پروفسور عباس علوی گفت: آمار مقالات چاپ شده از دانشمندان ایرانی نشان می دهد وضعیت علمی ایران رو به رشد است و جای خوشبختی دارد که کیفیت مقالات نیز روزبه روز بهتر می شود.

پروفسور عباس علوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حضور دانشجویان در تحقیقات دانشجویی گفت: حضور این دانشجویان نشان می دهد که برای تحقیقات از پایه شروع می کنند و موفقیت های خوبی در آینده پیشرو دارند.

وی افزود: در رشته های دیگر نمی توانم قضاوتی داشته باشم اما چیزی که مشخص است این است که ایرانی ها سهم بزرگی در رشته های مختلف علمی دارند.

پروفسور علوی در پاسخ به این پرسش که آیا با دانشمندان ایرانی خارج از کشور در زمینه مشکلات ایران کار تحقیقاتی خاصی را به انجام رسانده است، گفت: متاسفانه این کار تاکنون انجام نشده است. سعی کرده ام راه کوچک خودم را به بهترین شکل ادامه دهم.

وی با ابراز خرسندی از دریافت دکتری افتخاری از دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این افتخار همه عمرم بود که این دکتری تخصصی را دریافت کنم. این افتخار را مدیون مادرم و معلمان خود در طول دوران تحصیلاتم هستم. در زندگی باید عاشق کار بود و به شاگردانم همین توصیه را می کنم .

بنیانگذاری تصویربرداری عملکردی از حضور در میان دانشجویان نیز ابراز خوشحالی کرد و گفت: از ملاقات با دانشجویان ایرانی خیلی خوب بود و با قلب خوش بازمی گردم. دانشجویان ایرانی باهوش تر از دیگر دانشجویان هستند و این مسئله به خاطر دوران مدرسه این دانشجویان است. آمریکایی ها یاد گرفته اند که همه مسائل را ماشینی انجام می دهند و این از کنجکاوی مغز می کاهد اما دانشجویان ایرانی سختی های بیشتری دارند که مغز آنها را فعال تر می کند.

پروفسور علوی ابتدا در طب داخلی تحصیل کرده و بعد از آن در تخصص های تصویربرداری، تصویربرداری مولکولی و طب هسته ای ادامه تحصیل داده است.

تصویر برداری عملکردی کمک می کند که پزشک در یک موقعیتی قرار گیرد که شیمی بدن را در مواقع بیماری و صحت تشخیص دهد. تشحیص امراض در سطح مولکولی نیز به کمک این تکنیک امکان پذیر می شود در حالیکه معاینات بالینی و رادیولوژی نمی تواند به طور کامل در تشخیص بیماری، پزشکان را یاری برساند.

تصویر برداری عملکردی به درمان بهتر بیماری ها منجر می شود و امید می رود که در دهه های آینده امراض زودتر قابل تشخیص باشند.