خبرگزاری مهر، گروه استانها - در روزهایی که هنوز سایه ویروس کرونا از زندگیها کم نشده، برخی مشاغل و مکانهای گوناگون فعالیتهای گذشته خود را در چارچوب جدید و با حفظ نکات بهداشتی آغاز کردهاند. برخی از این مشاغل ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با خوراک افراد، سلامت و آموزش دارند.
در این میان، برخی مشاغل نیز مانند ورزشکاران و مربیان باشگاههای ورزشی به تندرستی و سلامت جسمی و روانی شهروندان میپردازد و در این ایام با حفظ پروتکلهای بهداشتی اقدام به بازگشایی کردهاند. در این راستا با چند تن از ورزشکاران و مسئولان برخی باشگاههای سطح شهر مشهد به گفتگو پرداختیم.
کاهش مراجعه ورزشکاران به باشگاهها با توجه به شرایط جدید
عاطفه جلالی، ورزشکار در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص شرایط جدید باشگاه، اظهار کرد: طبق شرایط جدید و نکات بهداشتی، تعداد افراد شرکتکننده در باشگاه بسیار کاهش پیدا کرده و وضعیت کلاسها به حالت نیمه خصوصی تبدیل شده است.
وی افزود: در دوران پیش از کرونا تعداد افراد شرکتکننده در رشتهای مثل ایروبیک، حدود ۲۵ نفر بود ولی در حال حاضر با توجه به شرایط جدید این تعداد به کمتر از ۱۰ نفر رسیده است.
سارا امیدوار، یکی دیگر از ورزشکاران در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: در گذشته تعداد افراد شرکتکننده در رشتهای مثل تی آر ایکس بیشتر بود و هر کلاس تقریباً ۱۰ نفر ورزشکار داشت، ولی با توجه به شرایط جدید، این تعداد به چهار نفر رسیده است.
شهریه کلاسهای ورزشی افزایش یافته است
وی همچنین افزود: شهریه کلاسها نیز به نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است و به گفته مدیریت باشگاه، این امر به دلیل کاهش جمعیت و تبدیل کلاس عمومی به خصوصی است.
فاطمه اطهری، یکی دیگر از ورزشکاران در خصوص نرخ جدید شهریه باشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: شهریه باشگاه تقریباً افزایش یک و نیم برابری داشته و تعداد جلسات ذخیره قبل از دوران کرونا نیز لحاظ نمیشود.
ساناز ذوالفقاری، منشی یکی از باشگاههای ورزشی مشهد در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: حداکثر زمانی که ورزشکاران با توجه به زمان کلاس و لباس عوض کردنشان، مجاز هستند در باشگاه حضور داشته باشند یک ساعت و نیم است و اگر از این زمان بیشتر شود، برای ورزشکاران دو جلسه محسوب میشود.
وی افزود: ظرفیت ورزشکاران نیز متناسب با نوع هر رشتهای کاهش پیدا کرده و ورزشکاران ملزم به استفاده از ماسک، دستکش، حوله شخصی، کفش ورزشی مخصوص سالن و محلول ضدعفونی کننده هستند.
ذوالفقاری ادامه داد: همچنین ورزشکارانی که پیش از دوران کرونا، کلاسی ثبت نام کرده و یا تعداد جلساتی را ذخیره دارند، بعد از شرایط جدید کلاسهایشان طبق روال قبل محاسبه میشود.
بهار علوی، منشی و مسئول یکی دیگر از باشگاههای مشهد، اظهار کرد: ورزشکاران ملزم به حفظ پروتکلهای بهداشتی هستند و با توجه به شرایط جدید، ثبت نام نیز محدود است.
وی در خصوص دلیل افزایش شهریه باشگاه، گفت: این افزایش شهریه به دلیل شرایط جدید و تعداد کم ورزشکاران است، چون با توجه به تعداد کم، کلاس حالت نیمهخصوصی پیدا کرده و هزینه بیشتری به خود اختصاص میدهد.
در همین راستا فرزاد فتاحی، مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه برای هیچ باشگاهی افزایش شهریه نداشتیم، اظهار کرد: برای سال ۹۹ درخواست برگزاری جلسه جهت افزایش شهریه باشگاههای ورزشی را داشتیم که باید در این جلسه نرخها مطرح و نرخ جدید مصوب شود اما تا زمانی که نرخ جدید اعلام نشود هرگونه افزایش نرخ، ممنوع و تخلف محسوب میشود.
وی افزود: باشگاه حتی اگر با یک نفر هم فعالیت کند، حق افزایش نرخ ندارد و بازرسان ما نیز از باشگاهها بازدید و گزارشاتی که مبنی بر افزایش نرخ بوده را پیگیری و به آنها تذکر دادند و به باشگاهداران اعلام شده پولی که دریافت کردند را بازگردانند.
تذکر و پلمب باشگاهها در صورت اعلام گزارش معتبر شهروندان
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی ادامه داد: اگر شهروندان گزارشی مبنی بر افزایش نرخ یا تخلف ارائه دهند، همکاران ما رسیدگی کرده و با آن باشگاه مطابق قانون برخورد خواهد شد؛ ابتدا تذکر میدهند اگر رعایت نکردند سپس باشگاه پلمب خواهد شد.
وی در خصوص بحث نظارت بر باشگاهها، توضیح داد: سه گروه بازرسی وظیفه نظارت بر باشگاههای ورزشی در استان را دارند که بازرس اداره کل گروه اول، بازرسان هیئت پزشکی-ورزشی گروه دوم و بازرسان دانشگاه علوم پزشکی نیز گروه سوم را تشکیل میدهند.
فتاحی تصریح کرد: بازگشایی باشگاهها تصمیمی است که در ستاد ملی گرفته و به ستاد مقابله با کرونا در وزارت ورزش و جوانان ارجاع داده شده و آنجا بر اساس شرایط فنی، تصمیمات عمومی ستاد مبارزه با کرونا را بهروز و بر اساس دستورالعملهای فنی- ورزشی به استانها ابلاغ میکنند.
بازگشایی باشگاهها منوط به درخواست شخص نبوده است
وی همچنین با بیان اینکه بازگشایی باشگاهها منوط به درخواست اشخاص نبوده، گفت: فعالیت رشتههایی مثل شنا، بوکس و ورزشهای رزمی کماکان ممنوع است.
فتاحی در پاسخ به اینکه آیا بازگشایی باشگاهها خطرآفرین است، گفت: خطر همچنان در همه جا وجود دارد ولی باید هم ورزشکاران و هم مسئولان باشگاه مسائل بهداشتی را رعایت کنند و این تصمیم طبق نظر ورزشکاران و شهروندان نبوده بلکه یک تصمیم کشوری است.
وی ضمن تأکید به مربیان و دستاندرکاران ورزش در خصوص رعایت نکات بهداشتی گفت: حتماً دقت شود که افزایش نرخ شهریه صورت نگیرد چون اگر باشگاهی بر اثر تخلف چه در خصوص افزایش شهریه و چه در خصوص عدم رعایت نکات بهداشتی پلمب شود، حداقل یک ماه طول میکشد تا با تعهدات مربوطه مجدد بازگشایی شود.