ولی تیموری گفت: پیش‌نویس نهایی ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی اقامتگاه‌های سنتی بررسی شد تا پس از ابلاغ، مردم از حقوق خود در این اقامتگاه‌ها آگاه شوند.

به‌گزارش خبرگزاری مهر، ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در جلسه کارگروه تدوین ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی اقامتگاه‌های سنتی که با حضور اعضای کارگروه برگزار شد، گفت: در صحبت‌های مرتبط باکیفیت خدمات گردشگری موضوعی با عنوان تهیه ضوابط و استانداردهای فنی و کیفیت داریم تا واحدهای گردشگری بتوانند بر اساس آن خودشان را درجه‌بندی کنند.

او افزود: تدوین این ضوابط موجب می‌شود مردم بدانند اگر در هتل سه یا چهار ستاره اقامت دارند، باید منتظر دریافت چه خدماتی باشند. همچنین زمانی که وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درجه آن‌ها را تأیید کرده، مردم به اعتماد این وزارتخانه در آن مراکز اقامت می‌کنند. درجه‌بندی واحدها چون مبنای نرخ‌گذاری قرار می‌گیرد از این حیث نیز برای گردشگران مهم است، در این راستا ارتقای کیفیت خدمات گردشگری یکی از اولویت‌های معاونت گردشگری بوده، پس برای انجام این کار باید تعدادی شاخص آماده کنیم، این شاخص‌ها متأسفانه در طول سال‌های گذشته تعریف و تدوین نشده بود و خلأ وجود داشت.

او گفت: در طول تاریخ صنعت گردشگری تنها برای چهار موضوع مانند هتل ضابطه داشتیم، تاکنون در این زمینه ضوابطی تدوین نشده بود، بنابراین خواستیم این ضوابط را برای ۲۹ مصداق از تأسیسات گردشگری آماده کنیم. در دو سال گذشته ضوابطی که در این زمینه وجود داشت را بازنگری و هتل‌ها به‌روزسانی شدند و برای هتل‌آپارتمان‌ها نیز ضوابط نوشتیم. همچنین سفره‌خانه‌های سنتی و اقامتگاه‌های بوم‌گردی به این مجموعه اضافه شدند، مهمان‌پذیرها از گذشته ضوابطی داشتند البته کامل نیست و باید به‌روزرسانی شود، برای سایر واحدها نیز ضابطه وجود ندارد.

وی گفت: اکنون طرحی را با همکاران خود در کارگروه تدوین این ضوابط در سراسر کشور و با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی پیش می‌بریم، به‌عنوان صاحب‌نظران حوزه برای شش گروه جدید در حال تهیه ضابطه هستیم که شامل مجتمع‌های گردشگری، اقامتگاه‌های سنتی، مراکز سرگرمی و تفریحی، هتل بیمارستان، دهکده‌های سلامت، کمپین‌ها و اردوگاه‌هاست. با اجرای این طرح به اندازه تاریخ صنعت گردشگری، طی یک سال موفق می‌شویم این ضابطه و استانداردها را طراحی کنیم تا هم برای مردم و مشتریان مزایا داشته باشد و هم تعاملات ما را با دستگاه‌ها تقویت کند.

او افزود: ازنظر سرمایه‌گذاری و ساخت زیرساخت‌های اقامتی کشور مشکل داریم و نمی‌توانیم سرمایه‌های خارجی را جذب کنیم، این اقامتگاه‌های سنتی می‌تواند نقطه قوت کشور باشد.