به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از روابط عمومی وزارت صنایع و معادن، محمد حسین بصیری در این نشست ، با اشاره به پیشرفتهای ایران در سالهای اخیر در زمینه صنایع کاشی ، سرامیک ، سنگهای تزئینی و مصالح ساختمانی تاکید کرد : در زمینه سرمایه گذاری خارجی در این حوزه ها مشکلی وجود ندارد و هم اکنون با کشورهای زیادی قرار داد همکاری منعقد شده است و از پیوستن کشور همسایه ، ترکیه به این جمع سرمایه گذار استقبال می شود.
وی افزود : بیشتر واگذاری مشارکتهای خارجی به صورت مناقصه است که البته بخش خصوصی بدون مناقصه تاکنون همکاری با ترکیه داشته است و خواهد داشت.
بصیری در ادامه با اشاره به صنعت فولاد خاطرنشان کرد : بخش خصوصی در صنعت فولاد کنسرسیومی تشکیل داده و قرار است کارخانه ای مشتمل بر همه مراحل آن از ذوب تا تولید فولاد احداث کند که در این راستا در زمینه انتخاب سرمایه گذار خارجی نیز محدودیتی ندارد.
"بکیر آک سوی" معاون وزیر انرژی ترکیه نیز با تاکید بر علاقه مندی شرکتهای ترکیه ای برای سرمایه گذاری در ایران و افزایش همکاریهای مشترک افزود : با توجه به وجود منابع غنی معدنی در دو کشور ، این امکان برای تهران و آنکارا وجود دارد که از این پتانسیل در وسیعترین سطح استفاده کنند.
مشاور وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه هم گفت : ترکیه مایل است شرکتهای بزرگ این کشور و کارشناسهای این حوزه در زمینه صنعت جواهرات مانند طلا و نقره و نیز صنایع سرامیک و مصالح ساختمانی با ایران همکاری گسترده ای داشته باشند.
"موسی گون آیدان" با اشاره به ضرورت تقویت بخش حمل و نقل ریلی در حوزه صنعت ایران گفت : خط را ه آهن ایران و ترکیه ، به ویژه بخشی از مسیر این خط آهن که به دریاچه وان ترکیه مرتبط می شود به اصلاح ویژه ای نیاز دارد .