به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، این مسئله باعث شده تا سود جویان اقدام به تولید عسلهای تقلبی نمایند. همچنین تشخیص عسل مرغوب به روشهای مختلف مانند: آب و کبریت دروغی است که بسیاری از افراد نا آشنا با زنبورداری و صنعت غذایی مطرح میکنند.
تشخیص عسل طبیعی
روشهای مرسوم در فرهنگ و اقوام مختلف برای شناسایی عسل اصل از تقلبی پشتوانه علمی ندارد. بنابراین تشخیص عسل طبیعی و مرغوب توسط خریداران، بدون طی کردن مراحل آزمایشگاهی امری دشوار است. حتی زنبورداران و افرادی که با فرآوری عسل نیز سر و کار دارند برای اطلاع از کیفیت عسل طبیعی برداشت خودشان نمونه عسل را به آزمایشگاه میفرستند تا از نتیجه آن اطلاع پیدا کنند. اما متأسفانه هستند افرادی که با ادعای فراوان با شنیدن یک روش ساختگی از دوست و آشنا و یا خواندن آن در کانالها و سایتهای زرد احساس میکنند یک عسل شناس حرفهای شده اند و به راحتی میتوانند عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهند.
باورهای غلط درباره تشخیص عسل طبیعی
۱. عسل که شکرک بزند تقلبی است
باعث تأسف است که بسیاری از مردم همچنان تصور میکنند عسلی که رس ببندد یا به اصطلاح شکرک بزند تقلبی است! در صورتی که رس بستن عسل امری طبیعی است. اما کارخانههای بسته بندی عسل، برای جلوگیری از شکرک زدن آن را حرارت میدهند که این امر باعث میشود آنزیمهای موجود در عسل از بین رفته و خواص درمانی خود را از دست بدهد. این روش هم نوعی تقلب محسوب میشود که متأسفانه بساری از مردم تصور میکنند با تهیه اینگونه عسلهای شفاف و سوپر مارکتی یک محصول درجه یک و با کیفیت را مصرف میکنند.
۲. عسل غلیظ خوب است و عسل رقیق بد
یکی دیگر از باورهای غلط مردم درباره تشخیص عسل طبیعی در نظر گرفتن معیار غلظت عسل است، به این صورت که فکر میکنند عسل غلیظ خوب است و عسل رقیق تقلبی است. اما بهتر است بدانید که میزان رطوبت و آب موجود در عسلهای مختلف با هم متفاوت است و همچنین در تابستان عسل کمتر کش میآید و در زمستان بیشتر.
۳. عسل طبیعی باید تیره رنگ باشد
بعضی از افراد فکر میکنند عسلی که رنگش خیلی تیره باشد عسل طبیعی است اما این باور هم اشتباه میباشد. رنگ عسل با توجه به پوشش منطقه و گل و گیاهانی که زنبورها از آنها تغذیه میکنند متفاوت است. رنگ عسلهای طبیعی از رنگ سفید کهربایی تا زرد متمایل به سبز و قهوهای میباشند که پوشش گیاهی منطقه تعیین کننده رنگ آن است.
۴. عطر و طعم عسل
عدهای تصور میکنند که عطر و طعم عسل میتواند ملاک تشخیص عسل طبیعی باشد، با این عقیده که هرچه عطر و طعم عسل بیشتر باشد عسل طبیعیتر است و بالعکس که اتفاقاً برخی سودجویان از همین مسئله سو استفاده کرده و به عسلها اسانس ترکیب میکنند. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که بو و طعم عسل به مناطقی که زنبورها در آنجا قرار دارند و از شهد آن گیاهان تغذیه میکنند بستگی دارد.
۵. تشخیص عسل بوسیله کبریت
بعضی افراد فکر میکنند که میتوانند به وسیله کبریت یا شمع تشخیص بدهند که آیا عسل طبیعی است یا خیر! با این طرز فکر که اگر عسل بسوزد تقلبی میباشد و عدهای دیگر میگویند اگر عسل بسوزد طبیعی است، یک باور غلط بوده که افراد سودجو برای فروش محصولات خود پیشنهاد میدهند.
