به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان زارع پیش از ظهر پنجشنبه در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی در سالن غدیر استانداری گیلان با اشاره به تعریف ۱۸ پروژه اقتصاد مقاومتی و ۵۳ زیر پروژه سال گذشته در این استان، افزود: بر اساس بررسیهای صورت گرفته این پروژهها از پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی برخوردار هستند. روند اجرا و میزان پیشرفت فیزیکی این پروژهها در سال گذشته گام مؤثری در تحقق شعار «رونق تولید» بوده است.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اولویتها در این استان حرکت در مسیر توسعه اقتصادی و اشتغالزایی است، گفت: طراحی پروژههای اقتصاد مقاومتی بر اساس اسناد بالادستی اعم از قانون برنامه ششم، قانون سالانه بودجه و سند آمایش و سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب انجام میشود.
پیش بینی ۴۱ پروژه اقتصاد مقاومتی سال جهش تولید در گیلان
وی در ادامه با اشاره به سال «جهش تولید» و با بیان اینکه پروژهها در استان گیلان برای حرکت در مسیر تحقق این شعار طراحی و اجرایی شوند، تصریح کرد: در کنار پیگیری تکمیل و بهره برداری از پروژههای اقتصاد مقاومتی سال گذشته برای امسال ۴۱ پروژه بدون زیر پروژه توسط شش دستگاه تعریف شده است.
زارع با بیان اینکه یکی از اولویتهای ما در اجرای این پروژه بهبود معیشت و درآمد و اقتصاد خانوادهها است، گفت: در همین راستا پروژههای با ماهیت تولید، زیرساختی و توسعهای باید مد نظر قرار گرفته و با جدیت پیگیری شود.
وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در اجرای پروژهها با حمایتهای اعتباری دولتی، اظهار کرد: هماهنگیهای لازم برای اجرای این پروژهها و حضور بخش خصوصی از سوی دولت با بانکهای عامل انجام میشود.
استاندار گیلان ادامه داد: استان گیلان در اجرای کمی و کیفی پروژههای اقتصاد مقاومتی در جایگاه ششم کشور قرار دارد که این نشان دهنده تلاش و پیگیری همه مسئولان در تحقق پروژههای اقتصاد مقاومتی است.
وی در ادامه با اشاره به ماهیت فرا دستگاهی بیشتر پروژههای اقتصاد مقاومتی استان گیلان، افزود: برای اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی نیازمند وجود نگاه توسعهای و اشتغال زایی هستیم.
پیش بینی ۳ هزار شغل با اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی در گیلان
زارع با بیان اینکه نرخ بیکاری در استان گیلان پایینتر از میانگین کشوری، اظهار کرد: ایجاد فرصتهای شغلی در استان گیلان با توجه به ظرفیتهای این استان مهمترین اولویت مسئولان باید باشد.
وی با اشاره به پیش بینی ایجاد ۳ هزار فرصت شغلی با اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی در استان گیلان بر لزوم تحقق این تعداد شغل تأکید کرد و گفت: برای رسیدن به این مهم نیازمند همدلی و همکاری هستیم.
استاندار گیلان در ادامه به ظرفیتهای این استان در صنعت نوغانداری اشاره و با بیان اینکه باید از همه ظرفیتها برای توسعه این صنعت استفاده کنیم، اظهار کرد: افزایش ۵۶ درصدی قیمت خرید تضمینی پیله ابریشم میتواند به عنوان یک مشوق برای توسعه و رونق این صنعت و همچنین تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.
وی با بیان اینکه رسیدن به توسعه پایدار بدون وجود نگاه حفظ محیط زیست منابع طبیعی غیر قابل قبول است، افزود: اجرای طرح کاداستر در اراضی ملی زمینه رفع اختلافات مردم و دولت را فراهم کرده لذا یکی از برنامهها در سال جاری باید اجرای این طرح در ۵۰۰ هکتار باقی مانده در استان باشد.