محمد میرکیانی - نویسنده آثار کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: متاسفانه امروز بسیاری از افرادی که دراین عرصه به نوشتن شعر و داستان مشغولند با مبانی و جریان های موثر در این نوع ادبیات آشنایی چندانی ندارند. همچنین بار محتوایی در آثارداستانی این قشر از نویسندگان از پرباری لازم برخوردار نیست.
نویسنده کتاب " راز ضرب المثل های ما " تصریح کرد: لذت بردن از یک مطلب تنها یک بعد قضیه است و آموزش دادن به مخاطب نیز به جای خود حائز اهمیت است. ادبیات کودک صرفا تفننی و برای سرگرمی نیست و حداقل هر کس با خواندن یک داستان می تواند دایره واژگان خود را گسترش دهد.
میرکیانی با اشاره به فضای رقابتی ادبیات کودک افزود: نباید تصور کنیم که جنبه تعلیمی منفک از ادبیات است. نویسنده باید با هوشمندی و به دور از شعارزدگی در وهله اول مخاطب یابی کرده و بعد از آشنایی با سلایق مخاطب، او را به سمت و سو و جهت معنایی موجود در اثر سوق دهد.
عضو گروه مولفین کتاب های درسی پایه پنجم ابتدایی گفت: برای ایجاد فضای مناسب در این مسیر باید در اندیشه پر کردن زمینه های خالی باشیم. آموزش و پرورش حرکت هایی را انجام داده است؛ به شکلی که درحال حاضر تعدادی از کتاب های شعر و داستان در انتهای کتاب های درسی معرفی می شود و یا حکایت هایی از مفاخر بزرگ جهان در قالب داستان برای نوجوانان نقل می شود. اما از این نکته هم نباید غافل ماند که کمبود معلمان انشاء از خلاقیت کودکان و نوجوانان کاسته است.