به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سازمان جهانی هواشناسی خبر داده است که این روزها در حال به روزرسانی برخی از دستورالعملهای مربوط به سال ۲۰۱۵ خود است. از جمله این موارد، دستورالعملهایی در مورد پیشبینی پیامدهای پدیدههای جوی چندمخاطره و خدمات هشدار (IBFWS) است که بهترین راهکارها را در زمینه توسعه مؤثر سیستمهای هشداردهنده آب و هواشناسی بهمنظور بهبود ایمنی عمومی ترویج میکنند.
این سازمان میگوید، مخاطرات آب و هوایی و اقلیمی، سالانه جان بسیاری از مردم را در سراسر دنیا میگیرد و خسارتهای قابلتوجهی را به داراییها و زیرساختها وارد میسازد؛ به نحوی که خسارتهایی با پیامدهای طولانیمدت اقتصادی-اجتماعی بروز میکند که علیرغم پیشبینیها و هشدارهای دقیق و بههنگام هواشناسی به دلیل عدم درک اثرات بالقوه آنها توسط مدیریتکنندگان شرایط اضطراری، نهادهای مدنی و عموم مردم به بار میآید.
سازمان هواشناسی جهانی اعلام کرده است که دومین نسخه از دستورالعملهای خود را که شامل ۶ فصل میشود تا اواخر سال جاری میلادی منتشر خواهد کرد.
این دستورالعملها مجموعه توصیههایی است که دسامبر ۲۰۱۹ در سمپوزیوم خدماتدهندگان، کاربران و سرمایهگذاران در دفتر Met انگلیس ارائه شد. سمپوزیومی که در آن شرکتکنندگانی از بیش از ۲۰ سازمان و سرویس ملی آب و هواشناسی، مؤسسههای تحقیقاتی و سازمانهای بینالمللی از جمله فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ، جوامع هلال احمر، بانک جهانی، برنامه جهانی غذا، سیستمهای خطر و اقلیم و سیستمهای اخطار اولیه(CREWS) را گرد هم آورده بود.
دستورالعملهای سال ۲۰۱۵ سازمان جهانی هواشناسی بر این فرض استوارند که صرفاً صدور یک پیشبینی خوب یا هشدار درباره شرایط آب و هوایی به تنهایی کافی نیست و مردم نیازمند اطلاعاتی برای اطمینان یافتن از ایمنی و محافظت از اموال خود و شرایطی هستند که ممکن است در پی این مخاطرات به بار آید.
به گفته WMO قرار است نسخه جدید این دستورالعملها، اطلاعات عملی و مطالعات موردی را در مورد نحوه اقدام بر اساس پیشبینیها و هشدارهای صادرشده توسط مراکز و سازمانهای ملی آب و هواشناسی مهیا کند؛ اطلاعاتی که با در نظر گرفتن پیامدهای پدیدههای جوی چند مخاطره به ارائه هشدارهای لازم میپردازد.
سازمان جهانی هواشناسی میگوید، نسخه جدید این دستورالعملها، مجموعهای از تجربیات، درسها و آموزههای فرا گرفتهشده از مشارکتکنندگان حاضر در سمپوزیوم دسامبر ۲۰۱۹ را شامل میشود؛ این درسها برای تقویت ارائه خدمات پیشبینی و هشدار مبتنی بر کارآمدی و بهمنظور حمایت از زندگی، معیشت و داراییها خواهند بود که به طور خاص بر اقشار آسیبپذیر تمرکز دارند و متشکل از شیوهای عملی و واضح خواهند بود.