فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با انتقاد از بی توجهی برخی مسئولان در موضوع آتش سوزی زاگرس به طرح این موضوع پرداخت که تعدادی از آنها حتی نمی‌دانند در این منطقه آتش سوزی رخ داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ علی عباس نژاد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در آستانه روز جهانی محیط زیست در یک برنامه رادیویی درباره وضعیت آتش سوزی‌های مشابه منطقه زاگرس گفت: در ۹۵ درصد حریق‌های مراتع و جنگل‌ها عامل انسانی دخیل است و اغلب آنها ناشی از سهل انگاری افراد است.

آتش زدن مزرعه جرم است

وی افزود: در بسیاری از آتش سوزی‌ها، کشاورزانی هستند که می‌خواهند زمین‌شان را آتش بزنند تا برای کشت‌های بعدی آماده شود اما نمی‌توانند این آتش را مهار کنند.
عباس نژاد تأکید کرد: اقدام به سوزاندن مزارع توسط کشاورزان جرم است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با بیان اینکه طی ۷۴ روز سال گذشته ۲۴۰ مورد آتش سوزی رخ داده است، گفت: ۹۵ درصد این آتش سوزی‌ها به موقع اطفا شده‌اند که بخشی هم که اطفا نشده مربوط به صعب العبور بودن آن مناطق بوده‌اند.

سوزاندن مزرعه عملی غیر علمی

وی با اشاره به اینکه آتش زدن زمین از نظر علمی اشتباه بوده و در سال ۴۶ برای این رفتار جرم تعریف شده است، درباره عملکرد یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در برخورد با چنین اقداماتی گفت: آنچه از دست ما بر می‌آید این است که برای افرادی که دست به چنین کاری می‌زنند پرونده تشکیل دهیم.

در بخش دیگری عباس نژاد گفت: اگر احساس مسئولیت در همه مسئولان وجود داشته باشد مشکلات‌مان حل می‌شود. اما بر این گمان هستیم که حتی برخی مسئولان خبر ندارند جنگل‌های زاگرس زیر آتش می‌سوزد.

نیاز به اطفا حریق هوایی

وی ادامه داد: الان نیاز به اطفا حریق هوایی داریم، در آتش سوزی زاگرس نیروهای مردمی برای کنترل حضور دارند، اما برای اطفا در مناطق صعب العبور نیاز به شیوه اطفا حریق هوایی هست.