلمانان در جامعه چین به شمار می رود.
از این رو طی سالهای اخیر سطح تلاوت قرآن و برگزاری مسابقات قرآن در چین توسعه زیادی یافته است و فعالیتهای قرآن کریم با حمایت حکومت اجرا می شود.
مجله "چین امروز" آورده است که از سال 1995 شورای اسلامی چین هر دو سال دوره مسابقه تلاوت قرآن کریم را برگزار می کند و 20 نفر از برندگان به مسابقات بین المللی تلاوت قرآن کریم راه پیدا می کنند. این مسابقات فرصتی برای مسلمانان چین را ایجاد می کند تا بتوانند به تبادل آراء و ارتباط با دیگر مسلمانان بپردازند.
برگزاری مسابقات بین المللی قرآن نیز زمینه ای شده تا سطح کلی مسلمانان چین در ارزیابی و ارزش گذاری به تلاوت قرآن به صورت تدریجی افزایش یابد تا جاییکه برخی از آنها در این زمینه به سطح تخصصی هم رسیده اند و زمینه ای برای فرهیختگان و مسلمانان را فرهم کرده است تا اصلاح و آزاد اندیشی میان آنها تعمیق یابد. با تحکیم روابط میان چین و کشورهای اسلامی بستری فراهم می کند تا چین نیز بتواند در آینده مسابقات بین المللی تلاوت قرآن برگزار کند .