به گزارش خبرگزاری مهر، نیکنام حسینیپور مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب در تشریح برخی از اقدامات اینمؤسسه در ایام شیوع کرونا گفت: ارائه خدمات بر بستر فضای مجازی از جمله اقداماتی است که خانه کتاب در روزهای شیوع ویروس کرونا بر آن تاکید داشته و در قالب دو خدمت دورکاری کارکنان و ارائه خدمات به مخاطبان و ذینفعان مؤسسه آن را اجرایی کرده است.
وی افزود: در حوزه دورکاری کارکنان برنامهریزی و انجام دورکاری در تمام بخشهای اداری و اجرایی و ارائه گزارشهای روزانه از میزان کارها و فعالیتها انجام شده و در حال انجام است و در بخش ارائه خدمات از طریق فضای مجازی به مخاطبان هم اقداماتی از جمله ارائه تمام کارها از طریق درگاههای اداری، برنامهریزی برای فروشهای تشویقی و حمایتی و ایجاد درگاه پست کتاب صورت گرفته است.
سامانه پست کتاب راهی برای عبور از کرونا
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب همچنین گفت: بهدنبال شیوع بیماری ناشی از گسترش ویروس کرونا در اواخر سال ۱۳۹۸ که مراجعه حضوری به فروشگاهها را بهشدت کاهش داد و سپس منجر به تعطیلی فروشگاهها و بازار شد، خریدهای اینترنتی و غیرحضوری به سرعت گسترش پیدا کرد. از آنجاکه در اینشکل فروش، هزینه ارسال به قیمت تمام شده کالا افزوده میشود، بهمنظور کاهش اینهزینه و تسهیل فرایند خریدهای غیرحضوری کتاب، خانه کتاب طرح «عبور از کرونا با کتاب» را برپایه سامانه «پست کتاب» ارائه کرد. تا اواسط اسفند ۱۳۹۸، ۴۵۰ فعال حوزه کتاب و نشر شامل ناشر، کتابفروشی و فروشگاه اینترنتی در سامانه پست کتاب عضو شده بودند که با اجرای طرح «عبور از کرونا با کتاب» تعداد اعضا با رشد ۵۰ درصدی به ۶۵۹ فعال شامل ۴۵۲ ناشر، ۱۰۶ کتابفروشی و ۱۰۱ فروشگاه اینترنتی کتاب رسیده است. فعالان حوزه نشر در سامانه پست کتاب از فروردین ۹۸ و تا اواسط اسفند ۹۸ تعداد ۶۵ هزار مرسوله با هزینه ارسال هفت میلیارد ریال پست کردهاند.
حسینیپور گفت: در دوره زمانی ۲۵ اسفند سال ۱۳۹۸ تا ۲۵ فروردین سال جاری، به حدود ۴ هزار منطقه روستایی کتاب ارسال شده است که طولانیترین مسیر ارسال کتاب از تبریز تا میناب - ۱۹۸۸ کیلومتر- وزن ۲ کیلو مبلغ ۳هزار تومان محاسبه شده است. بیشترین میزان ارسال کتاب در اینطرح متعلق به تهران، قم و خراسان رضوی و بیشترین دریافت کنندگان کتاب در تهران، اصفهان و فارس بودهاند.
انتشار آثار آرشیوی در شبکههای اجتماعی
وی در ادامه انتشار آثار آرشیوی در شبکههای اجتماعی مانند انتشار گزیده برخی از فعالیتهای خانه کتاب در سال ۱۳۹۸و انتشار مجلات در فضای وب و شبکههای اجتماعی را از دیگر اقدامات این مؤسسه در این بازه زمانی عنوان کرد و گفت: مؤسسه خانه کتاب از اهالی فرهنگ و هنر دعوت کرد با شرکت در پویش «تندرست باش ای ایران» پیامهای صوتی خود را با مردم ایران به اشتراک بگذارند و اینپیامها همراه با تصویر چهرههای سرشناس حوزه کتاب و نشر، در فضای مجازی منتشر شد.
مدیرعامل خانه کتاب گفت: در اینپویش چهرههایی مانند سعید تشکری (نویسنده)، محمدجعفر یاحقی (نویسند و پژوهشگر)، قاسم رفیعا (شاعر)، ابوالقاسم غلامیمایانیراد (شاعر و پژوهشگر) و احمد آرام (نویسنده)، حسن بلخاری (پژوهشگر و رئیس انجمن آثار و مفاخر)، نیکنام حسینیپور (مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب)، محبوبه نجفخانی، افسانه شعباننژاد و مصطفی رحماندوست و نوید فرخی از مترجمان، نویسندگان و شاعران حوزه کودک و نوجوان و موسی بیدج، تهمینه حدادی، غلامرضا امامی، هاشم اکبریانی و رضا کاظمی، منصوره اتحادیه، علی بلوکباشی و… مشارکت داشتند. همچنین، برگزیدگان دومین دوره مسابقه کتابخوانی پوپک دانا با شعار «با کتاب کرونا را شکست می دهیم» نیز در اینپویش مشارکت داشتند و فایل تصویری آنها همراه معرفی کتاب، در فضای مجازی منتشر شد.
بهارانه کتاب به صورت خرید اینترنتی
حسینیپور به طرح بهارانه کتاب اشاره کرد و گفت: بهارانه کتاب هم امسال بهصورت خرید اینترنتی کتاب صورت گرفته است. به اینمعنا که ارائه طرح برگزاری طرح بهارانه کتاب همزمان با ماه مبارک رمضان بهمنظور اختصاص بستههایی برای معیشت خانوادهها بهشکل معنوی خواهد بود.