خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ: مجموعه مختصر و مفید نشر ماهی شامل کتابهایی کم حجم قطع پالتویی در حوزههای گوناگونی چون جامعه شناسی، فلسفه، سیاست، فلسفههای مضاف، اقتصاد و… است. این مجموعه که در زبان اصلی توسط انتشارات آکسفورد منتشر میشوند، در تلاش است تا به زبان ساده مفاهیم مطرح در حوزههای مطرح شده را برای مخاطب عام توضیح دهد.
از این مجموعه تاکنون مجلداتی چون «فلسفه قارهای» نوشته سایمون کریچلی، «باستان شناسی» نوشته پل بان، «فلسفه سیاسی» نوشته دیوید میلر، «جامعه شناسی» نوشته استیو بروس، «سیاست» نوشته کنت میناگ، «اقتصاد» نوشته پارتا داسگوپتا، «هنر معاصر» نوشته جولیان استلابراس، «فاشیسم» نوشته کوین پاسمور و… منتشر شدهاند. دبیر این مجموعه در نشر ماهی احمدرضا تقاست.
نشر ماهی از این مجموعه چهارمین چاپ «جامعه شناسی» اثر استیو بروس و ترجمه بهرنگ صدیقی را با شمارگان ۷۰۰ نسخه، ۱۶۸ صفحه و بهای ۲۵ هزار تومان منتشر کرد. چاپ نخست این کتاب به سال ۱۳۸۹ با شمارگان دو هزار نسخه و بهای سه هزار و ۵۰۰ تومان و چاپ پیشین (سوم آن) به سال ۱۳۹۴ با شمارگان هزار و ۵۰۰ نسخه و بهای هفت هزار و ۵۰۰ تومان روانه کتابفروشیها شده بودند.
جامعهشناسی رشتهای علمی دانست که در آن ساختارها و نهادهای اجتماعی بررسی میشود و کار جامعهشناس را میتوان پرداختن به موضوعاتی چون: ساختار طبقاتی جوامع مدرن، خانواده، جرم و کجروی، دین و… به شمار آورد. بروس در این کتاب در پنج فصل با عناوین «موقعیت جامعه شناسی»، «برساختههای اجتماعی»، «علتها و پیامدها»، «دنیای مدرن» و «شیادان» جامعهشناسی و کار ویژهای این علم را توضیح میدهد. در فصل اول از موقعیت جامعهشناسی سخن گفته شده و درباره تبلیغات در موضوع جامعهشناسی به عنوان شاخهای از علوم اجتماعی بحث میشود. فصول دوم تا چهارم به شرحی برخی مفروضات بنیادین جامعهشناسی اختصاص پیدا کرده و در فصل آخر، معنای کار جامعهشناسی تبیین شده است.
«مدل سکولار شدن غرب» و «دین در دنیای مدرن: از کلیساهای جامع تا آئینهای دینی» از دیگر کتابهای ترجمه شده از بروس به زبان فارسی است.