نماینده پارلمان سوریه تاکید کرد که رژیم صهیونیستی بعد از گذشت ۷۲ سال هنوز احساس امنیت نمی کند و این مسأله به برکت دستاوردهای مقاومت محقق شده است.

خبرگزاری مهر، سرویس بین‌الملل - فاطمه صالحی: بعد از گذشت ۷۲ سال از تأسیس رژیم غاصب صهیونیستی که با نام روز نکبت شناخته می‌شود، این رژیم علاوه بر آنکه در بُعد سیاسی شاهد اختلافات گسترده و بحران داخلی و عدم توافق بر سر تشکیل یک کابینه واحد است در بُعد نظامی نیز در نبرد میدانی با مقاومت فلسطین و لبنان دچار ضعف نظامی بوده و نتوانسته با وجود گذشت هفت دهه هیچ دستاورد نظامی قابل ذکری را کسب کند.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی کاملاً از حمایت مالی و سیاسی و تسلیحاتی کشورهای جهان و در رأس آنها آمریکا برخوردار است.

در همین خصوص خبرنگار مهر گفتگویی انجام داده با «احمد مرعی» نماینده پارلمان سوریه که شرح آن در ادامه می‌آید.

*اوضاع کنونی رژیم صهیونیستی را بعد از گذشت ۷۲ سال از تأسیس آن در سایه بحران‌های داخلی این رژیم چگونه ارزیابی می‌کنید؟

معتقدم که این رژیم در سایه حمایت انگلیس در وهله نخست و آمریکا در مرحله بعدی، بر این اساس برنامه‌ریزی کرده بود که بعد از گذشت یک دوره زمانی، رزمندگان مقاومت از رویارویی و ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی خسته می‌شوند اما بعداً مشخص شد که با گذشت ۷۲ سال تا به امروز، رژیم صهیونیستی از امنیت و ثبات برخوردار نبوده بلکه بالعکس شاهد آن هستیم که حتی نسل‌هایی که در فلسطین متولد نشده‌اند هم بر ضرورت تحقق حق بازگشت به فلسطین تأکید دارند.

پیشرفت و تحول ابزار نظامی تنها مختص رژیم صهیونیستی نیست و محور مقاومت نیز اقدام به افزایش و به روز رسانی قدرت نظامی خود کرده است و بعد از گذشت ۷ دهه، نه تنها این روند افول پیدا نکرده بلکه شاهد پررنگ‌تر شدن نقش محور مقاومت و استقبال بیشتر از پروژه مقاومت از سوی دیگر کشورها و در رأس آنها ایران و سوریه هستیم. کشورهای محور مقاومت از ایران تا سوریه، لبنان و فلسطین جبهه واقعی علیه رژیم صهیونیستی را تشکیل می‌دهند و این همان چیزی است که ملت فلسطین به آن دل خوش کرده‌اند.

*نظر شما در خصوص اقدامات اشغالگران صهیونیست درباره در پیش گرفتن سیاست بازداشت فلسطینی‌ها برای تحقق اهداف خود چیست؟

معتقدم که اسرائیل هر زمان اقدامات خود را در خصوص هدف قرار دادن فلسطینی‌ها و اشغال سرزمین آنها افزایش می‌دهد، در واقع کارنامه جنایتکارانه خود را سنگین‌تر می‌کند و این همان چیزی است که نشان می‌دهد اسرائیل یک رژیم اشغالگر بر پایه جنایت و نژادپرستی به شمار می‌رود و اقدام به ارتکاب جنایات بین‌المللی می‌کند و این مسأله احتمال سقوط آن را افزایش داده است.

*اختلافات گروه‌های سیاسی در رژیم صهیونیستی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آنچه که امروز در رژیم صهیونیستی و در میان جریان‌های سیاسی آن رخ می‌دهد اختلافات مربوط به مسائل استراتژیک نیست بلکه مربوط به اتهامات دریافت رشوه از سوی سیاستمداران صهیونیست است که نشان دهنده وجود شکاف در این رژیم و عدم وجود توازن میان جریان‌های سیاسی است.

این اتهامات نشان می‌دهد که بیشتر از یک نخست وزیر و یک مسئول صهیونیست، اقدام به دریافت رشوه برای تحقق منافع شخصی خود کرده‌اند و این شکاف در حال افزایش است.

*به نظر شما آیا رژیم صهیونیستی فاقد عمق امنیتی بوده و اقدامات تل‌آویو در این خصوص چیست؟

رژیم صهیونیستی امروزه به دنبال آن است تا روابط خود را با کشورهای اطرافش عادی کند تا بدین ترتیب از لحاظ امنیتی نگرانی نداشته باشد همانطور که شاهد اقدامات برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در این خصوص از جمله پخش سریال‌هایی با محوریت عادی سازی روابط هستیم.

حقیقت آن است که کشورهای حامی مقاومت همواره تکیه گاه ملت فلسطین به شمار می‌روند و این ملت از زمان اشغال فلسطین تاکنون از مقاومت کردن خسته نشده‌اند و به همین دلیل اسرائیل به دنبال ایجاد یک نظام امنیتی در اطراف خود است. ما شاهد آن هستیم که توافقنامه‌های سازش با اردن و مصر نیز نتایج مطلوب را برای تل‌آویو به دنبال نداشته است.

*آیا رژیم صهیونیستی اهداف خود را در خصوص مقابله با مقاومت فلسطین و لبنان از طریق خرید تجهیزات نظامی از جمله سامانه دفاعی گنبد آهنین محقق کرده است؟

همانطور که گفتیم هر اندازه که صهیونیست‌ها خود را به ادوات نظامی تجهیز می‌کنند، محور مقاومت نیز دست بسته نبوده و اقدام به افزایش قدرت نظامی خود می‌کند. تمام حمایتی که رژیم صهیونیستی از سوی جهانیان از آن برخوردار است نمی‌تواند مانع تحقق دستاوردهای مقاومت و آزاد سازی اراضی اشغال شده شود.

به سمت آزادسازی بلندی‌های جولان و تمام اراضی اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی حرکت می‌کنیم. بنابراین رژیم صهیونیستی موفق نشده است که مقاومت را هدف قرار دهد و این رژیم به سمت نابودی حرکت می‌کند.

درگیری ما با صهیونیست‌ها تنها بر سر زمین نیست بلکه ماهیت این درگیری، مبارزه با فکر و عقیده صهیونیستی است.