به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، بهره وری سلولهای خورشیدی متعارف که برای تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته به کار میروند، معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است. اما محققان آزمایشگاه ملی انرژیهای تجدیدپذیر در کلرادوی آمریکا دو سلول خورشیدی ساختهاند که دارای بهره وری ۴۷.۱ درصدی هستند.
این سلولها رکورد بهره وری در جهان را شکستهاند و محققان میگویند در آینده میتوان این رقم را باز هم افزایش داد. سلول یادشده دارای شش لایه برای جذب انرژی خورشید است که هر یک میتوانند انرژی را از طیفی خاص از نور خورشید جذب کنند. هر یک از این شش لایه اصلی دارای لایههای فرعی متعدد دیگری نیز هستند که مجموع آنها در نهایت به ۱۴۰ لایه میرسد. نکته جالب آن است که مجموع ضخامت این سلولهای خورشیدی بیشتر از موی انسان نیست.
باید توجه داشت رکورد شکنی این سلول خورشیدی در شرایط تابش نوری به دست آمده که ۱۴۳ بار قدرتمندتر ازنور خورشید بوده و احتمالاً بهره وری سلول یادشده در زمان تابش نور عادی خورشید کاهش مییابد. اما با استفاده از تعدادی آینه و متمرکز کردن بیشتر نور خورشید بر روی سلولهای یادشده میتوان بهره وری آنها را در شرایط عادی نیز افزایش داد. برآورد دانشمندان نشان میدهد که بهره وری این سلولها در زیر نور خورشید ۳۹.۲ درصد است که بیشتر از سلولهای خورشیدی عادی است.