۶. تشخیص عسل طبیعی بوسیله آب
در این روش میگویند عسل را در آب سرد ریخته و اگر سریع ترکیب شود عسل تقلبی است، اما در صورت حل نشدن آن در آب، طبیعی میباشد. اما زنبورداران با تجربه به هیج وجه این روش را توصیه نمیکنند؛ زیرا این موضوع ارتباط مستقیم با رطوبت عسل دارد و برای مثال عسلهای مربوط به مناطقی مانند شمال کشور در حالی که طبیعی هستند رطوبت بالایی دارند و زودتر در آب حل میشوند.
۷. تشخیص عسل طبیعی با زرده تخم مرغ
افرادی هم هستند که معتقدند با زرده تخم مرغ میتوانند تشخیص بدهید که عسل طبیعی است یا تقلبی! این افراد میگویند عسل را با زرده تخم مرغ مخلوط کنید و اگر عسل به شکل زرده تخم مرغ پخته شده ظاهر شود این عسل طبیعی است، در غیر این صورت عسل تقلبی میباشد.
۸. تشخیص عسل با ریختن روی ناخن
برخی افراد میگویند اگر یک قطره عسل را روی ناخن بگذارید و روی ناخن باقی بماند طبیعی است و در صورت پخش شدن آن تقلبی است. البته که این روشهای ساختگی فقط درباره عسل نیست و درباره بسیاری از محصولات طبیعی دیگر مانند روغن زیتون و زعفران هم مطرح میشود.
نکات مهم هنگام خرید عسل طبیعی
- عسل را از فروشگاههای معتبر و یا خود زنبوردار که از نحوه فعالیت آنها آشنا هستید تهیه نمائید.
- میزان رطوبت و غلظت عسل هیچ رابطهای با طبیعی و تقلبی بودن آن ندارد؛ زیرا تابع دمای محیط است.
- به هیچ وجه عسلی را که فاقد برچسب و نام و نشانی است را خریداری نکنید.
- باید به این نکته توجه کنید که شکرک زدن عسل هم دلیل بر تقلبی بودن آن نیست.
- فاکتورهای عسل طبیعی از جمله ساکارز، رطوبت، میزان گلوکز و فروکتوز و … که در برگه آنالیز مشخص میشوند را با دقت بخوانید!
- مقدار استاندارد و همچنین نتیجه آنالیز عسل مورد نظر در تمام برگههای آزمایشگاهی ذکر میشود که تعیین کننده کیفیت است.
-
عوامل دیگر تأثیر گذار بر طبیعی بودن و ارگانیک بودن عسل
- محل نگهداری کندو باید در منطقهای باشد که ارگانیک بودن آن تأیید شده باشد.
- زمینهای اطراف کندو تا شعاع سه کیلومتری آن، غیر زراعی یا کشت ارگانیک شده باشند.
- زمینی که کندو در آن قرار دارد در معرض آلودگیهای عمده نباشد.
- زنبورها با عسل یا شهد گل و گیاهان آن منطقه تغذیه شده باشند.
نتیجه گیری
با توجه به مطالب ذکر شده، نتیجه میگیریم که تشخیص عسل طبیعی از تقلبی به کمک قاشق، مزه کردن، کبریت، تخم مرغ و… غیر ممکن میباشد و یک راه بیشتر برای تشخیص عسل طبیعی وجود ندارد آن هم بردن عسل به آزمایشگاه است.
شاید برای شما بصرفه نباشد که برای خرید عسل طبیعی آن هم بصورت جزئی نمونه عسل را به آزمایشگاه ببرید و هزینه کنید که در این صورت میتوانید از فروشگاههایی خرید کنید که برگه آزمایشگاه را به شما خواهند داد. در فروشگاه اینترنتی آهوتا ahoota.com علاوه بر ارائه برگه آزمایشگاه، ضمانت نامه نیز ارسال خواهیم کر تا در صورتی که محصولات طبیعی نبودند ۲ برابر وجه پرداختی را عودت دهیم.
این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.