به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی استان زنجان، مهدی رنگرونا روز پنجشنبه در جلسه ویدئوکنفرانس اتاق بازرگانی زنجان و رایزن بازرگانی کنسولگری ترکیه در تبریز گفت: ترکیه، شریک تجاری چندین ساله ایران و این استان بوده و ارتباطات خوبی بین تجار ایرانی و ترکیهای وجود دارد و ۷۰ درصد تجارت خارجی زنجان با این کشور است.
وی با اشاره به بروز مشکلاتی برای تجارت از زمان شیوع بیماری کرونا بین استان زنجان و کشور ترکیه، خاطرنشان کرد: درخواست ما از طرف تُرک، اجرایی کردن پروتکلهای بهداشتی مورد توافق همچون پروتکل بهداشتی تجاری بین ترکیه و عراق است.
عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون تجارت و روابط خارجی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان گفت: اظهار داشت: مرزهای زمینی از جمله مرز بازرگان از زمان شیوع ویروس کرونا به روی تجار ایرانی بسته شده که این موضوع آسیبهای زیادی به فعالان اقتصادی وارد کرده و باید این مشکل به ترتیبی حل و فصل شود تا آسیبهای کمتری به ۲ طرف وارد شود.
رنگرونا افزود: اتاق بازرگانی زنجان پیشنهاداتی برای تسهیل تجارت بین این استان و ترکیه با توجه به شیوع ویروس کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی دارد که از آن جمله میتوان به حمل بار تا مرز توسط طرف ایرانی و تحویل بار به طرف ترک و بالعکس اشاره کرد.
وی گفت: زنجان در تولید سیر و زیتون از استانهای سرآمد کشور محسوب شده و میتواند تأمین کمبود این محصول در ترکیه را در دستور کار قرار دهد و از طرفی در مقوله تولید و فرآوری زیتون نیز از تجربیات و تکنولوژی طرفهای ترک استفاده کند.
عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون تجارت و روابط خارجی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان با پیشنهاد برگزاری سمینار مشترکی به میزبانی اتاق بازرگانی زنجان پیرامون کار با تولیدکنندگان و فرآوریکنندگان محصول زیتون ترکیه، اظهار داشت: زیتون استان زنجان از محصولات اُرگانیکی است که عدم استفاده از سموم و ۲۸ درصد روغنی بودن از مهمترین ویژگیهای این محصول محسوب میشود.
پیشنهادات اتاق بازرگانی زنجان به مقامات ترکیه انتقال داده میشود
رایزن بازرگانی سرکنسولگری ترکیه در تبریز نیز با بیان اینکه مشکلات و پیشنهادهای اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی استان زنجان به مقامات ملی و اقتصادی ترکیه انتقال داده میشود، گفت: مکاتبات و پیگیریهای سرکنسولگری برای توسعه و تسهیل روابط تجاری با مقامات ترکیه در جریان است.
یاووز سلیم اوزدن افزود: باید قبول کرد که بیماری کرونا سیاستهای کشورها را تغییر داده و سلامت را در اولویت کاری قرار داده است.
وی ضمن مطلوب ارزیابی کردن مراودات و روابط تجاری استان زنجان و کشور ترکیه و با اشاره به تجارت ریلی ایران و ترکیه، اظهار داشت: پس از شیوع ویروس کرونا روابط تجاری از طریق ریل، بین ایران و ترکیه آغاز شده که هدف آن تجارت بدون تماس فیزیکی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی بود.
یاووز سلیم اوزدن با تاکید بر استمرار تجارت ترکیه با ایران، خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در ترکیه، بار دیگر بحث تامین سیر مطرح شده و این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
رایزن بازرگانی سرکنسولگری ترکیه در تبریز با استقبال از پیشنهاد اتاق بازرگانی زنجان برای برگزاری سمینار مشترک بین تولیدکنندگان و فرآوریکنندگان محصول زیتون ترکیه و ایران در زنجان، گفت: اتاقهای بازرگانی ترکیه به دنبال ایجاد ارتباطات و برگزاری جلسات و نمایشگاههای مجازی هستند.
وی تصریح کرد: زنجان، یکی از استانهای با ظرفیت بالا در بخشهای مختلف در ایران محسوب میشود که شرکتهای ترکیهای نیز در آن سرمایهگذاری کردهاند.
یاووز سلیم اوزدن ادامه داد: فعالان اقتصادی و تجارت و در راس آنها اتاق بازرگانی زنجان، مشکلات و مسائل خود را مطرح کنند تا ما موارد را به مقامات ترکیه انتقال دهیم.