به گزارش خبرگزاری مهر، پاپ بندیکت شانزدهم از مقامات فلسطینی خواست گفتگو را در پیش گرفته و از رژیم اشغالگرقدس خواست به مداخله های نظامی خود که به زوال خونین وضعیت منتهی می شود، خاتمه دهند.
پاپ خواستار خاتمه خشونت اسرائیل علیه فلسطین شد
پاپ از مقامت فلسطینی، اسرائیل و جامعه جهانی خواسته مذاکرات صلح را از سرگیرند و گفت: در حالی که همبستگی و نزدیکی خود را با فلسطینی ها که بی تردید در نیایشهای من جای دارند، مورد تأکید قرار می دهم، مصرانه خواستار خاتمه این خشونت مصیبت بار هستم. از مقامات فلسطینی می خواهم با اتکا به حس مسئولیت پذیری خود گفتگو با عزم راسخ را پیگیری کرده تا بار دیگر به مسیر دشوار درک متقابل بازگردند.
رهبر کاتولیکهای جهان همچنین دولت اسرائیل را به میانه روی دعوت کرد و اظهار داشت: از جامعه بین المللی می خواهم تلاشهای خود را برای از سرگیری مذاکرات صلح تقویت کنند. باشد که خداوند افرادی که در راستای صلح فعالیت می کنند را مورد حمایت قرار دهد.
انتقاد از کنگره تعالیم و ایمان واتیکان
پاپ بندیکت شانزدهم بشدت مورد انتقاد همکار آلمانی خود و متأله کاتولیک قرار گرفته است. این متأله کنگره دکترین و ایمان واتیکان را به دادگاه تفتیش عقاید قرن نوزدهمی اما به شکل مدرن تشبیه کرده است.
اخطار و سرزنش کنگره تعالیم و ایمان واتیکان درماه مارس علیه پدر ژان سوبرینو به درخواست و تقاضایی از سوی متألهان کاتولیک به منظور بازنگری فعالیت این کنگره منتهی شد.
پیتر هونرمن در گفتگو با رویترز به عنوان همکار سابق بندیکت شانزدهم از آلمان اظهار داشت: ساختار این کنگره باید مورد تجدید نظر و اصلاح قرار گیرد. این کنگره هنوز هم چون دفاتر سانسوری که تا پایان قرن نوزدهم در اکثر کشورهای اروپایی وجود داشتند فعالیت می کند.
حدود 130 نفر از متألهان آلمان و اتریش از این درخواست حمایت کرده و آن را به زبانهای دیگر ترجمه کردند. این اعتراض مبنی بر عدم اعتماد به بندیکت شانزدهم که 24 سال ریاست این کنگره را برعهده داشت نیز وارد است. انجمن اروپایی الهیات کاتولیک مستقر در بلژیک همچنین نسبت به عملکرد سانسور کنگره تعالیم و ایمان واتیکان اعتراض کرد و اظهار داشت که این کنگره استدلالهای نادرستی کرده و پیشرفتهای الهیاتی 50 سال گذشته را نادیده گرفته است.
هونرمن که همکاران وی چون هانس کونگ نیز مورد هدف کنگره تعالیم و ایمان قرار گرفتند، به طوری که در سال 1979 از تدریس الهیات کاتولیک منع شد، بر تغییر ساختار این کنگره تأکید کرد و گفت: کارگزاران این کنگره از وارد کردن اتهام به دیگران امورات خود را می گذرانند اما ما در زمانی زندگی می کنیم که متألهان سراسر دنیا به صورت پیوسته درباره موضوعات تازه چون اخلاق زیست پزشکی و تکنولوژی تحقیق می کنند.
کنگره تعالیم وایمان واتیکان که اکنون به ریاست کاردینال ویلیام لوادا از ایالات متحده اداره می شود تصریح کرده بود: کتاب مسیح آزادی بخش سوبرینو و سایر آثار وی دربرگیرنده بخشهایی مخاطره آمیزی بودند که بعد انسانی مسیح را بیش از ماهیت الهی وی مورد تأکید قرار داده اند.
