دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تحقیقات روی تأثیر داروهای مختلف بر کرونا از همان آغاز شیوع بیماری توسط محققان کشور شروع شد و اکنون هم در حال بررسی هستند.
وی با بیان اینکه میبایست دو گروه از مبتلایان به کرونا برای تأثیر یک دارو مورد بررسی قرار بگیرند، بیان کرد: بیماران مبتلا به کرونا در دو گروه درمانی قرار میگیرند که یکی از این گروهها داروی مورد نظر را با تجویز پزشک دریافت میکند و گروه دیگری دریافت نمیکند. بعد از طی یک مدت زمانی تأثیر دارو روی بیمار مشخص میشود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری در پاسخ به اینکه دلیل اینکه در خصوص محصولات و تجهیزات مرتبط با کرونا اطلاع رسانی میشود اما در خصوص تحقیق و مطالعات علمی روی کرونا چنین اطلاع رسانیهایی نمیشود، بیان کرد: تأثیر این محصولات مشخص شده است یا طی مدت زمانی کوتاهتر مشخص میشود اما تاکنون ندیدیم که نتیجه تحقیقاتی کمتر از ۶ ماه اطلاع رسانی شود.
قانعی با تاکید بر اینکه هیچ تحقیقی یک ماهه مشخص نمیشود، خاطر نشان کرد: نهایتاً شش ماه زمان میبرد که نتیجه یک تحقیق علمی مشخص شود و این زمان در دنیا ثابت شده است؛ اما اکنون در این شرایط میتوان گفت شاید سه ماه برای رسیدن به نتیجه تحقیقات زمان لازم باشد؛ از این رو با توجه به زمان آغاز شیوع کرونا در کشور و تحقیقات در این زمینه میتوان گفت که تا یک ماه دیگر نتیجه تحقیقات مشخص خواهد شد.
وی با بیان اینکه تاکنون برخی پیشنهادات دارویی رد شده، گفت: برخی از این پیشنهادات که تجربه شخصی بوده رد شده زیرا تأثیری در درمان کرونا نداشته است.
رئیس کمیته علمی مبارزه با کرونا خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ تحقیق در کشور در زمینه کرونا در حال انجام است که سهم بزرگی در مطالعات جهانی خواهد داشت. به غیر از این تعداد، تحقیقات دیگری زیر نظر دانشگاهها، وزارت بهداشت و بیمارستانها در حال انجام است؛ هر مجری طرح نتیجه تحقیق را بعد از تأیید وزارت بهداشت میتواند اجرایی کند.
به گفته رئیس کمیته علمی کرونا شتاب علمی در زمینه کووید ۱۹ در کشور بالاست و میتوانیم بگوییم که ما تا ۶ ماه دیگر در این زمینه حرفهایی برای گفتن داریم.