جلیل مختار در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اینکه چرا استان خوزستان با وجود داشتن ۱۸ نماینده (فعلاً ۱۷ نماینده) در مجلس شورای اسلامی از تصدی یک پست در هیئترئیسه مجلس بازماند، اظهار کرد: مردم خوزستان در این زمینه گلهمندی دارند که چرا موفق به این کار نشدهایم ولی واقعاً همه برنامهریزیهای نمایندگان خوزستان به سمتی بود که ما بتوانیم حداقل یک سمت در هیئترئیسه داشته باشیم.
وی افزود: برای این کار طبق توافقهای صورت گرفته، قرار بود نمایندهای از خوزستان که امکان رأی آوری هم داشته باشد به عنوان نامزد حضور در هیئترئیسه انتخاب شود و برای این کار رایزنیهای لازم با نمایندگان همسو و موافق از سایر استانها صورت گرفته بود تا رأی لازم برای یکی از نمایندههای خوزستان جمعآوری شود ولی یکی از نمایندگان در اقدامی نسنجیده اعلام کرد که با سایر نمایندگان برای حضور سید کریم حسینی (نماینده اهواز) در هیئترئیسه به توافق نهایی رسیده است.
مختار تاکید کرد: بعد از مطرح کردن این موضوع، اختلاف بین نمایندگان استان ایجاد شد و در نهایت سید کریم حسینی در انتخابات هیئترئیسه فراکسیون اکثریت (قبل از انتخاب هیئترئیسه اصلی در صحن) رأی بسیار ناچیزی کسب کرد و طبق عرف مسائل سیاسی رایج در مجلس، دیگر امکان معرفی نمایندهای از استان به علت رأی نیاوردن در انتخابات فراکسیون اکثریت برای حضور در انتخابات هیئترئیسه مجلس از بین رفت. اینگونه بود که با تک روی آن نماینده، خوزستان بازنده انتخابات هیئترئیسه شد در حالی در سال اول فعالیت مجلس، فرستادن یک خوزستانی به هیئترئیسه بسیار آسانتر از سالهای بعد است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نمایندگان خوزستان در حالی از رسیدن به کرسی هیئترئیسه بازماندند که استان رقیب ما برای انتقال آب موفق به فرستادن دو نماینده خود به هیئترئیسه شد و این موضوع اقدامات برای جلوگیری از انتقال آب بین حوزهای را با چالش مواجه میکند.
مختار تاکید کرد: خوزستان ۱۸ نماینده در مجلس دارد و با اتحاد میتوانند هر کاری در مجلس بکنند ولی متأسفانه برخیها از هم اکنون با تک روی خود، بر طبل اختلاف بین نمایندگان خوزستان میکوبند و اینگونه منافع استان را نادیده میگیرند در حالی که نمایندگان سایر استانهای اتحاد مثال زدنی برای دستیابی به منافع استان خود دارند.
وی به موضوع حضور ۱۲ نماینده مجلس شورای اسلامی از سایر استانها در اهواز به منظور بررسی موضوع آب اهواز اشاره کرد و گفت: این موضوع در ظاهر عمل پسندیدهای است ولی همین امر بدون هماهنگی با سایر نمایندههای استان صورت گرفته و خود میتواند منشأ اختلافات بعدی نمایندگان باشد. اینکه هر نماینده برای رفع مشکلات حوزه انتخابیه خود متوسل به نمایندگان سایر استانها شود و نمایندگان هم استانی خود را نادیده بگیرد چندان برای استان خوشایند نیست.
مختار به موضوع انتقال آب بین حوزهای از سرچشمههای کارون به سایر استانها اشاره کرد و گفت: این مسئله یکی از چالشیترین مسائل سالهای اخیر خوزستان است که به رغم همه پیگیریها، مسئله انتقال در حال انجام است ولی اگر ۱۸ نماینده خوزستان اتحاد لازم را داشته باشند میتوانند با سایر استانهای همسو و در چارچوب رعایت قانون و مقررات، وزیر نیرو را تا پای استیضاح در مجلس در مجلس بکشانیم و خواستههای به حق مردم استان همانند تأمین آب شرب با کیفیت برای مناطقی مثل غیزانیه، چوئبده، دهدز و سایر روستاهای استان را از وی مطالبه کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، در سالهای اخیر حضور نیافتن نمایندهای از خوزستان در هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی همواره مورد انتقاد مردم این استان بوده است و مردم اعتقاد دارند این مورد باعث میشود نمایندگان خوزستان از لابیهای مهم صورت گرفته در مجلس بی خبر باشند.
خوزستان در مجلس ۱۸ نماینده دارد که تعداد قابل توجهی به شمار میرود ولی هیچگاه این تعداد بالا نتوانسته مسئولیت مهمی را نصیب نمایندگان خوزستان در خانه ملت در سالهای اخیر بکند و این مورد در مجلس فعلی نیز تکرار شده است.