خبرگزاری مهر، گروه بینالملل – محمدعلی حقشناس: دکتر مایکل جونز (E Michael Jones)، نویسنده دهها جلد کتاب و سردبیر مجله «Culture Wars» [جنگهای فرهنگی] است. این مجله از اواسط دههی ۱۹۹۰ به یکی از منابع اصلی برای درک این موضوع تبدیل شده که جنگهای فرهنگی چگونه باعث پیش بردن امپراطوری امریکا و سیستم کنترل سیاسی همراه آن بوده است.
خبرنگار مهر گفتگویی کوتاه با این نویسنده داشته تا نظرات وی را در مورد موضوع فلسطین و تحولات منطقهای مربوطه جویا شود.
برخی از کشورهای عربی به دنبال عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل هستند و حتی برای تسهیل این امر، شروع به تولید مجموعههای تلویزیونی کردهاند تا بر افکار عمومی تأثیر بگذارند. به نظر شما چرا این کشورها چنین هدفی را دنبال میکنند؟
نهادهای سیاسی با تظاهر به اینکه ملاحظات اخلاقی قابل حذف یا اجتناب هستند، سعی میکنند همواره به دنبال راهحلهای سیاسی باشند. این یکی از وسوسههای مهلک سیاستمدارانی است که برای دورهی نسبتاً کوتاهی روی صندلی قدرت نشستهاند و دوست دارند در تاریخ به عنوان کسی که دستاوردی ماندگار داشته از آنها یاد شود. این رویکرد را میتوان همیشه با رویکرد کسانی که دید بلندمدت دارند شکست داد.
آیا این اقدامات در نهایت به مشروعسازی اشغالگری اسرائیل کمک خواهد کرد؟
تنها راهحل ماندگار برای مسئلهی فلسطین آن راهحلی است که حقوق مردم فلسطین را در نظر بگیرد. آنهایی که ادعا میکنند عدالت در دستان قدرتمندان است، چیزی جز خشونت بیشتر با خود به همراه نمیآورند.
دنیا بار دیگر روز جهانی قدس را در این جمعه برگزار میکند. ارزیابی شما از اهمیت و نقش این روز در دفاع از حقوق مردم فلسطین چیست؟
این حقیقت که روز قدس را گرامی داشته میشود یعنی هنوز آن اصول متعالی را فراموش نکردهایم؛ اصولی که تنها راه حل ماندگار برای مشکل ایجاد شده توسط پاکسازی قومی فلسطینیان را ارائه میدهد.
و به عنوان آخرین پرسش، رژیم صهیونیستی با اختلافات داخلی روبهروست و شکست آنها برای تشکیل دولت مشهود بود. چه برداشتی از این درگیریهای داخلی دارید؟
آنهایی که در مسیر رسیدن به قدرت، اصول اخلاقی را کنار میگذارند به هیچ وجه نمیتوانند اختلافات بین خود را حل کنند.