خبرگزاری مهر - گروه استانها: مرکز استان لرستان در حالی همچنان از زیرساختهای فرهنگی و هنری رنج میبرد که پروژه تالار مرکزی شهر خرم آباد به عنوان پروژهای حیاتی همچنان در ایستگاه پیشرفت ۲۰ درصدی متوقف شده است.
در حال حاضر خرم آباد به عنوان مرکز استان لرستان یک تالار بزرگ برای برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری ندارد تا این وضعیت بارها مورد انتقاد فعالان این حوزه و هنرمندان لرستانی قرار گیرد.
این وضعیت در حالیست که پروژه تالار مرکزی شهر خرم آباد که مصوبه سفر هیئت دولت به لرستان است در چند سال گذشته درجا زده و هنوز به نتیجه نرسیده است.
ماجرای این تالار آنجا جالب میشود که علیرغم تأکید مصوبه هیئت دولت مبنی بر آغاز پروژه در سال ۸۷ و اتمام آن در سال ۹۰، این پروژه زیرساختی تازه از سال ۹۰ شروع شد و مطابق اعلام نظر مسئولان قرار بود تا سال ۹۳ به بهرهبرداری برسد؛ موضوعی که با این روند پیشرفت پروژه تا کنون تحقق پیدا نکرد.
نیاز ۷۰ میلیاردی برای تکمیل پروژه
احمد حسین فتایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در این رابطه با اشاره به تلاش در راستای افزایش اعتبارات عمرانی این اداره کل در راستای گسترش فضاهای تخصصی، گفت: در سال گذشته شاهد افزایش ۳۰۰ درصدی اعتبارات عمرانی اداره کل بودیم، اما نیاز است با استفاده از ظرفیت مجمع نمایندگان استان این اعتبارات افزایش یابد چرا که لرستان به شدت نیازمند توسعه زیرساختهای فرهنگی و هنری است.
وی، بیان داشت: تالار مرکزی یا هزار نفره در مرکز استان، مهمترین پروژه عمرانی این حوزه است که متأسفانه در طی ۱۰ سال گذشته تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای اتمام نیازمند ۷۰ میلیارد تومان اعتبار است که نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی میتواند در این راستا نقش بسیار مهمی را ایفا کنند.
پروژه بعد از ۱۰ سال تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
سمانه حسن پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان نیز در حاشیه بازدید از پروژههای عمرانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار داشت: این پروژه در زمینی به مساحت ۱۲ هزار و ۹۰۰ متر مربع در حال ساخت است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با تاکید بر اینکه اعتبارات ساخت و تکمیل این پروژه از محل اعتبارات ملی و استانی است، گفت: هم اکنون این طرح حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی درد.
کمبود مجتمعهای فرهنگی و هنری در لرستان
بههرروی ضعف زیرساختهای فرهنگی در استان بهگونهای است که تاکنون فرصتهای ارزشمندی که میتوانست با برپایی گردهماییها و سمینارهای ملی در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی و هنری در استان خلق شود به دلیل عدم وجود حداقل یک تالار بزرگ مرکزی و فقدان سالنهای همایش استاندارد با گنجایش و امکانات مناسب، یکی پس از دیگری ازدسترفته است.
از سوی دیگر رکود و تعطیلی سینماهای عمده شهرستانهای استان، کمبود مجتمعهای فرهنگی و هنری در استان، نبود تالارهای بزرگ برای اجرای برنامههای فرهنگی، نبود فرهنگسراها، کمبود فضای کتابخانهای و دهها زیرساخت فرهنگی و هنری دیگری که میتواند جامعه را به سمت نشاط فرهنگی پیش ببرد مردم، فعالان فرهنگی و هنرمندان را از وضعیت زیرساختها ناراضی کرده است.