خبرگزاری مهر - گروه استانها: اوایل تابستان سال ۹۵ یعنی حدود چهار سال قبل پس از نابودی زمینهای خاکی شهر همدان رئیس و اعضای کمیته فوتبال محلات شهر همدان به فکر متمرکز شدن زمین بازیها و ایجاد یک دهکده ورزشی افتادند و در پی آن زمینهایی در راه رباط شورین همدان به این موضوع اختصاص یافت.
فاز نخست این دهکده ورزشی شامل چند زمین خاکی فوتبال با حضور جمعی از مسئولان استان، برخی از اعضای شورای اسلامی شهر همدان و تعدادی از مدیران شهری افتتاح و بر اساس وعدهها مقرر شد در فاز دوم پروژه علاوه بر دیوار کشی محوطه و تأسیس سرویس بهداشتی، زمینهای اختصاصی رشتههای دیگر از جمله والیبال نیز در این دهکده به بهرهبرداری برسد.
اعتباری افزون بر یک میلیارد ریال در فاز نخست برای دهکده ورزش محلات همدان هزینه شده اما اکنون با گذشت نزدیک به ۴ سال از افتتاح فاز نخست نه تنها خبری از سامان گرفتن دهکده نیست بر اساس آنچه در روز افتتاح فاز نخست پروژه عنوان شد اعتباری افزون بر یک میلیارد ریال در فاز نخست برای دهکده ورزش محلات همدان هزینه شده اما اکنون با گذشت نزدیک به ۴ سال از افتتاح فاز نخست نه تنها خبری از سامان گرفتن دهکده نیست حتی آن چند بازی که سال اول افتتاح پروژه در زمینهای خاکی دهکده برگزار میشد نیز به فراموشی رفته که در گفتگو با مسئولان پیگیر وضعیت این پروژه شدیم.
یکی از فوتبالیستهای فوتبال محلات که سابقه بازی در دهکده ورزش محلات را نیز دارد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: متأسفانه در دورهای که فوتبال محلات در زمینهای دهکده برگزار شد مشکلات زیادی داشتیم و در ابتداییترین مساله رفت و آمد به این منطقه بسیار سخت بود چراکه از همدان دور است
رامین مرادوند افزود: به علت خطرناک بودن جاده دسترسی به دهکده شاهد تصادفات و خطرات جانی برای بازیکنان بودیم و حتی تلفن همراه در این منطقه آنتن نمیداد و اگر خدایی نکرده مشکلی برای کسی پیش میآمد نمیدانستیم چه کار باید بکنیم.
این بازیکن فوتبال با بیان اینکه حداقل امکانات هم برای ما وجود نداشت، بیان کرد: صدها بازیکن صبح تا غروب در این مکان فوتبال بازی میکردند اما یک سرویس بهداشتی هم برای ما وجود نداشت و حتی آب آشامیدنی هم نداشتیم.
مرادوند عنوان کرد: نبود یک سایهبان و رختکن نیز از دیگر مشکلات ما بود.
کارشناس ورزشی و امور شهری همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به لزوم توجه به زیرساختهای ورزش شهروندی اظهار داشت: ورزش شهروندی در همدان تک قطبی شده و همه تنها از شهرداری انتظار دارند که در این زمینه ورود کند در صورتی که اداره کل ورزش و جوانان نیز در زمینه گسترش ورزش همگانی و شهروندی مسئولیتهایی دارد.
علیرضا مجهادی افزود: امر ورزش مسئله کوچکی نیست که به آن تک قطبی نگاه شود و باید همه دستگاهها و ادارات پای کار بیایند.
