روزنامه واشنگتن پست از راهکار جدید آمریکا خبر داد که در آن اهداف سیاسی و نظامی گنجانده شده و انجام تغییراتی در ساختار دولت و نیروهای امنیتی عراق حمایت می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، این روزنامه آمریکایی نوشت : فرماندهان و دیپلماتهای ارشد آمریکا در عراق درحال تکمیل یک طرح مبارزاتی گسترده برای یک استراتژی جدید آمریکا هستند که در آن اهداف نظامی و سیاسی گنجانده شده وعوامل فرقه ای تندرو را از نیروهای امنیتی و دولت عراق کنار می گذارد.

این طرح محرمانه که طبق برنامه ریزی های انجام شده تا 31 می ( 10 خرداد ماه) تکمیل خواهد شد؛ تلاش مشترک ژنرال " دیوید پتریوس "ژنرال ارشد آمریکایی درعراق و"رایان کروکر" سفیر آمریکا درعراق است.

بیش از نیمی از 12 نفری که از این طرح اطلاع داشتند؛ درباره محتویات این طرح بحث کردند، اما این افراد به دلیل آنکه اجازه ای برای ارائه محتویات آن به خبرنگاران نداشتند، خواستند که نامشان فاش نشود.

به گفته مقامهای مطلع، هدف این طرح بیشترسیاسی است تا نظامی : مذاکره درباره توافق بین احزاب درگیر درعراق از سطح ملی تا سطوح پایین تر محلی. ماهیت این طرح بیشتر درباره توافقهای سیاسی مورد نیاز برای مقابله با جنگ داخلی و همچنین درباره عملیاتهای نظامی با هدف مقابله با آشوبهای پیچیده است.

به نوشته این روزنامه، اساس کار برای این طرح مبارزاتی در ارزیابی تنظیم شده از سوی"دیوید کیلکولن" مشاور ارشد پتریوس در امور مقابله با آشوبها همراه با 20 افسرنظامی، مقامهای وزارت امورخارجه ودیگرکارشناسان دربغداد با عنوان تیم مشترک ارزیابی استراتژیک، ارائه شده است.

گزارشی که ماه گذشته به پایان رسید، از سوی پتریوس و کروکر به عنوان اساس یک طرح مبارزاتی رسمی که وظایف خاصی را برای فرماندهان نظامی و آژانسهای داخلی در عراق تعیین خواهد کرد، تایید شد.این طرح ادامه حضور نظامیان آمریکایی در سال آینده را پیش بینی می کند، اما درعین حال خواستار تقویت نیروهای ارتش   144 هزار نفری عراق است.

این طرح دارای سه ستون است که باید به طور همزمان انجام شود: یکی از ستونهای آن تمرکزعملیاتهای نظامی را از نیروهای امنیتی عراق دور و به طرف حمایت از مردم عراق در مناطق پرتنش هدایت می کند.

دوم آنکه این طرح بر توانمند کردن دولت عراق در انجام وظایف خود تاکید و به ضعف شدید در وزارتخانه های دولت عراق و نبود ارتباطات بین دولت مرکزی و دولتهای استانی و محلی تاکید می کند.

در نهایت آنکه هدف این طرح حذف تعداد کم و در عین حال با نفوذ مقامها و فرماندهان نظامی است که طرحهای فرقه ای و جنایی آنها در حال خنثی کردن تلاشهای آمریکاست.

لازم به ذکراست، منابع خبری اخیرا از برگزاری نشست برخی کشورهای عربی از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و آمریکا درقاهره با حضور ایاد علاوی نخست وزیر اسبق عراق پرده برداشتند که طی آن راههای سرنگون کردن دولت نوری المالکی و روی کارآمدن مجدد علاوی مورد بررسی و توافق قرار گرفت.

دراین راستا، جلال طالبانی در نشست اخیر سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در ریاض(هشتم فروردین) از کشورهای عربی خواسته بود تا به دولت نوری المالکی در برقراری آرامش در عراق کمک کنند.

همچنین برخی مقامهای عراقی به صراحت از دخالت برخی کشورهای عربی در امور داخلی عراق و حمایت آنها از گروههای مسلح پرده برداشته اند و خواستار توقف این گونه دخالتها شده اند.