هونرمن در مقاله خود به انتقاد از این استدلال کنگره تعالیم وایمان واتیکان پرداخت و گفت: برخی از تفاسیر کنگره از آثار سوبرینو نادرست و عجولانه بوده اند. کنگره تعالیم و ایمان باید چون یک هیئت آکادمیک وارد عمل شود و از شیوه های مدرن چون بررسیهای هم تراز استفاده کرده تا متألهان ایده های جدید را بیازمایند.
هونرمن، مدرس الهیات دانشگاه توبینگن ماه آوریل به واسطه چاپ مقاله ای در ماهنامه "کاتولیک آلمانی" خواستار کنترل مدرن الهیات کاتولیک شد. همکاران وی درخواست مجازی آن لاینی تهیه کرده و نامه های الکترونیکی را به منظور نشان دادن حمایت خود به هونرمن ارسال کرده و مقاله وی را به زبان اسپانیایی، پرتغالی، ایتالیایی، فرانسوی و چک ترجمه کرده اند.
بندیکت، کاردینال یوزف راتزینگر سابق پیش از ریاست کنگره تعالیم و ایمان واتیکان در چندین دانشگاه آلمانی چون دانشگاه توبینگن تدریس کرده است.
پاتریاک مسکو اخلاق را عاملی برای پیشگیری از ایدز دانست
پاتریاک مسکو و روسیه اعتقاد دارد که حفظ هنجارهای جامعه بهترین راه برای جلوگیری از اچ آی وی/ ایدز است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری مهر، الکسی دوم پاتریاک کلیسای ارتدکس روسیه در مقدمه مقاله کلیسای ارتدکس روسیه که به تازگی منتشر شده نوشته است: هیچ تکنولوژی پزشکی، هیچ سرمایه گذاری درمانی، هیچ نیروی پلیسی نمی تواند به جامعه ای که هنجارهای اخلاقی خود را از دست داده کمک کند.
بر اساس اظهارات الکسی دوم، بدون ممانعت و پیشگیری از گناه و تربیت اخلاقی جوان و جامعه هیچ درمان پیشگرانه ای سودمند واقع نمی شود. کلیسا تلاش می کند با افرادی که از این بیماری سخت رنج می برند همبستگی خود را اعلام کند، روحانیون، مردم ، جوامع دینی و مدارس الهیات و صومعه ها در مراقبت از مبتلایان به ایدز و پیشگری از بیماری نقش مهمی برعهده دارند.
پاتریاک مسکو یادآور شد: کلیسا به وضوح می آموزد که عشق عاری از خودپرستی فرد نسبت به همسایه درمورد حقیقت و مبارزه علیه گناه نباید هرگز در معرض خطر قرار گیرد. مسیحیان ارتدکس همواره باید اصول اولیای مذهبی را که اظهار می دارند: "نباید گناهکار را دوست داشته باشید و باید از گناه منزجر باشید" را دنبال کنند.
رهبر روحانی ارتدکسهای روسیه افزود: کلیسا از مبتلایان به ایدز حمایت می کند، اما بر این عقیده است که اچ آی وی/ ایدز تا حد بسیاری تبعات گناه و سقوط اخلاقی جامعه است. کلیسای ارتدکس روسیه رویدادها و پروژه های بسیاری را با هدف مبارزه با ایدز برگزار می کند که این برنامه ها دربرگیرنده میزگردها، سمینارها و برنامه های متنوعی است.
واتیکان پس از وحدت کلیساهای ارتدکس روسیه نسبت به گفتگو امیدوارتر است
رئیس شورای پاپی ترویج وحدت مسیحیت در ارائه پیام تبریک پاپ بندیکت شانزدهم به پاتریک مسیحیان ارتدکس روسیه به عنوان وحدت کلیسای ارتدکس روسیه و خارج کشور بر ضرورت گفتگو گسترده تر پس از وحدت این کلیسای ارتدکس تأکید کرد.
کاردینال والتر کاسپر رئیس شورای پاپی ترویج وحدت مسیحیت طی نامه ای به الکسی دوم ، پاتریاک ارتدکسهای روسیه ارائه شده نوشته است: ما به هیچ عنوان نسبت به رنج کلیسای شما بی تفاوت نیستیم، متأسفانه انشعاب به علت ایدئولوژی کمونیست و تبعات شوم آن، شادی جوامع ارتدکس روسیه و سایرین در رابطه با این وحدت درک کرده و در آن سهیم هستیم. ایده تقریب میان کلیساهایی که به علل مختلفی برای یک دوره طولانی از یکدیگر جدا شده اند برای کلیسای کاتویک روم از اهمیت بسیاری برخوردار است. ما اعتقاد داریم که چنین اقدامات ابتکاری در پیشرفت هایی که به بهبود روابط مسیحیت کمک می کنند بسیار مؤثر است.