اگر میخواستیم دهکدهای با نام ورزش محلات و یا شهروندی ایجاد کنیم ابتدا باید کارگروهی از شورای شهر همدان، شهرداری و اداره کل ورزش و جوانان و هیئتهای ورزشی نظیر هیئت ورزشهای همگانی ایجاد میشد تا بر سر جانمایی و تمامی مسائل آن بحث و گفتگو صورت میگرفت این کارشناس ورزشی با اشاره به مسئله دهکده ورزش محلات همدان گفت: اگر میخواستیم دهکدهای با نام ورزش محلات و یا شهروندی ایجاد کنیم ابتدا باید کارگروهی از شورای شهر همدان، شهرداری و اداره کل ورزش و جوانان و هیئتهای ورزشی نظیر هیئت ورزشهای همگانی ایجاد میشد تا بر سر جانمایی و تمامی مسائل آن بحث و گفتگو صورت میگرفت.
مجهادی عنوان کرد: نباید شهرداری تنها وارد عمل شود زمین را بدهد ساخت و ساز کند و خود پاسخگو باشد کمااینکه بنده قصد حمایت از شهرداری را ندارم اما نباید به مسئله ورزش به صورت تک بعدی نگاه کنیم و اداره ورزش و جوانان هم نسبت به امور ورزشی شهروندان این شهر مسئولیت دارد.
دبیر ورزش محلات همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت دهکده ورزش محلات اظهار کرد: اگر تمامی شعارهایی که در رابطه با دهکده ورزش محلات داده شد عمل میشد میتوانست خروجی خوبی داشته باشد چراکه ابتدا به ما قولهایی دادند تا امکاناتی از جمله سرویس بهداشتی و رختکن در دهکده ورزش محلات ایجاد میشود.
مرتضی کوکبی افزود: صاف کردن یک زمین و زدن چند تیر دروازه نمیتواند یک امکانات ورزشی ایدهآل باشد هرچند که حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی به ما قولهایی داده که اگر ملکیت زمین تعیین تکلیف شود از اعتبارات ملی نیز برای این مجموعه آورده خواهد شد اما گویا همچنان ملکیت این زمین دچار مشکل است.
دبیر ورزش محلات همدان با بیان اینکه با شرایط موجود مخالف سروسامان گرفتن این دهکده هستیم، بیان کرد: بدون حداقل امکانات نمیتوان جوانان مردم را به این دهکده برد اما در صورتی که امکانات و شرایط دهکده ورزش محلات ایجاد شود این پروژه میتواند خروجی مناسبی داشته باشد.
کوکبی خاطرنشان کرد: همچنین در حال حاضر بسیاری از زمینهای بازی در سطح شهر نابود شده و باید زمینهای جدیدی برای فوتبال محلات ایجاد شود.
نیازمند یک اقدام کارشناسی در زمینه ساماندهی دهکده محلات همدان هستیم
وی با بیان اینکه نگاه نیازمند یک اقدام کارشناسی در زمینه ساماندهی دهکده محلات همدان هستیم، عنوان کرد: باید نگاه و برنامهریزی ما نسبت به ورزش محلات بلند مدت باشد و یک زیرساخت ورزشی ایجاد میکنیم و ۱۰ سال آینده ورزش همدان را هم در برنامهریزیهای خود قرار دهیم.
رئیس ورزش محلات همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شرایط دهکده ورزش محلات همدان اظهار داشت: از ابتدا به دلیل جانمایی نامناسب دهکده ورزش محلات مخالف برگزاری مسابقات در این مکان بودیم.
مخالف برگزاری مسابقات در دهکده ورزش محلات هستیم
سعید پناه آبادی افزود: دوری از شهر، عدم آنتن دهی تلفن همراه، نبود سرویس بهداشتی و بسیاری مشکلات دیگر باعث شد تا مخالف برگزاری مسابقات در دهکده ورزش محلات باشیم چراکه اگر یک نفر در این مکان مصدوم میشد حتی تلفن همراه آنتن نمیداد که آمبولانس خبر را کنیم.
رئیس ورزش محلات همدان با بیان اینکه به دنبال احیای زمینهای خاکی سطح شهر هستیم، گفت: ۶ زمین خاکی فوتبال در محلات چیتسازیان، برق، پل هوایی، شورین، کرخه، حصار و زمین دیزج با کمک شهرداریهای مناطق ۴ گاه شهرداری همدان احیا خواهند شد.
