به گزارش خبرنگار مهر، فخرالسادات خامسی هامانه در نشست خبری ویدئوکنفرانسی که توسط خانه مطبوعات استان یزد برگزار شد، با بیان اینکه تاکنون هیچ گزارش رسمی مبنی بر سفید یا قرمز بودن مناطقی از استان در زمینه کرونا به ستاد استانی کرونا نرسیده است، اظهار داشت: با توجه به اینکه بازگشایی مساجد و مدارس بستگی به وضعیت سفید مناطق دارد، وضعیت در یزد کماکان مانند قبل است.
وی با اشاره به آخرین تصمیم گیری های ستاد استانی کرونا بیان کرد: برخی اماکن تجمعی و اصناف پرخطر که در حد اختیارات استان بود با توجه به درخواست کمیته اصناف مستقر در فرمانداری یزد، با تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی بازگشایی شد.
خامسی هامانه عنوان کرد: برای پارکها، شب بازارها، روز بازارها، ساعت کار بازار مسقف، آرایشگاههای زنانه و مردانه و … هم تصمیم گیری شده و بر اساس پروتکلهایی در سطح استان فعالیت خود را از سر گرفتهاند.
وی تاکید کرد: استان یزد از اولین استانهایی بود که قبل از صدور دستورالعمل تشکیل ستاد کرونا، اقدام به تشکیل این ستاد کرد و پس از آن به سرعت کمیتهها شکل گرفت و برنامههای متعدد اجرا شد.
عضو ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا استان یزد افزود: یزد در این زمینه پیشگیرانه عمل کرد و جزو اولین استانهایی بودیم که پروتکلهای بهداشتی را تصویب و اجرا کردیم ضمن اینکه یزد نخستین استانی بود که اقدام به تعطیلی اصناف و برخی کارخانهها کرد.
خامسی هامانه با تاکید بر اینکه اکنون نیز اینگونه نیست که در زمینه کرونا دغدغه نداشته باشیم، تصریح کرد: یزد به واقع جزو استانهای موفق برای گذر از پیک بیماری بود زیرا در بسیاری از موارد پیشگام بود و پیشگیرانه عمل کرد و همکاری خوبی بین نهادهای درگیر در استان ایجاد شد و با وجود مشکلاتی که وجود داشت، اما موفقیت در این امر به نسبت بسیاری استانها بیشتر بود.
وی یادآور شد: طرح فاصله گذاری اجتماعی که آغاز شد، بسیاری از محدودیتهایی که بر اساس این طرح ابلاغ شد، را از قبل در یزد اجرا کرده بودیم و همین امر سبب شد تا در مقایسه با بسیاری از استانها، از پیک بیماری راحتتر عبور کنیم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری یزد در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مأموریتهای این دفتر اظهار داشت: طی سالهای قبل اعتبارات و بودجههایی داشتیم که با استفاده از آن برنامههای فرهنگی و اجتماعی تعریف شده در شهرستانها و حتی روستاها را به رغم اینکه مأموریت کار اجرایی نداشتیم، اجرا میکردیم اما در سال ۹۹ کارهای اجرایی از دفتر امور اجتماعی گرفته شده بر این اساس تمرکز کار به سمت دفاتر تسهیل گری و مناطق حاشیه نشینی رفت و این موضوع اکنون به یکی از اولویتها تبدیل شده است.
وی، گستردگی و پراکندگی کارهای حوزه اجتماعی را از مشکلات جدی این بخش دانست و تاکید کرد: در کنار این پراکندگی مشکلات بودجهای نیز داریم به نحوی که سال گذشته ۶ میلیارد جذب بودجه برای تجهیزات داشتیم اما امسال شرایط کاملاً متفاوت است.
خامسی هامانه تصریح کرد: موضوعات اجتماعی و فرهنگی همواره در شعار و گفتمان جزو اولویتهای تصمیم گیران است اما در عمل همیشه بعد از حوزههای اقتصادی و عمرانی و سیاسی قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: با این وجود تلاش ما این است که برنامهها را به پیش ببریم و با شهرستانهای استان نیز در این زمینه در ارتباط هستیم.
خامسی هامانه در مورد تشکلهای مردم نهاد استان یزد و فعالیت آنها در زمینه حقوق شهروندی نیز بیان کرد: چهار دستگاه شامل بهزیستی، ورزش و جوانان، نیروی انتظامی و استانداری برای فعالیت این تشکلها مجوز صادر میکنند که این چهار دستگاه تاکنون در مجموع برای ۷۰۰ سازمان مجوز صادر کردهاند.
وی ادامه داد: حقوق شهروندی در ادارات توسط سه دستگاه دفتر بازرسی استانداری، دفتر امور اجتماعی و سازمان مدیریت دنبال میشود که این امر کاملاً متفاوت با حقوق شهروندی است که در شهرداری دنبال میشود.
خامسی هامانه اظهار امیدواری کرد: تشکلهای مردم نهاد ضمن آشنایی با حقوق شهروندی، بتوانند گامهای جدی تری در زمینه آشنایی مردم با حقوق شهروندی و تحقق این حقوق بردارند.