خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل- فاطمه صالحی: سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت روز جهانی قدس دارای پیامهای مهم و راهبردی بود که میتوان آن را در چند بخش مهم دسته بندی کرد.
نکته مهم که ایشان دولتهای غربی و سیاستهای شیطانی آن را عامل اشغال فلسطین و فاجعه اصلی دانستند.
اشاره به ناتوانی و سازشکاری کشورهای عربی در برابر آرمان ملت فلسطین، ناکارآمد بودن روند گفتگو و سازش و سرنوشت دست یازیدن به این روند و نیز بی خاصیت بودن سازمانهای بین المللی وابسته بعنوان تجربه ناموفق و تلخ فلسطین از مهمترین محورهای سخنان ایشان بود که بازتاب گستردهای در رسانههای منطقه و جهان داشت.
خبرنگار مهر در خصوص محورهای سخنان مقام معظم رهبری در روز جهانی قدس و تحولات مربوط به مسأله فلسطین مصاحبهای انجام داده است با «امل ابوزید» مشاور رئیس جمهور لبنان و نماینده سابق پارلمان این کشور که مشروح آن در ادامه میآید.
*چرا براین باوریم که روز قدس و مناسبتهای اسلامی به ایجاد تغییرات مهمی در عرصه مقاومت انجامیده است؟
روز قدس به ایجاد تغییراتی انجامیده است که نتیجه پتانسیل خلق شده این روز در جمهوری اسلامی ایران و کشورهایی به شمار میرود که روز قدس را برای نشان دادن مخالفت خود با اشغالگری صهیونیستها احیا میکنند. برجستهترین این تغییرات تقویت مقاومت به عنوان گزینه اساسی به ویژه بعد از قلدریهای اسرائیل و پشت کردن تل آویو به تصمیمات بین المللی در خصوص حقوق فلسطینیها محسوب میشود.
*آیا شما هم معتقدید که روز قدس یک بسته ارزشمند راهبردی و ایدئولوژیک برای راهبری ملتهاست؟
قطعاً، روز قدس به مثابه یک استراتژی مهم در برابر رهبران ملتها است چرا که این روز، توجهها را به سمت مسأله اصلی که همان آرمان فلسطین و بازپس گرفتن قدس به عنوان مرکز فلسطین و جدا نشدن از این هدف استراتژیک است معطوف میکند. این در حالیست که آمریکاییها تمام تلاش خود را برای به رسمت شناختن قدس به عنوان مرکز اسرائیل به کار گرفتهاند.
*شتاب روند عادی سازی روابط با اسرائیل را در راستای چه انگیزههای سیاسی و اهداف اقتصادی تعریف میکنید؟
تمام امید ما این است که اهداف عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی در راستای کنار گذاشتن آرمان فلسطین و حق بازگشت آوارگان فلسطینی و ایجاد یک سرزمین جایگزین برای فلسطینیها در خارج از وطن خود نباشد و این روند، فریبکاری جدید اسرائیل در قبال برخی نهادها تحت عنوان صلح در خاورمیانه را پوشش ندهد. هیچ کسی نمیتواند به نیت دشمن اسرائیلی و تجاوزات آن اعتماد داشته باشد.
*هدف امام خمینی (ره) از نامگذاری این روز چه بود؟ آیا تنها یک مناسبت اسلامی برای برگزاری تظاهرات بود یا دوراندیشی ایشان نسبت به توطئهها برای حذف قدس را نشان میداد؟
روز قدس تنها در برگزاری راهپیمایی منحصر نمیشود البته برگزاری این راهپیماییها یک ویژگی مردمی و ملی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین دارد و در این روز، مردم کشورهای عربی و اسلامی به خیابانها آمده تا با تکرار یک واقعه سالانه بر اهداف استراتژیک و پیام امام خمینی (ره) تاکید کنند. امام خمینی از طریق نام گذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز قدس قصد داشتند پیام آزاد سازی قدس و اعلام حمایت مسلمانان با آن در برابر خطر یهودی سازی را مخابره کنند.
*به نظر شما هدف از اقدامات رژیم صهیونیستی در یهودی سازی قدس، حفاریها، ایجاد شهرکهای توریستی چیست؟
اهداف رژیم صهیونیستی در خصوص یهودی سازی قدس و توسعه شهرک سازی ها بر کسی پوشیده نیست. صهیونیستها به دنبال آن هستند که آثار اسلام و مسیحیت را در شهر قدس از بین ببرند؛ شهری که نماینده مهم این ۲ دین و در برگیرنده کلیسای المهد و القیامه و مقبره حضرت مسیح و مسجد الاقصی که مهمترین نماد برای مسلمان است به شمار میرود. صهیونیستها به دنبال آن هستند که تاریخ شهر قدس و هویت آن را تحریف کنند و تاریخ دروغینی برای آن بسازند.
*جایگاه قدس و فلسطین در سیاست خارجی دولتهای عربی چگونه است و باید چگونه باشد؟
قدس همچنان در وجدان امت اسلامی و ملتهای عربی حضور دارد و هیچ کسی نمیتواند از اهمیت این شهر چشم پوشی کند اما شاهد آن هستیم که برخی کشورهای عربی در سیاستهای خارجه خود به دلیل حساب و کتابهای سیاسی خاص با کشورهای بزرگ، توجه خود را از این مسأله محوری منحرف کردهاند. ما از این کشورها میخواهیم در مواضع خود در قبال آرمان فلسطین و قدس اشغالی تجدید نظر کرده و این مسأله را در رأس اولویتهای سیاست خارجه خود قرار دهند. این کشورها باید در رویارویی با نقشههای اسرائیل متحد بوده و بر خطر واقعی که همان رژیم صهیونیستی است متمرکز شوند و آلت دست کسانی که به دنبال ایجاد تفرقه در میان ملتهای اسلامی هستند نباشند.