به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام یدالله وحدانینیا صبح یکشنبه در اولین جلسه کارگروه پیشگیری از قاچاق کالای خراسانجنوبی اظهار کرد: در سال گذشته موضوع کیکهای آلوده و قرار دادن قرص در آن را شاهد بودیم که نشان میدهد موضوع بیوتروریسم جدی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه میتوان از ظرفیت دادستانها در موضوع توزیع محصولات آلوده در سطح جامعه استفاده کرد، بیانکرد: چرخه توزیع محصولات غذایی نیاز به نظارتهای قویتر دارد.
مبارزه با قاچاق کالا خلأ قانونی ندارد
وحدانی نیا با اشاره به اینکه در حوزه مبارزه با قاچاق کالا هیچ گونه خلأ قانونی وجود ندارد، افزود: در قانون تبیین شده دستگاههای اجرایی و نظارتی باید از چه بسترهای نظارت الکترونیکی برای کنترل قاچاق کالا استفاده کنند.
وی افزود: طبق گزارشهای داده شده، در خراسانجنوبی سامانهها و بسترهای الکترونیکی برای کنترل قاچاق کالا فراهم شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نظارتهای الکترونیکی اثر بخشی بیشتری در حوزه مبارزه با قاچاق کالا دارد، گفت: کم کم نظارتهای سنتی متروک و سامانهها و نظارتهای الکترونیکی جایگزین آن میشود.
وحدانینیا ادامهداد: در نظارت الکترونیک به صورت دقیق مشخص میشود که کالا از چه مبدأیی وارد، با چه کالایی حمل و به چه مقصدی خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین تأکیدات بحث قاچاق دام به صورت معکوس و خروج آن از خراسانجنوبی است، افزود: باید به همه دامداران توسط نهادهای متولی ضرورت پلاکگذاری دامها اطلاع رسانی شود تا در این حوزه با مشکل مواجه نشویم.
انتقال دام بدون پلاک قاچاق محسوب میشود
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسانجنوبی گفت: اگر دامی از یک مبدأ به مبدأیی دیگر در درون استان و از استانی به استان دیگر بدون پلاک انتقال داده شود قاچاق دام محسوب میشود.
وحدانی نیا با بیان اینکه با توجه به فصل زراعی و برداشت محصول باید در حوزه قاچاق گندم نیز نظارتهای جدیتری داشته باشیم، اظهار کرد: البته در خراسانجنوبی با توجه به نظارتها در حوزه قاچاق گندم مشکلات سایر استانها را نداریم.
وی یادآور شد: در حوزه نظارتهای سیستمی باید بررسیهای میدانی دقیق و جدی نیز توسط معاونت پیشگیری از وقوع جرم صورت گیرد.