به گزارش خبرگزاری مهر، رضا اله ورن رئیس بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع در برنامه «در انتهای الوند» در تشریح عملکرد این سازمان در خصوص مبارزه و کنترل شیوع بیماری کرونا در کشور، گفت: وزارت دفاع در چارچوب وظایفی که ستاد ملی مبارزه با کرونا در کشور و همچنین قرارگاه بهداشتی و درمانی امام رضا (ع) نیروهای مسلح به عهده آن گذاشته بود، از دو ماه قبل اقدام به تولید کیتهای تشخیصی مولکولی PCR نمود و پس از دریافت تأییدیه های لازم از مبادی ذی ربط و انستیتو پاستور ایران این کیتها را به تولید انبوه رسانید.
وی با بیان اینکه تاکنون ۶ هزار نمونه با این کیتها در مراکز درمانی نیروهای مسلح انجام شده است، گفت: از این تعداد نمونه گیری، ۵۰۰ نفر مبتلا به ویروس کرونا شناسایی و تحت درمان قرار گرفته اند.
رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع با بیان حساسیت ۹۵ درصدی و اختصاصی بودن صددرصدی و قابلیت بسیار خوب تشخیصی این کیتها، افزود: وزارت دفاع از توان تولید روزانه ۳۰ تا ۵۰ هزار عدد کیت تشخیصی کرونا در مجموعه خود برخوردار است.
اله ورن با اشاره به استفاده از کیتهای ساخت وزارت دفاع در مراکز درمانی نیروهای مسلح، گفت: چنانچه تقاضایی از مجموعه بهداشت و درمان کشور داشته باشیم، آماده در اختیار گذاشتن این کیتها به مجموعه درمانی کشور هستیم و اخیراً نیز تعدادی از این کیتها را به همراه سایر اقلام بهداشتی تخصصی ویژه کادر درمان تحویل کشور افغانستان دادیم.
وی با بیان اینکه کشور ما در مدیریت این بیماری نسبت به سایر کشورها بسیار موفق عمل کرده است، افزود: شرایط تحریمی ۴۰ ساله علیه ملت ما و استرسهای متفاوت ناشی از این موضوع باعث شد کشور ما در مدیریت این ویروس عملکرد خوبی داشته باشد.
رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع با بیان اینکه این کشور تجربه گرانسنگ ۸ سال دفاع مقدس را در کارنامه خود دارد، افزود: وزارت دفاع و نیروهای مسلح با اتکا به ظرفیتهای داخلی و خودکفایی در عرصه دفاعی از آمادگی لازم برای برخورد با انواع تهدیدات آماده است و ضروری است این آمادگی را برای مقابله با تهدیدات احتمالی غیر زیستی، شیمیایی، هستهای و تهدیدات نوین حفظ و ارتقا داد.
وی با بیان اینکه وزارت دفاع تاکنون با به کارگیری ظرفیتهای خود ۳ میلیون ماسک N۹۵ و ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی تحویل مراکز درمانی داده است، گفت: علاوه بر اقلام ضروری تاکنون ۱۲۰ هزار دست لباس حفاظت فردی، ۶۰۰ مانیتور و ساکشن، ۴۰ دستگاه اسکنر حرارتی و تعداد زیادی لباسهای فشار مثبت و برانکارد ویژه حمل مصدوم را نیز در اختیار مراکز درمانی و سایر مراکز در کشور قرار داده است.
رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع اعلام کرد: سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح موفق به طراحی سامانه ژئوماتیک ضدکرونا با هدف شناسایی اقدامات مکانی در خصوص پایش و رصد ویروس کرونا با استفاده از قابلیتهای اطلاعات و تحلیلهای مکانی جهت رصد پایش و کنترل اپیدمیها از جمله کرونا با استفاده از ابزاری چون مچ بند و مودم سلامت هوشمند با قابلیت اندازه گیری دمای بدن، ضربان قلب، اکسیژن خون شده است که در آینده نزدیک با رونمایی از این دستاوردها اطلاعات دقیقتری در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
اله ورن با اشاره به تولید روزانه حدود ۳۰ دستگاه ونتیلاتور در کشور، تصریح کرد: بر اساس وظیفهای که به عهده وزارت دفاع گذاشته شد، این سازمان نیز با بهرهگیری از شرکتهای دانش بنیان، تولید ونتیلاتور را در مجموعه خود آغاز کرده است چرا که امکان دارد با موجهای جدیدی از این ویروس در ماههای آینده مواجه باشیم و بر همین اساس ما به یک ذخیره راهبردی در این خصوص نیازمندیم.
وی، همگرایی، کار تیمی و تصمیم گیری در شرایط سخت را از جمله آزمونهای کرونا از ملت ایران عنوان کرد و تصریح کرد: مجموعه کشور، دولت، نیروهای مسلح و به ویژه مردم ایران از این آزمون سربلند بیرون آمدند.