به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، امیرعلی حمیدیه در نشست «برنامه ملی توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی» با اشاره به ایجاد نگاهی جدید در این حوزه گفت: در سالهای گذشته فعالیتها در این حوزه محدود به تولید مقالات علمی بود که با سیاستهای معاونت علمی هم خوانی نداشت. این تغییر نگاه و حرکت به سوی فعالیتهای فناورانه محور در ابتدا سخت بود، اما با موفقیت انجام شد.
وی افزود: امروز ۱۴۰ شرکت دانش بنیان با تولید محصولات فناورانه خود پیشرفت را برای این حوزه به ارمغان آوردهاند.
حمیدیه افزود: همکاریهای بینالمللی کشور و جذب ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز در این سالها رشد قابل ملاحظهای داشته است. قبل از شکل گیری این تغییرات و ۵ سال پیش رتبه علمی ایران در این حوزه ۳۱ بود و الان در جایگاه سیزدهم ایستادهایم و توانستهایم ترکیه و رژیم صهیونیستی را پشت سر بگذاریم.
وی گفت: آییننامههای مربوط با سلولدرمانی، ژن درمانی در حال آماده سازی است و اکنون محصولاتی در این حوزه تولید و وارد حوزه درمان شدهاند. در حال حاضر ۵ محصول درمانی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور استفاده میشود.
همچنین علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت در این نشست با تاکید بر ضرورت رسیدن کشورمان به مرجعیت علمی در عرصه های مختلف علمی و فناوری، به تشریح پیش نیازهای این ضرورت و مراحل گذار آن پرداخت و اظهار داشت: رسیدن به مرجعیت علمی مسیری دشوار و پرزحمت است. بنابراین طراحی و ایجاد ساختارهای لازم در این راستا امری ضروری است.
معاون آموزشی وزارت یهداشت همچنین گفت: با طراحی و راه اندازی مراکز مهارتآموزی در سطح دانشگاههای کشور، زیرساخت بسیار ارزشمندی برای آموزش و تداوم مهارت آموزی پزشکان در راستای توسعه خدمات بالینی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی ایجاد شده است. این مرکز آمادگی دارد، مراکز جامع را به عنوان مجریان مهارت آموزی ذیربط مورد حمایت قرار دهد.