کتاب «رسانه‌های نوین: درآمدی انتقادی» با ترجمه احسان شاه‌قاسمی و مقدمه سعیدرضا عاملی از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «رسانه‌های نوین: درآمدی انتقادی» با ترجمه احسان شاه‌قاسمی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و مقدمه سعیدرضا عاملی عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.

هدف اصلی این کتاب، مرور مهم‌ترین مسائل ایجادشده به وسیله مسئله تکنولوژی در فرهنگ است. این کتاب که توسط مارتین لستر، جان دووی، ست گیدینگز، لین گرنت، کران کلی (استادان گروه فرهنگ، رسانه و نمایش در دانشگاه غرب انگلستان) در پنج فصل تدوین شده، مقدمه‌ای بر فرهنگ، تاریخ، تکنولوژی‌ها و نظریه‌های رسانه‌های نوین است.

کتاب «رسانه‌های نوین» در بیش از یک دهه گذشته یکی از متون اصلی درس‌های مربوط به فضای مجازی در دانشگاه‌های مختلف دنیا بوده و بیش از ۱۳۰۰ مقاله، کتاب و سند علمی، به این کتاب ارجاع داده‌اند.

نویسندگان این کتاب در پی یافتن مسائل اصلی تکنولوژی و فرهنگ تلاش می‌کنند به پرسش‌هایی نظیر اینکه چه چیزی باعث نوبودگی رسانه‌ها می‌شود؟ آیا ویژگی‌های اصلی‌ای وجود دارد که به ما امکان دهد تا امر «نو» را از امر «کهنه» تشخیص دهیم؟ تغییر تکنولوژیک چه نقشی در این کار دارد؟ رسانه‌های نوین چه پرسش‌هایی در مورد چارچوب‌های تحلیلی موجود مطرح می‌کنند؟ پاسخ دهند.

نویسندگان این کتاب تأکید دارند که با دقت در تاریخ و مسائل تکنولوژی در فرهنگ، برای فهم محیطمان و اینکه چگونه این محیط چنین شکل غریبی به خود گرفته است تلاش می‌کنند.

پنج فصل این کتاب عبارت است از: «رسانه‌های نوین وتکنولوژی‌های نوین»، «رسانه‌های نوین و فرهنگ دیداری»، «شبکه‌ها، کاربران وعلم اقتصاد»، «رسانه‌های نوین در زندگی روزمره» و «فرهنگ مجازی: تکنولوژی، طبیعت و فرهنگ».

کتاب «رسانه‌های نوین: درآمدی انتقادی» در ۷۰۰ صفحه و با بهای ۷۶ هزار تومان وارد بازار نشر شده است.