قم - عضو مجلس خبرگان گفت: مستکبران همواره سخن حق را خاموش و رسانه‌های حق طلب را تحریم می‌کنند و اجازه ظهور و بروز سخنان مردان حق در عرصه رسانه‌های بین المللی را نمی‌دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد حاج ابوالقاسم دولابی عصر شنبه در ویژه برنامه تفسیر قرآن کریم که در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد، آیات جز ۲۹ قرآن کریم را مورد بررسی قرار داد و افزود: یکی از سوره‌های مهم جز ۲۹، سوره نوح است که به نام یکی از پیامبران بزرگ خدا و یکی از صاحبان اراده و اسوه و الگوی شایسته مقاومت نازل شده است.

وی بیان کرد: خداوند، حضرت نوح (ع) را به منظور دلسوزی بر مردم برای آنها فرستاد و فرمود قومت را قبل از اینکه عذاب دردناک فرا برسد بیم بده، حضرت نوح (ع) نیز به آنها فرمود که من بیم دهنده آشکاری از سوی خداوند هستم و بر شما اولاً عبودیت و خضوع در برابر خداوند، دوم تقوا پیشه کردن و رعایت دستور پروردگار و سوم اطاعت از ولی خدا واجب است.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حضرت نوح (ع) مردم را به اصل توحید، ولایت و رعایت تقوا دعوت کرد، افزود: حضرت نوح بر اساس روایات ۹۵۰ سال مردم را به سوی حق دعوت کرد که این مقاومت ستودنی حضرت نوح (ع) شایسته تأمل و توجه ویژه است.

وی بیان کرد: حضرت نوح (ع) در طول مدت عمر خود تلاش‌های وافری برای هدایت مردم انجام داد که بخشی از آنها در سوره نوح آمده است همانگونه که در آیه پنج و ۶ سوره نوح آمده که حضرت نوح (ع) می‌فرماید که صبح و شب مردم را به سوی خدا دعوت کردم اما هر چه بیشتر این کار را انجام دادم بیشتر از مسیر خدا دور شدند.

حجت الاسلام حاج ابوالقاسم دولابی گفت: در برخی روایات آمده که در طول مدتی که حضرت نوح مردم را به سوی خداوند دعوت می‌کرد تنها ۸۰ نفر به ایشان ایمان آوردند یعنی برای هدایت هر یک نفر ۱۲ سال زحمت کشیدند.

وی در خصوص ویژگی حضرت نوح (ع) افزود: ایشان اینگونه نبود که در مجالس آماده و مهیایی به عنوان سخنران برود و مردم را دعوت کند بلکه باید در مجامع عمومی حضور پیدا می‌کرد که دعوت به سوی حق در این مجامع بسیار سخت‌تر بود و ایشان در هر کوی و برزن مردم را به سوی حق دعوت می‌کرد.

رئیس پژوهشگاه فقه نظام بیان کرد: مردم، حضرت نوح (ع) را مورد تمسخر قرار می‌دادند و گاهی از شنیدن سخن حق طفره می‌رفتند و گوش‌ها را می‌گرفتند تا سخن حق را نشنوند.

وی گفت: شیوه مستکبران در طول تاریخ یکسان بوده است که همواره سخن حق را خاموش و رسانه‌های حق طلب را تحریم می‌کنند و اجازه ظهور و بروز سخنان مردان حق در عرصه رسانه‌های بین المللی را نمی‌دهند.

حجت الاسلام حاج ابوالقاسم دولابی ابراز کرد: خداوند در آیه ۱۰ و ۱۱ سوره نوح مردم را به استغفار دعوت و برکاتی را برای استغفار بیان می‌کند که در این آیات می‌خوانیم که حضرت نوح (ع) ارتباط مستقیمی میان استغفار و وسعت روزی می‌بینند و به مردم توصیه می‌کنند که استغفار کنید که خداوند بخشنده است و برکات خود را بر شما خواهد گستراند.

وی ادامه داد: ارتباط میان استغفار و وسعت روزی در آیه ۹۶ سوره اعراف نیز آمده است که اگر مردم ایمان می‌آوردند و تقوا پیشه می‌کردند برکات آسمان و زمین بر آنها نازل می‌شد.

استاد تفسیر قرآن کریم بیان کرد: در روایتی آمده که از امیرالمومنین (ع) سوال شد که چرا این پیامبر را نوح نامیدند که فرمود نام ایشان ابتدا سکر بود که بعد ایشان را نوح نامیدند چون اسوه استقامت بود و ۹۵۰ سال بر گمراهی مردم گریست و اندوه خورد.