به گزارش خبرنگار مهر، نشر بان پنجمین چاپ کتاب «مغز یک صفحه نمایش است» اثر ژیل دلوز و ترجمه پویا غلامی و ویراستاری فرهاد اکبرزاده را با شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه، ۱۰۴ صفحه و بهای ۱۵ هزار تومان منتشر کرد. چهارمین چاپ این کتاب تابستان ۹۸ با شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و بهای ۱۵ هزار تومان منتشر شده بود. چاپ نخست این کتاب نیز سال ۱۳۹۵ به بهای هفت هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
مترجم کتاب «مغز یک صفحه نمایش است» دست به گزینش و گردآوری مقالاتی از ژیل دلوز فیلسوف شهیر فرانسوی زده است که همگی حول محور سینما و علاقه این فیلسوف تاثیرگذار به سینما میچرخند. این مقالات به طور کلی از دو کتاب «گپوگفتها» و «دو رژیم جنون» دستچین شدهاند. با این حال چند مقاله از این کتاب از نیز پیشتر در دهه ۱۹۷۰ در کایه دو سینما منتشر شده بودند و همانطور که مترجم در مقدمه توضیح داده برخی از آنها را میتوان چون مقدمهای دید برای ورود به دو کتاب مهم دلوز درباره سینما، یعنی «تصویر حرکت» و «تصویر زمان». کتاب حاوی چهار گفتوگو با دلوز درباره سینما و یک نامه است که دلوز به سرژی دنی به مناسبت انتشار کتابش نوشته، به علاوه تک نگاری که دلوز درباره فیلم «دسته چهار نفره» ساخته ژاک ریوت نوشته است.
گفتوگوهای درج شده در این کتاب مهمترین گفتوگوهای دلوز درباره برخی پرسشها یا کجفهمیهای احتمالی درباره کار فکری او در دو کتاب سینماییاش را برطرف میکنند.
دلوز فیلسوفی اساساً رادیکال و خلاق است که نگاهش به سینما تاثیر ماندگاری بر فهم سینما و همینطور فهم فلسفه بهواسطه سینما داشته است. او در «پرتره فیلسوف در مقام یک سینمارو» در پاسخ به این پرسش که «شما ارزشِ اصالت را دقیقاً چگونه میفهمید؟» میگوید: «اصالت تنها معیار یک اثر است. اگر احساس نمیکنید که چیزی نو دیدهاید، یا چیزی نو برای گفتن دارید، چرا مینویسید، چرا نقاشی میکشید، چرا فیلم میسازید؟ به همین ترتیب، در فلسفه اگر سراغ ابداع مفاهیم نو نمیروید چرا میخواهید فلسفه ورزی کنید؟»