به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، محققان در کره جنوبی عینک های هوشمند چندمنظوره ابداع کرده اند که به وسیله آنها می توان سلامت فرد را رصد کرد، همچنین فرد می تواند فقط با استفاده از چشمانش بازی ویدئویی انجام دهد و همزمان این گجت قابلیت دارد که به یک عینک آفتابی تبدیل شود.
این گجت پوشیدنی در دانشگاه سئول ساخته شده و در مقایسه با دستگاه هایی مانند فیت بیت یا ساعت های هوشمند می تواند اطلاعات بهداشتی بیشتر و پیشرفته تری را جمع آوری کند.
دستگاه هایی که سیگنال های الکتریکی مغز یا چشمان را رصد می کنند به تشخیص اختلالات خواب یا صرع کمک می کنند و همچنین می توان از آنها برای کنترل رایانه نیز استفاده کرد.
با این وجود چالش اصلی در زمینه اندازه گیری سیگنال های الکتریکی، توسعه دستگاه هایی است که حسگرهای آن به طور مداوم با پوست کاربر در تماس باشند. محققان با قراردادن الکترودهایی نرم و منعطف در این عینک توانسته اند بر مشکل مذکور فائق آیند. این الکترودها می توانند به طور بی سیم سیگنال های الکتریکی را رصد کنند.
همچنین این عینک می تواند نور مافوق بنفش را ردیابی، حرکات بدن یا حالت ایستادن او را تعبیر کند و در نهایت به کاربر خود اجازه می دهد با چشمانش بازی ویدئویی انجام دهد.
قاب عینک با پرینتر سه بعدی ساخته می شود و در مرحله بعد الکترودهای مذکور به قسمت نزدیک گوش ها و چشمان افزوده می شوند.
یک مدار بی سیم که قابلیت ردیابی حرکت و اشعه مافوق بنفش را دارد نیز در گوشه های عینک به کار می رود. همچنین ژلی که به نور مافوق بنفش واکنش نشان می دهد، به لنزهای آن تزریق می شود. به عبارت دیگر این عینک نسبت به نور واکنش نشان می دهد و رنگ آن تغییر می کند.
مانیتورهای مختلف به کاربر کمک می کنند فقط با تغییر جهت نگاه بازی رایانه ای را انجام دهد.
این تحقیق در ژورنال ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.