به گزارش خبرنگار مهر، محسن دهنوی منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم عصر امروز در نشستی درباره تشکیل فراکسیون دانش بنیان گفت: با توجه به نام گذاری سال ۹۹ به نام جهش تولید، جمعی از منتخبان مجلس یازدهم برنامه ریزی های خود را در راستای رونق و توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور آغاز کرده اند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۰ نفر از جوانان منتخب مجلس فراکسیون دانش بنیان را تشکیل داده اند، گفت: قطعاً با آغاز به کار مجلس یازدهم تعداد بیشتری از نمایندگان به این فراکسیون میپیوندند.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه یکی از ویژگی بارز مجلس یازدهم وجود ۶۰ منتخب جوان زیر ۴۰ سال است، تصریح کرد: این افراد عمدتاً چهرههای دانشگاهی هستند و میتوان مهمترین ویژگی مجلس یازدهم را جوان بودن آن دانست و ما به دنبال تحقق اقتصاد دانش بنیان هستیم.
دهنوی با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه باید زیرساختهای قانونی شرکتهای دانش بنیان فراهم شود و موانع آنان برطرف گردد، گفت: اصلاح فضای کسب و کار برای تحقق اقتصاد دانش بنیان اهمیت زیادی دارد و از آنجایی که مجالس قبل اقداماتی را برای اقتصاد دانش بنیان انجام داده بودند، ما دادههای آنان را جمع آوری کردیم و به دنبال آن هستیم که تحقق اقتصاد دانش بنیان جزو رئوس اصلی مجلس و به عبارت بهتر سه اولویت اصلی مجلس یازدهم باشد.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به ۴۹۰۰ شرکت دانش بنیان داریم، خاطرنشان کرد: اقتصاد دانش بنیان میتواند نقش مهمی در جهش تولید و افزایش رفاه جامعه ایفا کند.
در شرایط تحریم ما باید به ظرفیتهای داخلی خودمان توجه بیشتری داشته باشیم
دهنوی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بزرگترین زیست بوم نوآوری در خاورمیانه را دارد، ادامه داد: ۹۰ هزار میلیارد تومان درآمد و میزان فروش شرکتهای دانش بنیان است و ما در منطقه از این لحاظ پیشرو هستیم و اگر به این ظرفیت توجه بیشتری شود، قطعاً میتوانیم نیازهای کشور را خودمان تأمین کنیم.
وی درباره نقش مجلس در تحقق اقتصاد دانش بنیان، اظهار داشت: یک سری از کسب و کارهای دانش بنیان نیاز به حمایتهای ویژه دارند و مجلس شورای اسلامی باید در قالب تصویب و یا اصلاح قوانین، حمایتهایی را از کسب و کارهای دانش بنیان در دستور کار خود قرار دهد.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم ادامه داد: در حال حاضر برای یک کار تولیدی در صنایع نوین باید ۲۷ مجوز اخذ شود که حداقل سه سال طول میکشد که ما باید اقداماتی انجام دهیم که در فرآیند اعطای مجوز به شرکتهای دانش بنیان تسریع شود.
دهنوی با بیان اینکه به اقتصاد دانش بنیان در بخشهای سلامت، کشاورزی و حمل و نقل هوشمند باید توجه بیشتری شود، گفت: علت این مسئله آن است که این سه حوزه بیشترین ارز برای واردات را دریافت میکنند و در شرایط پساکرونا نیاز است که ما خودمان بتوانیم نیازمندیهای اصلی مان را تأمین کنیم.
وی با اشاره به اینکه حجم بازار دارو و تجهیزات پزشکی کشور حدود ۷.۵ میلیارد دلار است که بخش قابل توجهی از آن از طریق واردات تأمین میشود، خاطرنشان کرد: در شرایط تحریم ما باید به ظرفیتهای داخلی خودمان توجه بیشتری داشته باشیم و با کمک شرکتهای دانش بنیان به سمت تولید داخلی حرکت کنیم که این موضوع در دوران پساکرونا نیز اهمیت زیادی دارد.
دهنوی درباره نقش مجلس در توسعه اقتصاد دانش بنیان گفت: اصلاح نظام بودجه ریزی مبتنی بر برنامههای کاربردی در توسعه اقتصاد دانش بنیان، ارتقا نقش کنترل و نظارت مجلس بر اجرای مصوبات، قوانین و مقررات و تصویب قوانین و مقررات جدید برای ارتقای نظام تنظیم گری نوآوری از جمله اقداماتی است که مجلس باید در این راستا در دستورکار خود قرار دهد.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه برای قویتر شدن اقتصاد ما نیاز به صادرات داریم، تأکید کرد: اقتصاد دانش بنیان یک موضوع بین حوزهای است و ما در مجلس پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد دانش بنیان را خواهیم داد که امیدواریم در صحن مجلس رأی آورد.
متفکر آزاد: اقتصاد دانش بنیان موضوعی سیاسی و جناحی نیست
در ادامه این جلسه روح الله متفکر آزاد منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم در این باره گفت: ما در سال جهش تولید هستیم و واژه جهش گویای آن است که ما نیاز به تحرک بیشتری در زمینه تولید داخلی داریم و باید از ظرفیتهای خود بیش از پیش استفاده کنیم.
وی افزود: تحریمها بستری را فراهم کرده است که ما مجبوریم برای تأمین نیازهای خود به سمت فناوریهای داخلی حرکت کنیم و از آنجایی که در منطقه جایگاه بسیار خوبی به لحاظ تولید دانش و فناوری داریم باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم گفت: دولت باید ریسک سرمایه گذاری در حوزه فناوری را بپذیرد و باید به این نکته توجه شود که ما براساس شاخص نوآوری جهانی و سهمی که فناوری در کشورمان دارد، وضعیت بسیار خوبی داریم و این قابلیت در اکوسیستم فناوری کشور وجود دارد که پیشرفت بیشتری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۵ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند، گفت: مجلس یازدهم باید اقدامات اساسی برای تحقق اقتصاد دانش بنیان در دستور کار خود قرار دهد.
متفکر آزاد تصریح کرد: پتانسیل نیروی انسانی ما خوب است و امیدواریم در این حوزه تحرک داشته باشیم و بدانیم که مزیت اقتصاد دانش بنیان، اشتغال نیروهای تحصیل کرده و جلوگیری از خام فروشی است.
وی یادآور شد: از همه گرایشها در مجلس در این حوزه استفاده خواهیم کرد چرا که موضوع اقتصاد دانش بنیان سیاسی، حزبی و جریانی نیست و هیچ مرز سیاسی در این فراکسیون نداریم و برای ما کارآمدی مهم است و مجلس یازدهم تمام قد پشت سر اقتصاد دانش بنیان خواهد بود.