به گزارش خبرنگار مهر، یوسف پریدار ظهر امروز چهارشنبه در نشست ستاد کرونا شهرستان دزفول در سالن جلسات سپاه، اظهار کرد: از ابتدای اردیبهشت اپیدمی کرونا در استان خوزستان و شهرستان دزفول آغاز شد و آمار مبتلایان افزایش چشمگیری یافته است.
وی به افزایش آمار افراد بستری و مرگ میر ناشی از کرونا در دزفول اشاره کرد و افزود: در جلسات گذشته اعلام کرده بودیم که اگر اصول قرنطینه سازی به درستی رعایت و اجرا نشود شاهد افزایش چشمگیر آمار خواهیم بود لذا این وضعیت قرمز نشان دهنده ناقص بودن روند اجرای قرنطینه به ویژه از سوی مردم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه ۶۷ درصد از افراد مبتلا به کرونا در این شهرستان در گروه سنی ۳۰ تا ۶۵ سال قرار دارند، تصریح کرد: بیش از ۳۰ درصد از مبتلایان نیز زنان خانهدار و افراد بازنشسته هستند که لازم است این گروه قرنطینه خانگی را رعایت کنند.
پریدار با اشاره به عملکرد مناسب اصناف در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی و تأثیرات مثبت اقدامات حاکمیتی توسط ستاد شهرستانی کرونا، عنوان کرد: این موضوعات نشان دهنده این است که بیماری در دزفول از طریق رفتوآمدهای غیرضروری مردم در حال گسترش است لذا بدیهی است که عوامل اصلی گسترش کرونا در دزفول برگزاری دورهمی و دید و بازدیدهای فامیلی و خانوادگی است.
وی گفت: بیماری در دو صورت کنترل خواهد شد. شرط اول واکسیناسیون است که در حال حاضر واکسن بیماری کشف نشده است و راه دوم این است که ۸۰ درصد مردم به کرونا مبتلا شوند تا به ایمنی برسند چرا که بر اساس برآوردها در حال حاضر بین ۸۰ تا ۸۵ درصد مردم همچنان ایمن نیستند.
پریدار خواستار تداوم و افزایش اقدامات حاکمیتی ستاد کرونا شد و تأکید کرد: موفقیت در زمینه کنترل کرونا بدون مشارکت و همکاری مردم امکان پذیر نخواهد بود. مدیریت بیماری فقط بر عهده ستاد مسئولان و سازمانها نیست لذا مردم باید نسبت به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی اهتمام ویژهای داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه افزایش ظرفیت نمونهگیری در آزمایشگاه کرونای دزفول در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی است، گفت: جلسات و برنامهریزیهای لازم برای افزایش ۳ تا ۴ برابری تعداد تستهای کرونا انجام شده است. با توجه به شرایط موجود این امر سخت و پیچیده است اما تمام تلاش خود را در این زمینه به کار خواهیم گرفت و با وجود خستگی کادر درمان و پزشکان از مسیر مبارزه با کرونا عقبنشینی نخواهیم کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه آزمایشگاه کرونای دزفول به روز است و نتایج ۹۰ درصد نمونهها ظرف ۲۴ ساعت آماده میشود، گفت: در برخی مواقع نتیجه منفی برخی آزمایشها کاذب است لذا در این شرایط از بیمار مشکوک به صورت مجدد تست گرفته میشود که این امر علت تأخیر در نتیجه برخی نمونهگیریها است.
پریدار همچنین خواستار رعایت نکات بهداشتی و در خانه ماندن مردم به منظور کنترل کرونا و قطع زنجیره انتقال شد.