به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین عبدالرسول احمدیان گفت: اخلاق کاربردی، شاخهای از اخلاق هنجاری است که احکام اخلاقی حرفۀ خاص، مانند پزشکی یا گروه و سازمان خاص، مانند دولتمردان یا فعل و رفتار خاص، مانند نقدکردن یا حکمی جزئی از این سه قسم، مانند دروغ در حرفۀ پزشکی و مسئولیتپذیری در دولتمردان و اخلاق نقد سیاسی رقیبان را داوری و فضائل و رذائل مربوط به آن را تبیین میکند.
وی افزود: در این شماره، مقاله نخست با عنوان «اخلاق مناظرۀ علمی در سیرۀ امام رضا (ع)» اخلاق کاربردی مناظره از دیدگاه اسلام را تبیین میکند؛ نویسنده در مقالۀ بعدی با عنوان «اخلاق کاربردی متقاعدسازی دینی با تحلیل و تبیین قرآنی و روایی» اخلاق کاربردی متقاعدسازی دینی را بیان کرده است.
رئیس پژوهشکده الهیات و خانواده دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان تصریح کرد: مقاله «رشد معنوی و اخلاقی در دوران کودکی و تأثیر آن در بزرگسالی» رشد اخلاقی ویژه گروه کودکان را از منظر خاص ارائه کرده است؛ اخلاق کاربستی سازمانی در ارتباط با تقلبهای مالی، از زوایۀ جزیینگرانه، در نوشتار «رابطۀ هویت سازمانی و گزارش تقلبهای مالی با نقش تعدیلگر شدت اخلاقی ادراکشده و شخصیت پویا» توصیف شده است.
وی اضافه کرد: همچنین، نظریههای اخلاق مجازات از دیدگاه قرآنی در مقالهای با عنوان «بررسی دلالت آیات قرآن بر نظریههای مختلف مجازاتی» بررسی شده است و در مقالۀ پایانی، بررسی جایگاه اخلاق زیست محیطی در کتابهای درسی دوره متوسطه اول، کنکاش شده است.
حجت الاسلام و المسلمین احمدیان خاطرنشان کرد: نگرش اخلاق کاربردی به موضوعات خاص، بیانگر این حقیقت است که کلیگویی در دانش اخلاق جای خود را به داوریهای اخلاقی جزیینگرانه داده است؛ در این شماره، سعی شده است چنین نگرشی به مخاطبان فرهیخته فصلنامه «اخلاق» القا شود.
لازم به ذکر است، علاقه مندان برای تهیه و مطالعه نسخه الکترونیک این شماره از فصلنامه میتوانند به پایگاه اینترنتی فصلنامه به نشانی www.Aakhlagh.Morsalat.ir و پایگاه اینترنتی مرسلات به نشانی www.Morsalat.ir مراجعه کنند.