ایجاد ردیف مستقل برای موسسات آموزشی و پژوهشی در کمیسیونهای بودجه و آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصویب شد.

دکتر سید محمد حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ایجاد ردیف مستقل بودجه پژوهشی برای برخی از موسسات آموزشی و پژوهشی که در لایحه بودجه تصویب نشده بود اکنون به پیشنهاد نمایندگان در کمیته ای در کمیسیون برنامه و بودجه به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز با این ردیف مستقل موافق است، گفت : پیشنهاد ردیف مستقل پژوهشی درلایحه بودجه نیز ذکر شده بود اما به دلیل دیر اقدام کردن سازمان مدیریت و برنامه ریزی، در مجلس مورد بررسی قرار نگرفت.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم افزود: با تصویب این طرح، بسیاری از دانشگاه ها در شهرستان های کوچک مشکلات کمتری خواهند داشت و بسیاری از امور اداری و مالی در این دانشگاه ها تسهیل می شود.

دکتر سید محمد حسینی گفت : ایجاد ردیف مستقل در بودجه های سالانه برای موسسات آموزشی و پژوهشی مصوب شورای گسترش آموزش عالی در لایحه بودجه 1386 دیده شده بود اما به دلیل اینکه سازمان مدیریت با تاخیر این موضوع را مطرح کرد در مجلس به تصویب نرسید.

وی اضافه کرد : به دلیل عدم تصویب این موضوع در حال حاضر مراکز معتبر آموزش عالی در نقاط مختلف کشور دچار مشکلاتی شده اند که تصویب ردیف مستقل برای این مراکز ضروری به نظر می رسد.

معاون حقوقی وزیر علوم ادامه داد : بسیاری از مراکز آموزش عالی کشور که از شورای گسترش نیز مجوز دارند زیر نظر دانشگاههای مادر فعالیت می کنند که مباحث مالی و اداری آنها، مشکلاتی را برای دانشگاههای مادر و مراکز آموزش عالی ایجاد کرده است.

وی افزود : به عنوان مثال مرکز آموزش عالی مراغه که زیر نظر دانشگاه تبریز فعالیت می کند، باید بودجه های خود و امور مالی خود را تحت نظر دانشگاه تبریز انجام دهد که گاه فاصله زیاد مراکز آموزش عالی با دانشگاههای مادر مشکلاتی را برای دانشگاه و مرکز آموزش عالی ایجاد می کند.

حسینی گفت : روسای دانشگاه مادر با توجه به مشکلات دانشگاههای خود فرصت لازم برای رسیدگی به امور مالی و مدیریتی مراکز آموزش عالی خود ندارند که همین امر لزوم ایجاد ردیف مستقل برای مراکز آموزش عالی را تایید می کند.

وی گفت : نمایندگان شهرستانهایی که مراکز آموزش عالی در آنها استقرار دارند، متوجه مشکلات این امر شده اند و تصمیم گرفتند این امر را به تصویب برسانند.

معاون حقوقی وزیر علوم اضافه کرد : با توجه به اینکه اعتبار دانشگاهها بر اساس سرانه دانشجویی تدوین شده است، این مصوبه هیچ بار مالی برای دولت ندارد. در واقع سهم سرانه دانشجویی مراکز آموزش عالی از دانشگاه مادر حذف و مستقیم به مرکز آموزش عالی داده می شود تا مدیریت آن به صورت مستقل امور مالی را بر عهده داشته باشد.

حسینی گفت : کلیات این طرح در کمیسیون بهداشت و درمان به تصویب رسیده است که امیدواریم در صحن علنی نیز به تصویب نهایی برسد.