به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، خلیل رنجبر با اعلام خبر ابداع ابزاری کاربردی در کاهش بحران کرونا، اظهار داشت: برای نخستین بار در جهان طراحی و ساخت این ابزار با خلاقیت عوامل اجرایی متوسطه پسرانه نوآوران سنندج در فضای کارگاهی کاملاً ایزوله به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و عدم تماس دست با سطوح آلوده انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه این ابزار حافظ محیط زیست و دوست دار طبیعت است، افزود: این وسیله با قابلیت چربی زدایی بالا، ضد عفونی شدن راحت و عدم تکثیر باکتری و ویروس روی سطح آن کاربردی و مناسب در مبارزه با گسترش ویروس کرونا است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان ادامه داد: هزینهای ۱۵۰ هزار ریالی ساخت هر عدد از این ابزار به شکل جاسوئیچی معادل یک بیستم هزینه خرید نمونه آمریکایی آن است و نسبت به آن سبک تر، نارسا و با قابلیت ضدعفونی راحت تر است.
رنجبر یادآور شد: این ابداع ساخته شده با رزین اپوکسی در هنگام استفاده از خودپردازها، دستگاههای خرید و پوز، دستگیره، درب و کلیدهای آسانسور، درب اتومبیل، پمپ بنزینها و مکانهای که بیشترین احتمال شیوع ویروس کرونا ممکن است در آنها اتفاق بیفتد کاربرد دارد.
وی بیان کرد: این وسیله باعث تسهیل دسترسی معلولین جسمی حرکتی میشود و در صورت تأمین اعتبار و حمایت ارگانهای ذیربط مرحلهای بعدی تولید این جاسوئیچی با مشارکت دانش آموزان با نیازهای ویژه متوسطه نوآوران و در کارگاههای خانگی انجام میپذیرد.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: دوره آموزشی رزین چوب برای نخستین بار در استان به صورت کارگاهی برای ۵۲ نفر از دانش آموزان با نیاز ویژه ذهنی متوسطه حرفهای و پیش حرفهای نوآوران بهمن ماه سال گذشته برگزار شد.
رنجبر اظهار داشت: مراحل اولیه ثبت خلاقیت نوآورانه اقبال خانی و زاهد زارع مدیر و معاون اجرایی مدرسه مذکور در پارک علم و فن آوری سنندج با عنوان اختراع ابزاری جهت عدم تماس دست با سطوح آلوده (پیشگیری از کرونا) انجام گرفته است.