پناه آبادی عنوان کرد: با احیای این زمینها در سال جاری مسابقات فوتبال محلات را برگزار خواهیم کرد.
وی با اشاره به وضعیت زمینهای چمن مصنوعی داخل پارکها میز بیان کرد: این زمین چمنها بیشتر برای استفاده سنین پایه و برگزاری فوتبال پایه محلات همدان احداث شدهاند.
پس از گفتگو با بازیکنان و دستاندرکاران ورزش محلات همدان برای بررسی وضعیت هزینههایی که از جیب بیت المال خرج این پروژه شد و اکنون بدون نتیجه رها شده به سراغ مسئولان رفتیم.
رئیس شورای شهر همدان در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در دهکده ورزش محلات پولی هزینه نشده که از بین رفته باشد، اظهار کرد: زمینهای این دهکده متعلق به شهرداری است که برای ساماندهی وضعیت پروژه به کمیسیون فرهنگی شورا واگذار شده تا کار اجرایی شود.
نهایی کردن پروژه دهکده ورزش محلات نیاز به بودجه ملی دارد و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردهایم در ساخت این دهکده همکاری داشته باشند تا پروژه آبرومندی ساخته شود کامران گردان با بیان اینکه نهایی کردن پروژه دهکده ورزش محلات نیاز به بودجه ملی دارد و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردهایم در ساخت این دهکده همکاری داشته باشند تا پروژه آبرومندی ساخته شود، گفت: در حال حاضر اجرای این پروژه منتفی نشده و به قوت خود باقی است اما معارضهایی برای زمینها وجود دارد که باید حل و فصل شود.
رئیس مرکز مطالعات شورای شهر همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در محدوده دهکده محلات همدان حدود ۳۰۰ هکتار زمین متعلق به شهرداری است که از سالهای گذشته خریداری شده است، گفت: به دلیل اینکه زمین مورد تصرف سودجویان و منفعتطلبان قرار نگیرد ۱۰ هکتار از این وسعت به دهکده ورزش محلات اختصاص یافت.
ابراهیم مولوی با بیان اینکه در پی این اقدام ۵ زمین فوتبال، ۵ زمین والیبال و ۵ زمین بسکتبال تسطیح شد، گفت: امکانات رختکن و سرویس بهداشتی نیز در آنجا احداث خواهد شد.
وی با بیان اینکه زمینها در حال حاضر در حال استفاده اند پیرامون اینکه چرا تاکنون دهکده ورزش محلات نهایی نشده است، گفت: این پروژه نیاز به بودجه کلان فرامنطقهای دارد که از نمایندگان مجلس انتظار داریم بودجهها و پولهای سرگردان در تهران را پیگیری کنند و با مطرح کردن این پروژه به عنوان یک پروژه ملی از آن دفاع کنند تا اعتباری به آن اختصاص یابد.
وی گفت: ما حاضریم طرح ارائه دهیم و از آن دفاع کنیم تا مردم همدان هم سهمی از بودجههای عمرانی کشور داشته باشند.
نایب رئیس شورای شهر همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ورزش محلات نام خود را فریاد میزند و این در حالی است که دهکده ورزش محلات همدان در چند ده کیلومتری شهر همدان واقع شده است، گفت: کارهای مربوط به محله باید در همان محله انجام شود که در همین خصوص ۱۸ زمین ورزشی در محلات مختلف شهر همدان فعال شده است.
