پنتاگون در راستای بازنگری در ساختار نیروی دریایی آمریکا، پیشنهاد کاهش ۲ ناو هواپیمابر و جایگزینی آنها با شناورهای بی‌سرنشینی را داده که حین نبرد، تلفات نظامیان آمریکایی را پایین می‌آوردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیفنس نیوز، پنتاگون در گزارشی با هدف بازنگری در ساختار نیروی دریایی آمریکا، پیشنهاد کاهش تعداد ناوهای هواپیمابر این کشور از ۱۱ به ۹ فروند و در مقابل، جایگزین کردن آنها با دهها کشتی بی‌سرنشین یا حتی کشتی‌های سبک باسرنشین را مطرح کرده است.

خواست وزارت دفاع، افزودن ۸۰ تا ۹۰ رزم‌ناو بزرگ و بین ۵۵ تا ۷۰ شناور سبک به نیروی دریایی آمریکا است.

این گزارش پیرو خواست «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا مبنی بر تمرکز زدایی از ناوهای هواپیمابر به عنوان هسته عملیاتی نیروی دریایی و تاکید هر چه بیشتر بر فناوری شناورهای کنترلی است که خطر تلفات انسانی را حین درگیری کاهش می‌دهند و از کارایی بالایی در ماموریت برخوردار هستند.

البته این راهکار در تضاد آشکار با توصیه اندیشکده «بنیاد هریتیج» است که خواستار تقویت قوای دریایی از راه افزایش شمار شناورها به ۴۰۰ فروند از جمله ۱۳ ناو هواپیمابر است.

این راهکار همچنین از بابت عدم سازگاری شناورهای سبک با شرایط طوفانی، مورد انتقاد قرار گرفته است.

خبرها درباره گزارش پنتاگون در حالی منتشر می‌شود که نیروی دریایی به طور مستقل در حال ارزیابی ساختار خود با هدف ادغام هرچه بیشتر واحد تفنگداران دریایی است.