به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، ایران کشوری غنی از منابع زیرزمینی است. منابعی که استخراج و استفاده از ارزش اقتصادی آنها نیاز به تامین تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز دارد. ابزاری که با قیمتهای بالا از دیگر کشورها وارد میشد؛ اما یک شرکت دانشبنیان به همت نیروهای متخصص خود به حوزه بهینهسازی عملیات حفاری در چاههای عمودی، افقی و جهتدار ورود کرد و با این کار توانست نیاز داخلی را مرتفع کند.
یک شرکت دانشبنیان تنها در زمینه بهینهسازی عملیات حفاری چاههای عمودی، افقی و جهتدار و توسعه نرمافزارهای مرتبط با آن است. این شرکت توانسته با کمک متخصصان مجرب و نخبه ایرانی، عملیات حفاری در چاهها را بهینهسازی کند.
این شرکت هماکنون با توجه به توسعه کمی و کیفی خدمات و با رعایت استانداردهای بینالمللی «مدیریت کیفیت»، «مدیریت کیفیت محیط زیست»، «ایمنی کار و نظام اداری ۵s » گامی بلند در زمینه ایجاد مجموعهای با تفکر بینالمللی برداشته است.
به گفته حامد رحیمی، مدیر عامل این شرکت دانشبنیان، شرکت با استفاده از بخش تحقیق و توسعه پویا، تیمهای فنی، مهندسی و عملیاتی مجرب، تیم متخصص برنامهنویسی و با استفاده از ابزارهای پیشرفته بهبود عملکرد حفاری قادر به ارائه خدماتی تخصصی در زمینه بهینهسازی عملیات حفاری به کارفرمایان است.
وی افزود:این شرکت دو محصول دانش بنیان تولید کرده است که شامل نرمافزار جامع بهینهسازی عملیات حفاری چاههای نفت و گاز و ارایه خدمات بهینهسازی عملیات حفاری این چاهها میشود. آنطور که رحیمی میگوید: این محصولات به کاهش زمان و هزینه عملیات حفاری چاههای نفت و گاز کمک میکنند.
وی ادامه داد: عملیات حفاری در دکلهای دریایی روزانه ۱۵۰ هزار یورو و در دکلهای خشکی ۳۰ هزار یورو هزینه دارد که با استفاده از خدمات این مجموعه دانشبنیان، زمان حفاری۲۰ درصد بهبود مییابد. این فعال دانشبنیان بیان میکند: با توجه به اینکه در کشور سالانه ۲۰۰ حلقه چاه حفاری میشود این رقم سالانه موجب کاهش ۴ هزار میلیارد تومانی هزینه سالانه برای کشور میشود.
به گفته وی،به دلیل اینکه بخش اعظمی از قطعات و مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت حفاری توسط شرکتهای بینالمللی و خارجی تولید میشود با کاهش زمان حفاری میزان مصرف این موارد نیز کاهش مییابد و به صورت غیر مستقیم موجب کاهش ارزبری کشور میشود.
وی افزود:این دانشبنیان در کشور با ۱۰ نیروی ثابت و ۴ نیروی متخصص عملیات بر روی دکل حفاری فعالیت خود را ادامه میدهد و با این توان تخصصی توانسته بخش بزرگی از نیاز صنایع را مرتفع کند.
به گفته رحیمی، فراهم کردن زمینه حضور نمایندگانشان در هیات تجاری سوریه و آفریقا از جمله موارد کمکی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به این شرکت است.
وی درباره امکان وجود صادرات محصولاتشان به دیگر کشورها میگوید: به دلیل وجود تحریم مستقیم روی شرکتهای بالادستی نفت و گاز امکان صادرات محصول توسط یک شرکتهای ایرانی فعال در این حیطه وجود ندارد. اما در حال ارایه ساز و کارهای جدید برای انجام این کار هستیم.