باید محله محوری پیش رفت وگرنه پروژهای چند هکتاری که قابلیت استفاده ندارد به چه کار میآید؟
حمید بادامی نجات با بیان اینکه ورزش محلات در همدان توسعه یافته و از فوتبال به سمت ورزشهای بومی محلی حرکت کرده است، گفت: اینکه یک پروژه بزرگ وجود داشته باشد اما کارایی لازم را نداشته باشد قبول نداریم و باید محله محوری پیش رفت وگرنه پروژهای چند هکتاری که قابلیت استفاده ندارد به چه کار میآید؟.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت دهکده ورزش محلات اظهار کرد: در دور چهارم شورا و در راستای حمایت از ورزش محلات اعضای شورای وقت در دو نوبت بخشهایی از زمینهای رباط شورین را به عنوان دهکده ورزش در اختیار ورزش محلات قرار میدهند و بودجهای هم برای دیوارکشی آن در نظر گرفته میشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان افزود: در ابتدای امر زمین تسطیح شده و مجموعه در قالب ۵ زمین فوتبال مورد استفاده قرار میگیرد.
سلماسی با بیان اینکه در دور پنجم شورای شهر همدان سیاست کمیسیون فرهنگی در ورزش محلات کمک به تقویت کمیت و کیفیت ورزش محلات بود، گفت: با توجه به دور بودن دهکده از شهر همدان و مشکلات تردد به واسطه جاده کم عرض مسیر و نبود وسایل نقلیه عمومی برای رفت و آمد کمیسیون در ابتدا تصمیم به گسترش زمینهای ورزشی در سطح شهر در قالب ایجاد زمینهای جدید و یا تکمیل و تجهیز زمینهای قبلی گرفت.
سلماسی خاطرنشان کرد: همچنین کمیسیون فرهنگی اجتماعی و ورزشی شورای شهر همدان در راستای افزایش زمینهای ایمن در دسترس و ارزان برای شهروندان اقدام کرد به طوری که همه اقشار از جمله کودکان و نوجوانان هم بتوانند به سهولت از آنها استفاده کنند و برگزاری مسابقات هم کیفیت مطلوبتری را داشته باشد.
شورا و شهرداری در ایجاد یک مجتمع ورزشی بزرگ هم عقیده بوده و در جلسات متعدد پیشنهاد ایجاد آن به صورت شفاهی اعلام شده است رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر همدان عنوان کرد: دهکده وزش محلات مورد توجه کمیسیون بوده و بعد از تکمیل زمینهای موجود و در فازهای بعد پیگیری خواهد شد ضمن اینکه شورا و شهرداری در ایجاد یک مجتمع ورزشی بزرگ هم عقیده بوده و در جلسات متعدد پیشنهاد ایجاد آن به صورت شفاهی اعلام شده است.
سلماسی با اشاره به سایر زمینها گفت: در حال حاضر ۳۰ زمین در سطح شهر وجود دارد که از این تعداد ۱۸ زمین طی دو سال گذشته و با پیگیری کمیسیون شروع به ساخت شده است.
آماده سازی زمینهای خاکی یا چمن طبیعی شهر برای برگزاری مسابقات
وی افزود: ایجاد سه سوله ورزشی در محله خضر که در حال حاضر نیمهکاره است و در شهرک مدرس و کوی جنت هم در دستور کار قرار دارد و همینطور ایجاد زمین چمن مصنوعی در باشگاه فرهنگی و ورزشی و آماده سازی زمینهای خاکی یا چمن طبیعی موجود سطح شهر برای برگزاری مسابقات از جمله پروژههای ورزشی شهر است.
آنچه از صحبتها بر میآید دهکده ورزش محلات شهر همدان به حال خود رها شده و چشم امید به همت نمایندگان مجلس شورای اسلامی است تا شاید این مجموعه پا بگیرد.
اما آنچه مسلم است اینکه بارها شهرداری و سایر مجموعهها پروژهای را بدون پیوستهای لازم افتتاح و یا کلنگ زنی کردهاند که با گذشت چندسال مشکلات آن نمایان میشود و این در حالی است که بارها در جلسات بر ضرورت تدوین پیوستها تاکید شده اما مصوبات همچنان روی کاغذ مانده و خبری از اجرا نیست.