به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در سالیان اخیر تحصیل در خارج از کشور همواره مورد توجه دانشجویان و جویندگان علم و دانش بوده است. اشتیاق برای کسب دانش جدید و ماجراجویی در بین جوانان از اصلیترین انگیزههای مهاجرت تحصیلی است. ارزشهای اجتماعی، شرایط اقتصادی و رفاهی جامعه و در نهایت کیفیت آموزش در سایر کشورها نیز میتوانند در این مهاجرت تحصیلی تأثیر بسزایی داشته باشد. طبیعتاً سوالاتی درباره مهاجرت تحصیلی برای اغلب دانشجویان خصوصاً دانشجویانی که در بازه سنی ۱۷ تا ۲۵ سال هستند پیش میآید که در ادامه به بررسی برخی از این سوالات خواهیم پرداخت.
هزینه تحصیل در خارج از کشور چقدر است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که هزینه تحصیل در خارج از کشور در وهله اول به انتخاب کشور مقصد بستگی دارد. تحصیل در برخی از کشورها مانند آلمان و فرانسه در شرایط خاصی به دانشجویان خدمات تحصیل رایگان ارائه میکنند. تحصیل در برخی کشورها مانند تحصیل در قبرس نیز بورسیههای تحصیلی خوبی را به دانشجویان ارائه میدهند و هزینه تحصیل دانشجو را به شدت پایین میآورند. هزینه خوابگاه، حمل و نقل، تهیه لوازم تحریر و کتاب نیز از جمله هزینههای حاشیهای اما مهم مهاجرت تحصیلی هستند که باید قبل از انتخاب یک کشور برای مهاجرت تحصیلی در نظر گرفت. یکی از نکات تأثیر گذار در انتخاب مقصد مناسب برای مهاجرت تحصیلی، اجازه کار در هنگام تحصیل است. تحصیل در برخی کشورها مانند تحصیل در کانادا که به دانشجو در زمان تحصیل اجازه کار میدهند، کمک بزرگی به تأمین بودجه تحصیلی دانشجو میکند.
بورسیه تحصیلی چیست و چطور میتوانیم بورسیه تحصیلی بگیریم؟
بورسیه تحصیلی نوعی کمک هزینه تحصیل برای دانشجویان است که از طرف دانشگاه در هر ترم به تعداد محدودی دانشجویان برتر اعطا میشود. بورسیه یا همان اسکالرشیپ میتواند به صورت کسر درصدی از هزینه تحصیل دانشجو یا به صورت مبلغ نقدی به دانشجو تعلق بگیرد. برخی دانشگاهها مانند دانشگاه EMU قبرس بورسیه تحصیلی ارائه میدهند که شهریه، خوابگاه و وعدههای غذایی دانشجو را نیز پوشش میدهد. شرایط تعلق بورسیه به دانشجویان در دانشگاههای مختلف، متفاوت است. معمولاً برترین دانشجویان بیشترین بورسیهها از آن خود میکنند. هر دانشگاه در ابتدای سال تحصیلی جدید بورسیههای تحصیلی خود را اعلام میکنند و دانشجویان متقاضی بورسیه تحصیلی که واجد شرایط اخذ بورسیه هستند، اقدام به ثبت نام در طرحهای بورسیه میکنند. دانشگاه با بررسی شرایط دانشجویان به تعدادی از آنها بورسیه تحصیلی اعطا میکند. در برخی از دانشگاهها بورسیههای تحصیلی به دانشجویان جدیدالورود اعطا نمیشود. بورسیه تحصیلی بیشتر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا با هدف توسعه تحقیق و پژوهش اعطا میشود.
چطور یک کشور مناسب برای ادامه تحصیل پیدا کنیم؟
شرایط عمومی، فرهنگ، اقتصادی، مذهبی و سطح علمی هر دانشجو در انتخاب کشور مقصد تأثیر گذار است. متقاضیان بایستی قبل از هر کاری با یک مشاور دلسوز و مجرب مشورت نمایند تا بتوانند بهترین کشور از همه نظر را انتخاب کنند. انتخاب غلط میتواند آسیبهای جبران ناپذیری به روحیه، زمان و هزینه دانشجو وارد کند و در نتیجه انتخاب درست مشاور میتواند تأثیر بسزایی در آینده دانشجو داشته باشد.
آیا والدین یا سایر اعضای خانواده میتوانند به همراه ما مهاجرت کنند؟
بله! در برخی از کشورها مانند استرالیا یکی از اعضای خانواده به عنوان حامی میتواند به همراه دانشجو اعزامی برای تحصیل در استرالیا به این کشور سفر کند. البته معمولاً این ویزا به یکی از والدین دانشجو اعطا میشود که در سلامت کامل جسم و روان باشد، همچنین توانایی تأمین مخارج هردو نفر را داشته باشد.
با مدرک تحصیلی ایران در کدام کشورها میتوان ادامه تحصیل داد؟
با مدرک تحصیلی کلیه مقاطع تحصیلی ایران میتوانید در تمام کشورهای دنیا تحصیل کنید. کافی است مدرک تحصیلی شما از مراکز مورد تأیید وزارت علوم ایران باشد. مدارس دولتی و غیر دولتی، دانشگاههای دولتی، دانشگاههای زیر مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و مراکز فنی و حرفهای که زیر نظر وزرات علوم هستند، همگی مورد تأیید دانشگاههای اغلب کشورها هستند.
بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی چه سنی است؟
شاید برایتان عجیب باشد اما بهترین سن برای مهاجرت بین سنین ۱۲ تا ۱۶ سال است. چرا که در این سن دانشجویان به راحتی میتوانند وارد مدارس کشورهای مقصد شوند و پس از آن به راحتی وارد دانشگاههای کشور مقصدشان شوند. مهاجرت تحصیلی در سنین ۱۸ تا ۲۴ برای مقطع کارشناسی توصیه نمیشود. چرا که اولاً ممکن است فردی در این بازه سنی تحمل فشار عصبی مهاجرت و زندگی در یک شرایط کاملاً متفاوت را نداشته باشد. ثانیاً هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد اغلب کشورها بیشتر از تحصیل در سایر مقاطع تحصیلی است. از طرفی دیگر بورسیههای تحصیلی کمتری در این مقطع تحصیلی ارائه میشود. همچنین پیدا کردن شغل مرتبط با رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا آسانتر است. توصیه ما به دانشجویان و متقاضیان عزیز آن است که برای مهاجرت تحصیلی در مقطع آکادمیک سراغ شرکت در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بروند.
این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.