رئیس شورای پاپی ترویج وحدت مسیحیت ابراز امیدواری کرد که امضای این قوانین ارتباط کلیسایی و جشن این رویداد نیرو و انگیزه ای میان سایر کلیساهایی باشد که برای تحقق وحدت مسیحیت آرزویی مشابه دارند.
گردهمایی بزرگ رهبران دینی آسیا - اقیانوسیه برگزار می شود
سومین همایش بین ادیان منطقهای آسیا- اقیانوسیه طی روزهای 9 و 10 خرداد ماه با محوریت صلح، توسعه، امنیت و آموزش در قالب گفتگوی بینادیان در نیوزیلند برگزار میشود.
این همایش بین ادیان نمایندگان گروههای دینی مختلف و سایر رهبران جامعه را به منظور تقویت درک اعتقادات و اقدامات آنها و بررسی اهداف و پروژه های مشترک گردهم جمع می کند. چنین گفتگویی می تواند به ترویج روابط خوب میان جوامع دینی و فرهنگی مختلف کمک کرده و احترام متقابل نسبت به اعتقادات یکدیگر را شکل دهد.
پس از یازدهم سپتامبر 2001 مفهوم گفتگوی بین ادیان به نحو فزاینده ای مورد حمایت جهانی قرار گرفته است. بسیاری از اقدامات بین دینی، بین فرهنگی و بین تمدنی شکل گرفته و بسیاری دیگر در جریانند. بسیاری از کشورها چنین اقداماتی را به عنوان راه مبارزه با افراط گرایی و پرورش تروریسم معرفی کرده و به همین نحو به برخی از علل ریشه کن کردن تروریسم اشاره میکنند.
همایش گفتگوی بین ادیان منطقه ای آسیا – اقیانوسیه قصد دارد امنیت منطقه ای را به واسطه بحث و گفتگو میان جوامع دینی 15 کشور جنوب آسیا و اقیانوسیه تقویت کرده و فرهنگ صلح و تساهل را میان ادیان مختلف منطقه شکل دهد.
این همایش سومین گفتگوی منطقه ای است که به دنبال همایش اندونزی در سال 2004 و همایش فیلیپین در سال 2006 برگزار میشود و بر صلح، توسعه، امنیت و آموزش تمرکز میکند و تأکید کلی آن برقراری ارتباط میان جوامع متنوع منطقه محسوب می شود.
نخست وزیر نیوزیلند این همایش را افتتاح کرده و قرار است رئیس جمهور فیلیپین، وزیر امور خارجه استرالیا، اندونزی در مراسم افتتاحیه همایش حضور داشته باشند. هیتهایی متشکل از ده نفر رهبر دینی و نمایندگان جامعه مدنی از هرکدام از کشورهای استرالیا، برونئی، کامبوج فیجی، اندونزی، لائوس، مالزی، میانمار، نیوزیلند، پاپوا گینه نو، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، تیمور و ویتنام در این همایش شرکت خواهند کرد.
تعدریس معارف اسلامی و هندو در کلاسهای کلیسای متودیست فیجی
کلیسای متودیست فیچی به عنوان بزرگترین فرقه مسیحی این کشور بزودی معارف دینی اسلام و هندو را در 30 کلاس دینی خود در سراسر کشور تدریس میکند.
معاون دبیرکل کلیسای متودیست فیجی پس از دیدار با وزیر آموزش این کشور گفت: وزیر آموزش نسبت به پیشرفت معنوی دانش آموزان در کلیساهای متودیست ابراز نگرانی کرده است، به همین علت از پیشنهاد مقامات کلیسایی مبنی بر افزودن کلاسهای اجباری دینی در مدارس چون سایر کلیساهای متودیست خارج از فیجی استقبال کرد.
نایب رئیس کلیسای کاتولیک فیجی نیز اظهار داشت: جای چنین برنامه ای مدتهاست که در برنامه کلاسهای دینی خالی است.
