مسعود شکوهی گفت:اگر همه دانش آموزان را به رشته های نظری هدایت کنیم هم ممکن است۶۵درصد شرکت کنندگان کنکور در رشته تجربی باشند چون ملاک انتخاب رشته دانشگاه رشته ای که فرد درآن دیپلم گرفته نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود شکوهی مدیر کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی شامگاه گذشته در برنامه تلویزیونی پرسشگر که با محوریت تاثیر آموزش مجازی بر هدایت تحصیلی و چرایی برگزاری امتحانات پایه نهم به صورت حضوری روی آنتن رفت، گفت: از سال ۹۴_۹۵ که هدایت تحصیلی فعلی شکل گرفت بخش عمده‌ای از آن منوط به موارد غیر حضوری و خارج از نمرات بود.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر هدایت تحصیلی متوازن رخ می‌دهد چرا ۶۵ درصد داوطلبان کنکور رشته تجربی را انتخاب می‌کنند، گفت: در هدایت تحصیلی عوامل متعددی دخیل هستند و آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند در فرایند هدایت تحصیلی آنچه نیاز جامعه به لحاظ شغلی و پتانسیل اجرایی است را نهادینه کند. باید به جامعه آگاهی بخشی شود.

وی ادامه داد: باید درباره مشاغل به جامعه آگاهی بخشی داده شود. تمام تلاش ما در آموزش و پرورش این است که بر اساس تامین نیاز جامعه و نیروی کار مورد نیاز کارها را پیش ببریم. ما می‌خواهیم بچه‌ها را به سمت رشته‌های نظری هدایت کنیم اما چند نکته وجود دارد. یکی اینکه ما نه و پدر و مادر چگونه باید برای فرزندش آینده شغلی یک رشته نظری یا انسانی را تبیین کند و بعد اگر نتوانست فرد وارد شغلی متناسب با رشته‌اش شود، خودش را سرزنش نکند. اینها در ذهن اولیا می چرخد و درآمدهای یک تعداد شغل تضمین شده است. باید این بخش را درست کنیم.

شکوهی گفت: اتفاقاً ما در این سال‌ها برای ۶۸۰ هزار نفر از همکاران فرهنگی دوره گذاشتیم تا در امر هدایت تحصیلی دخیل شوند. اما اولیا نقش تعیین کننده‌ای دارند. تحقیقات در دنیا نشان داده که بالغ بر ۴۶ درصد دلایل انتخاب رشته تحت تاثیر خانواده هاست. ما از سال ۸۴ به بعد شاهد این هستیم رشته تجربی در اولویت قرار گرفته است.

شکوهی با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش تقاضای بین رشته‌ای به سمت فنی حرفه، کاردانش و نظری بیشتر شده گفت: در وزارت علوم باید پاسخ بدهند که مثلاً چرا شما در هر گروه آموزشی که متقاضی شرکت در کنکور باشید به رشته دیپلم شما نگاه نمی‌شود. یعنی اگر ما همه را در متوسطه دوم رشته ریاضی بفرستیم باز هم متقاضی رشته تجربی در کنکور بیشتر است.

وی درباره چرایی تاکید بر برگزاری آزمون حضوری پایه نهم گفت: آموزش و پرورش روی زمان برگزاری امتحانات خیلی تاکید ندارد اما روی حضوری برگزار شدن دو پایه نهم و دوازدهم تاکید دارد چون باید خروجی نمرات پایایی و روایی داشته باشد.