پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات با بررسی ادعای مربوط به هک پایگاه اطلاعاتی این پژوهشگاه، اعلام کرد که هیچ نشانه ای از هک و یا نشت اطلاعات از سامانه های فعلی این پژوهشگاه مشاهده نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، فعالان امنیت سایبری عصر روز گذشته از افشای پایگاه اطلاعات هویتی کاربران برخی سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی خبر دادند که این اطلاعات در فضای مجازی در حال خرید و فروش است.

برای مثال گفته شده است که اطلاعات ۹۵۰ هزار کاربر پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران و اطلاعات کامل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم به دلیل هک پایگاه‌های اطلاعاتی شان در فضای مجازی خرید و فروش می‌شود.

در پی پیگیری خبرنگار مهر از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در خصوص جزئیات افشای این اطلاعات، روابط عمومی این پژوهشگاه به این موضوع اینگونه پاسخ داد: «در روز جمعه ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ از طرف مرکز ماهر مطلع شدیم که کاربر ناشناسی به صورت غیرقانونی ادعای در اختیار داشتن پایگاه داده «ایرنداک» و فروش آن را در یک سایت قرار داده است.»

«کارشناسان پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) بلافاصله پس از آگاهی از موضوع، بررسی خود در این زمینه را آغاز کردند و نتایج بررسی اولیه نشان می‌دهد که دو نمونه داده گذاشته شده در این سایت مربوط به سامانه ثبت قدیمی ایرنداک است که از سال ۱۳۹۵ غیر فعال بوده و مدتی بعد نیز آرشیو شده است.»

این پژوهشگاه اعلام کرد: «این ادعا از سوی کارشناسان فنی و مراجع مرتبط در دست بررسی است و تاکنون هیچ نشانه‌ای که بیانگر هک سامانه‌ها یا نشت اطلاعات از سامانه‌های پژوهشگاه باشد، مشاهده نشده است. گفتنی است بیشتر داده‌های ثبت شده در ایرانداک، بر پایه قوانین و مقررات در دسترس همگان است و تنها شمار اندکی از این داده‌ها منتشر نمی‌شوند.»

«با این حال ایرنداک خود را در برابر حفظ داده‌های کاربران مسئول می‌داند و این موضوع نیز در مراجع قانونی در دست بررسی بیشتر و پیگیری است. هم اکنون همه سامانه‌ها و پایگاه‌های ایرانداک در حال خدمت‌رسانی هستند و بخش فنی ایرانداک همه توان خود را به کار می‌گیرد تا از مخاطرات احتمالی پیشگیری شود.»