وزیر آموزش فیجی گفت: قوانین آموزش از تدریس ادیان در مدارس حمایت می کنند، اما عدم حضور دانش آموزان و آموزگارانی که تمایلی برای شرکت در چنین کلاسهایی ندارند علت یابی شده است. ارائه آموزه ها و تفاسیر صحیح از کتابهای دینی ضروری است و گاهی از سوی رهبران سیاسی به منظور دستورکار شخصی خود دنبال میشود.
مسیحیان آلمان علیه تبدیل کلیسای لوتری به کنیسه یهودی تحصن کردند
رهبران پروتستان و یهودی آلمان از گروه 15 نفری مسیحیان خواستند به تحصن هشت هفتهای خود در کلیسایی در غرب آلمان که قرار است تبدیل به کنیسه شود خاتمه دهند.
مقامات کلیساهای محلی توافق کردند که کلیسای پل گراهرت را به جامعه یهودی شهر بفروشند، اما تظاهرات کنندگان نسبت به تعطیلی فعالیت این کلیساعتراض کردند.
آلفرد باس، رئیس کلیسای لوتری وستفالن، طی بیانیه ای اعلام کرد: در شهر بیله فلد این فرصت تاریخی به وجود آمده که یک کلیسای لوتری به کنیسه، به عنوان نیایشگاه یهودیان تبدیل شود. این شهر با چالش غنیمت شمردن فرصت یا زندگی در آینده با لکه ننگ از دست دادن این فرصت رو به رو است.
هنری براندت، خاخام بیله فلد با اشاره به تخریب کنیسه یهودیان این شهر توسط نازیها در سال 1938 گفت: معترضان از طرحی جلوگیری می کنند که پیامی مهم دارد، زمانی یهودیان در جامعه آلمان دارای جایگاهی بودند.
مسیحیان معترض اظهار داشتند که این تحصن با هدف حفظ کلیسای خود و عدم تبدیل شدن آن به کنیسه صورت گرفته است.
هرمان گلر یکی از تظاهرات کنندگان گفت: این اعتراض علیه تعطیلی استبدادی کلیسا در این برهه زمانی است، چرا که مقامات کلیسا قول داده بودند این کلیسا تا زمانی که میسر است به کار خود ادامه دهد.
مسئله فروش کلیسا میان مقامات پروتستان و یهودیان مورد توافق قرار گرفته است.
مبارزه رهبران دینی آمریکا با گرسنگی و فقر
گروه مسیحی مبارزه با گرسنگی، رهبران دینی آمریکا را روز 11 ژوئن (21 خرداد) در کلیسای جامع ملی واشنگتن دی سی گردهم جمع می کند تا دومین همایش بین دینی گرسنگی برگزار شود.
به گزارش مهر، این رویداد بخشی از یک همایش گسترده تر در پایتخت ایالات متحده است که به گرسنگی در آمریکا و سراسر جهان اختصاص دارد. شرکت کنندگان در این گردهمایی از رئیس جمهور و اعضای کنگره می خواهند در تعهد ملی تازه به مؤمنان ادیان ملحق شده و گرسنگی را خاتمه دهند.
کشیش کلیفتون کریکپاتریک از مجمع عمومی کلیسای پروتستان مشایخی آمریکا که یکی از شرکت کنندگان این رویداد بین دینی است گفت: کلیساهای مسیحی در این راه به منظور گامهایی در راستای تغییر سیاست فراهم کردن غذا برای گرسنگان در داخل و خارج کشور بسیار ثابت قدم هستند.
دیوید بکمان از روحانیون مسیحی گفت: این همایش بین دینی درباره گرسنگی بسیار باشکوه خواهد بود. مردم در کشور ما خواستار شهامت رهبران سیاسی و دینی هستند چرا که به دنبال گامی انضامی برای مبارزه با فقر و گرسنگی هستند که این همایش بین دینی نیز تصمیم دارد چنین جنبشی را تقویت کند.
این همایش بخشی از همایش "کاشتن دانه ها: جنبشی در حال رشد" است که از سوی مؤسسه نان برای جهان و ائتلاف "به گرسنگی خاتمه دهیم" با همکاری سازمان نان برای جهان طی روزهای 19 تا 22 خرداد ماه در دانشگاه آمریکایی واشنگتن برگزار می شود.