قم - استاد حوزه علمیه گفت: همنشینی با فقرا و مساکین باید یک افتخار باشد چرا که موجب بیداری انسان از خواب غفلت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ناصر رفیعی عصر شنبه در ویژه برنامه تفسیر قرآن کریم که در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد، اظهار داشت: آیه ۹۷ سوره انبیا می‌فرماید که کافران و مشرکان در روز قیامت که وعده خداوند تحقق می‌یابد اعتراف می‌کنند که ما دو عیب بزرگ داشتیم که یکی غفلت و دیگری ظلم بود زیرا در قیامت پرده غفلت کنار می‌رود و همه مردم حقیقت را می‌فهمند.

وی با بیان اینکه تمام غافلان روز قیامت با دیدن وعده خداوند می‌گویند که وای بر ما که غفلت داشتیم، افزود: غفلت بیماری بسیار خطرناکی است و تمام اعمال ما را از بین می‌برد و غفلت به معنی بی خبری و بی توجهی و سطحی نگری است.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه حدود ۳۵ مرتبه واژه غفلت در قرآن کریم آمده است، تصریح کرد: در قرآن آمده که نخستین نشانه غفلت این است که اعضای بدن انسان به خوبی کار نمی‌کند بنابراین از نخستین ابزار شناخت که فهم است استفاده نمی‌کنند، چشم دارند اما نمی‌بینند، گوش دارند اما نمی‌شوند که اینها مانند چارپایانند بلکه از چارپایان نیز غافل ترند.

وی بیان کرد: غفلت اگر در زندگی وارد شود حقایق را نمی‌بینیم و عمر و انرژی خود را هدر می‌دهیم و به نعمت‌ها توجه نمی‌کنیم همانگونه که اکنون در جامعه افراد زیادی در غفلت هستند.

حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه عده‌ای از انسان‌ها مرگ را جدی نمی‌گیرند و از آن غافل هستند، افزود: آمادگی برای مرگ به معنای تعطیلی کار، فعالیت و تلاش نیست بلکه آمادگی به معنی شفاف بودن از نظر اعمال عبادی می‌باشد.

وی با بیان اینکه غفلت‌های انسان یا زودگذر و یا مستمر است، تصریح کرد: راهکارهای مختلفی برای درمان و مبارزه با این بیماری خطرناک وجود دارد که اولین راهکار بیداری و به خود آمدن می‌باشد که گاهی یک تشییع جنازه و یا عیادت مریض ما را به خود می‌آورد.

وی بیان کرد: در غفلت مستمر انسان از اول تا آخر عمر غافل است و هنگام مرگ از غفلت خارج می‌شود که کاری نمی‌توان کرد اما غفلت زودگذر زمانی است که از ثواب عبادت، نماز و روزه غافل هستیم که این قابل رفع شدن است.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: محافظت بر نمازهای پنج‌گانه، تفکر و اندیشه، مطالعه تاریخ و دوام ذکر الهی از دیگر راهکارهای مبارزه با بیماری مهلک غفلت است.

وی با تأکید بر اینکه جوانان باید به نماز توجه داشته باشند زیرا شستشوی روح است و از غفلت انسان را دور می‌کند، گفت: انسان باید برای اینکه به خود بیاید با فقرا هم‌نشین شود و از بیمارانی که دچار امراض صعب الاعلاج هستند، عیادت کرده و همواره خود را ملزم به دریافت موعظه کند.

حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: همنشینی با فقرا و مساکین باید یک افتخار باشد چرا که موجب بیداری انسان از خواب غفلت خواهد شد.