علیرضا هاشم آبادی در گفتگو با مهر با اظهار اینکه با توجه به شرایط جغرافیایی و اقلیمی مناسب شهرستان جوین میتواند به یکی از مکانهای فعال در صنعت نوغانداری و پرورش کرم ابریشم تبدیل شود، اظهار کرد: متأسفانه به علت سرمای چهار درجه زیر صفر فروردین ماه سال جاری خسارت ۸۰ درصدی به بخش باغات شهرستان وارد شد لذا آغاز پرورش کرم ابریشم در سال جدید به تأخیر افتاده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با اشاره به اینکه بارش برف و برودت هوا، نه تنها در بخش باغات بلکه در زراعت شهرستان جوین نیز حدود ۳۰ درصد خسارت به بار آورده، افزود: نوغانداری یا پرورش کرم ابریشم و تولید فرآوردههای ابریشمی از جمله فعالیتهای جانبی است که در کنار فعالیتهای اصلی کشاورزان، میتواند طی یک دوره کوتاه مدت حدود ۴۰ روزه ضمن ایجاد انگیزه اقتصادی و به کارگیری بخشی از نیروی کار روستاها، درآمد مناسبی را برای روستانشینان فراهم کند.
وی اضافه کرد: در سال گذشته برای اولین بار ۴۰ جعبه تخم کرم ابریشم برای تولید پیله ابریشم در اختیار بهره برداران قرار گرفته بود و برنامه ابلاغی توزیع جعبه نوغان برای شهرستان جوین ۷۰ جعبه بود که با سرمازدگی درختان توت و کمبود برگ روی درختان پرورش این کرمها را دچار مشکل شده است.
هاشم آبادی افزود: در شرایط عادی و تغذیه مناسب کرمهای ابریشم از هر جعبه تخم کرم ابریشم میتوان حدود ۴۰ کیلو گرم پیله تر برداشت کرد.