حجت الاسلام تقوی، مدیریت شایسته را موجب کشف و رشد استعدادهای مردم و جامعه دانست و گفت: در نگاه نبوی مدیریت امانت است و باید به مثابه امانت از آن نگهداری کرد نه اینکه مدیریت به ابزاری برای کسب اهداف مدیر تبدیل شود، لباس مدیریت را باید به اهل آن پوشاند و به افراد ناشایست و بدون اهلیت نباید مدیریت سپرد.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور در دهمین جلسه از سلسله مباحث سیره نبوی در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به نگاه نبی‌اکرم به مدیریت اظهار داشت: پیغمبر(ص) به کسانی که حریص برای مدیریت بودند هیچ مسئولیتی واگذار نمی‌کرد.

تقوی افزود: نباید به کسانی که فقط به دنبال پست و مقام هستند، مدیریت داد و در سیره نبوی خائن‌ترین افراد کسانی بودند که در پی به دست آوردن پست‌های مدیریتی بودند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور خاطرنشان کرد: مدیریت یکی از ارکان زندگی اجتماعی است و مدیر در راس نیازهای زندگی انسان قرار دارد، وجود مدیر برای این است که به زندگی اجتماعی افراد جامعه خود نظم بخشد و اجازه تجاوز به حقوق افراد را ندهد.

وی با تاکید بر اینکه طبق سیره نبی اکرم (ص) مدیر باید توانایی، کفایت و شایستگی لازم را داشته باشد، علاوه بر آن از دانش و آگاهی کافی برخوردار باشد، پیغمبر(ص) بارها تاکید کرده کسی که بدون علم عمل کند و آگاهی نسبت به کار نداشته باشد، فساد مدیریتی او از کارهای اصلاحی و ساماندهی‌اش بیشتر خواهد بود.

سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران، در ادامه دیدگاه پیامبر اکرم (ص) به مدیریت افزود: کسی که بر مسند مدیریت قرار می‌گیرد، باید احساس مسئولیت داشته و دلسوز باشد.

حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به این که مدیر باید امانت دار باشد، گفت: در دستگاه‌هایی که کارشان جمع‌آوری اطلاعات محرمانه است، اگر این اطلاعات منتشر شود خیانت به‌امانت است، زیرا این اطلاعات ارزش بیشتری نسبت به مسایل مادی دارد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور افزود: از نگاه نبی اکرم (ص) مدیریت باید هماهنگ با حق و قانون الهی باشد و اگر مدیری بخواهد از مدیریت خود سوء‌استفاده کند و دستوری خلاف حق دهد، نباید زیر دستانش از وی پیروی کنند.

وی در ادامه سخنان خود افزود: هیچ جامعه انسانی بدون امام نمی‌تواند باشد، زیرا امامت هم امور دنیوی و هم امور اخروی را سامان می‌دهد، امام سامان دادن زندگی بشر را به گونه‌ای انجام می‌دهد که به دنبال آن آخرت نورانی و درخشانی برای افراد جامعه در پی باشد.

تقوی تصریح کرد: هیچ ملت و گروهی بدون مدیر نمی‌تواند در زندگی موفق باشد و ساماندهی زندگی دنیوی و اخروی افراد زمانی رخ می‌دهد که مدیر پرهیزگار و عالم باشد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر علم همراه با تقوا نباشد آن علم "وبالی" برای جامعه و سبب مشکلات بسیاری می‌شود.